Final 0.3 vs Audiostatic ES-100 vs Magnepan SMGc

Reaction score
640
Καλησπερα στην παρεα
Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 3 ηχεια (καθώς λάτρης των πάνελ αλλά φτωχός:frown:)
Χρήματα για Martin Logan η Magnepan απο τα καινούργια μοντέλα δεν...
Εχει κανείς εικόνα για αυτα τα ηχεια? Καλα τα magnepan τα ξερω και πριν απο 2 χρόνια ζουσα μαζι με τα Mg 12(αλήθεια σαν ηχος εχει μεγαλη διαφορά το 12 με το SMGc?)
Τα 2 πρώτα τα ξερει κανείς?
Καθε βοήθεια δεκτη
Ευχαριστω

http://www.avrev.com/home-theater-l...ding-loudspeakers/final-0.3-loudspeakers.html

http://www.stereophile.com/content/audiostatic-es-100-loudspeaker

http://www.audio-creative.nl/projecten/een-audiostatic-es100-electrostaat-in-de-revisie/

Ξεχασα να αναφερω οτι οι τιμες που τα εχω βρει ειναι

Final 0.3 demo 600 ευρω
Audiostatic ES-100 900 ευρω
Magnepan SMGc 350 ευρω

Reaction score
640
Ημερα καταστρώματος 1

Σήμερα παρελαβα τα νεα μου ηχεια.Πρωτη μου επαφη με ηλεκτροστατικά

Συναρμολόγηση βίδωμα και ο Γολγοθάς της τοποθέτησης ξεκινά

Τοποθέτηση στον χώρο που εχω για μουσική και ΗomeTheater.

Ένα δωμάτιο 3χ5χ2.80 υψος. Πάτωμα από άκρη σε άκρη μοκέτα και ο πισω τοίχος καλυμμένος με ηχοαπορροφητικο ‘’αβγόθήκες’’

Ενας CAVA-10 είναι έτοιμος να αναλάβει το δύσκολο έργο της οδήγησης .

Βοήθεια του φιλου Τασου στο στήσιμο και η πρώτη σφαλιάρα πέφτει

Ρε εισαι τρελος ? Ηλεκτροστατικα σε έναν χώρο γεματο ηχοραπορροφιτικα υλικά? Με χοντρή μοκέτα σε ολο το πάτωμα? Και με απόσταση από τους τοίχους 30 εκατοστά?

Ρε γατακι, του απαντώ, εδώ έπαιξε το MG12 πολύ καλα σε αυτό το δωματιο αυτό δεν θα παίξει?

Reaction score
640
PowerOn. Μαρκ Νόπφλερ Dire Straits και Brothers in Arms

‘’Αυτό δεν είναι ηχειο 2,500 χιλιαδων ευρω αυτό δεν κανει ουτε 300’’ φωνάζω

Τι μαλακιες είναι αυτές? Λιγο να κουνηθώ και ο Νοπφλερ φεύγει από το κεντρο της σκηνής και μου κρύβετε πισω από τους μουσικούς. Ασε τα όργανα. Θα κάτσουνε επιτέλους σε μια μεριά?

‘’Ηλεκτροστατικα δεν ήθελες? Βιδώσου τωρα σε ένα μερος. Και μη ξεχασεις όταν βρεις που πρέπει να σταθούνε να βάλεις σημάδια στο πάτωμα για να ξέρεις που τα εχεις βάλει.

Η αλήθεια είναι ότι μετα από ωρα και γυρνωτας τα ηχεια κατά 1-2 μοίρες πραγματικά οι Dire Straits αποφάσισαν ότι πρεπει να κάτσουν στην σωστή τους θέση

Αλλα και παλι δεν. Ο ηχος τους κουραζει.Δεν αντέχω πανω από 10 λεπτα ακρόαση

‘’Ρε φιλε,μου λεει ξανα ο Τασος, αυτά δεν συγχωρούνε. Θα σου βγαλουν στον αερα ολες τις αδυναμίες του συστήματος σου. Από καλώδια μέχρι πηγές.

Ρε δεν με χεζεις και εσυ με τα καλωδια. Τα ιδια καλώδια που ειχα με τα 12 εχω και τωρα.

(Κατι oehlbach με 5-6 ευρω το μετρο)

Καλα να βαλουμε τα δικα μου?( Cardas Neutral Reference)

Ρε εισαι τρελος? Θα παρω καλώδια 800 ευρω?Και θα εχει διαφορά που να δικαιολογεί τα χρήματα?

