FIREWIRE vs USB 3.0

Reaction score
70
Μου δημιουργήθηκε μια απορία όταν είδα την ύπαρξη της νέας usb 3.0 που έχει ταχύτητα 5 Gb/s ενώ το usb 2.0 έχει 480 Μb/s. H firewire από τι ξέρω έχει ταχύτητα γύρω στα 400Mb/s άλλα λόγω διαφορετικής δομής από την usb 2.0 είναι ελάχιστα πιο γρήγορη .

Τα περισσότερα καινούργια dac είσοδο usb 2.0 ή firewire. Τώρα που βγήκε η usb 3.0 θα αρχίσουν να βγαίνουν dac με usb 3.0 ή δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο??Θα είναι καλύτερα dac με usb 3.0 ή δεν παίζει ρόλο η ταχύτητα του διαύλου??Όποιος μπορεί ας βοηθήσει λίγο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.388
Απάντηση: FIREWIRE vs USB 3.0

Όχι,η ταχύτητα του διάυλου δεν έχει σημασία αλλά το πως δουλεύει ο δίαυλος.

Reaction score
70
Έχω διαβάσει ότι η firewire eίναι καλύτερη από την usb. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι γιατί???

Reaction score
20

O Weiss λέει έτσι, η Linn λέει το ethernet, οι υπόλοιποι λένε το USB...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: FIREWIRE vs USB 3.0

Έχω διαβάσει ότι η firewire eίναι καλύτερη από την usb. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι γιατί???
Να σου πω Firewire έχουν συνήθως τα επαγγελματικά μηχανήματα η κάμερες επαγγελματικές οπού υπάρχει ανάγκη