Για να μη σας κουράζω εφερε τα cardasκαι τα rcaLieder silver CT μαζι με το Advance Acoustic MCD 204 οπου το συνδέσαμε στην θεση του υπολογιστή που άκουγα μεχρι τωρα με ένα ταπεινο καλώδιο minijackσε rca (του 10ευρου)

Μα καλα ρε,μου λεει,ουτε ένα dacδεν εχεις βαλει?

Σκασε και πατα playτου απαντάω

Reaction score
640
Αποκάλυψη!!!

Τα οργανα εχουν μπει στην θεση τους κατά υψος αλλα και βάθος

Τα μεσαία είναι γλυκά και τα πρίμα του αέρινα (η το αντίθετο,δεν ειμαι και ρεβιουερ)

Αλλα. Παλι δεν εχει αυτό το κατι που θα με εκανε να ξεχάσω όχι μονο τα MG 12 αλλα ουτε καν τα chario delphinus. Ναι στα μεσαια δεν εχει αντιπαλο αλλα στην γενικη εικονα δεν.

Σαν κάτι να του λείπει .Σαν να σε κουράζει

‘’Παμε να τα βάλουμε στο σαλονι?’’ μου ξαναλεει ο αλητης .

Παμε του λεω.

Ανα χείρας ηχεια cdενισχυτής καλωδια και βουρ για το σαλονι.

Η γυναίκα βρίζει τους φιλους που εχω η κόρη κλαίει και θελει να δει σρεκ στον ANT1 και εγω για πρώτη φορα στην ζωη μου υποχωρώ.

Μπορείτε να πατε να το δειτε στο δωματιο μου στον προτζεκτορα!

Κουβαλώ σε λυποθημη κατάσταση την γυναίκα από το σοκ της αναγγελίας μου στο δωμάτιο μου τους βαζω τον σρεκ και εχω ολο το σαλόνι δικο μου

Τα ηχεια σε 1,5 μετρα απόσταση από τον πισω τοιχο και κατι περισσότερο από 1 από τους πλαϊνούς με 2,5 περιπου μετρα απόσταση μεταξύ τους

Θεση ακρόασης στα 3,5 περίπου μετρα

Αυτό που ακολούθησε ήταν περα από κάθε προσδοκία μου !!

Reaction score
640
Το σαγόνι μου εχει πέσει στο πάτωμα

Τα ματια μου εχουν δακρύσει

Δεν είναι δυνατόν να είναι τα ιδια ηχεία. Ότι πιο αερινο και ξεκούραστο εχω ακούσει μεχρι τωρα.Θα μπορούσα να τα βαλω ένα κλικ πιο πάνω από τα magnepan αλλα με μπασο.Ναι μπασο

Δεν σου βαράει γροθιά στο στομάχι αλλά είναι εκει οταν το θέλεις

Και οι μεσαίες του.Αχ αυτές οι μεσαίες του

Η whitneyhoustonστο alwaysloveyouείναι μπροστά μου και μου τραγουδάει

Οι Fleetwood Mac δίνουν παράσταση μονο για εμενα. Ακούω τις χορδές στο Thechainσχεδον να σπανε

Ο DickHymanστο FromTheAgeOfSwingπαίζει πιάνο μεσα στο σπιτι μου.

Ναι αυτά τα ηχεία τα αγαπώ.

Θα τα κρατήσω όμως?

Δεν νομίζω

Γιατι?

Reaction score
640
Ημερολόγιο καταστρώματος

Συμπέρασμα

Χωρος και χρήμα

Τα ηχεία είναι απαιτητικά τοσο σε συνοδα οσο και σε τοποθέτηση

Θα σου βγάλουν όντως ολες τις αδυναμίες του συστήματος σου στην οκαι δεν συγχωρούνε

Θέλουν τύχη και απόσταση από τον τοιχο για να βρεις την σωστη τοποθέτηση αλλα όταν το κανεις θα σε μαγέψουν

Σε σχεση με τα MG 12 που ειχα είναι σαφώς πιο απαιτητικά τα 0.3 ,τα MG δεν εχουν τοσες απατήσεις σε συνοδα και τοποθέτηση.

Η θεση ακρόασης είναι ΜΙΑ και μοναδικη. Τελος Αν θέλει κανεις να κάτσει να ακούει μουσικη με αλλα 2-3 ατομα απλα δεν. Είναι αυστηρά για προσκοπική χρήση

Όταν τοποθετηθούν στη σωστη τους θεση με τα σωστά συνοδα αυτό που ακολουθεί είναι απλα μαγικο

Ακους το ένα τραγούδι μετα το άλλο και βυθίζεστε σε μουσικές και χρώματα. Νιώθεις ότι τους εχεις μπροστά σου για μια προσωπική παράσταση

Αν θα τα κρατήσω? Όχι

Δυστυχώς ο χωρος που προοριζονται δεν κανει για αυτά τα ηχεία και η γυναίκα είναι κάθετη στο να μη μπουν στο σαλονι κατά αυτόν τον τρόπο που τα βάλαμε (και μεταξύ μας δεν εχει και άδικο αλλα μη της το πει κανείς) Ασε δε που με αυτά τα ηχεια πρέπει να παρω καλωδια DacCdPlayerκτλ και δεν είναι καιρος για ανοίγματα

Θα παω λοιπόν ξανα σε κουτιά (γιατι magnepanδεν βλέπω να πουλαει κανεις)

Τωρα παω να της τάξω καινουργιες γοβες και ρουχα μπας και την ψησω

Αντε καλο μας βραδυ και θα επανελθω αυριο

I

iason

Guest
Ημερολόγιο καταστρώματος

Συμπέρασμα

Χωρος και χρήμα

Τα ηχεία είναι απαιτητικά τοσο σε συνοδα οσο και σε τοποθέτηση

Θα σου βγάλουν όντως ολες τις αδυναμίες του συστήματος σου στην οκαι δεν συγχωρούνε

Θέλουν τύχη και απόσταση από τον τοιχο για να βρεις την σωστη τοποθέτηση αλλα όταν το κανεις θα σε μαγέψουν

Σε σχεση με τα MG 12 που ειχα είναι σαφώς πιο απαιτητικά τα 0.3 ,τα MG δεν εχουν τοσες απατήσεις σε συνοδα και τοποθέτηση.

Η θεση ακρόασης είναι ΜΙΑ και μοναδικη. Τελος Αν θέλει κανεις να κάτσει να ακούει μουσικη με αλλα 2-3 ατομα απλα δεν. Είναι αυστηρά για προσκοπική χρήση

Όταν τοποθετηθούν στη σωστη τους θεση με τα σωστά συνοδα αυτό που ακολουθεί είναι απλα μαγικο

Ακους το ένα τραγούδι μετα το άλλο και βυθίζεστε σε μουσικές και χρώματα. Νιώθεις ότι τους εχεις μπροστά σου για μια προσωπική παράσταση

Αν θα τα κρατήσω? Όχι

Δυστυχώς ο χωρος που προοριζονται δεν κανει για αυτά τα ηχεία και η γυναίκα είναι κάθετη στο να μη μπουν στο σαλονι κατά αυτόν τον τρόπο που τα βάλαμε (και μεταξύ μας δεν εχει και άδικο αλλα μη της το πει κανείς) Ασε δε που με αυτά τα ηχεια πρέπει να παρω καλωδια DacCdPlayerκτλ και δεν είναι καιρος για ανοίγματα

Θα παω λοιπόν ξανα σε κουτιά (γιατι magnepanδεν βλέπω να πουλαει κανεις)

Τωρα παω να της τάξω καινουργιες γοβες και ρουχα μπας και την ψησω

Αντε καλο μας βραδυ και θα επανελθω αυριο
Η περιγραφή σου απλά μεγαλείο !!!!!!!!!!!:wink:
Τύφλα να χουν οι ρηβιούερς:thumbsup:

Reaction score
640
Ευχαριστώ παιδιά
Τελικά τα κράτησα
Δεν μπορώ να τα αποχωριστώ τα άτιμα
Έβαλα και το ντακ της DENON και σιγα σιγα αλλάζω και τα καλώδια

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.308
Ειλικρινά φιλαράκι μετά από όλα αυτάααααα:headbang:....κρίμα...Χειμώνιασε, έπρεπε να τα έγραφες αυτά μέσα στο Καλοκαίρι..
σίγουρα κάποιοι θα οργάνωναν συναυλία ενίσχυσης-συμπαράστασης στο Ηρώδειο για πάρτη σου..
α στα διάλα...με συγκίνησες :cry::cry::cry:

ρεσκέκτ!!:hi:

Reaction score
640
Νέος ενισχυτής νέα τοποθέτηση.
Αποτέλεσμα?

Επανέρχομαι αύριο.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members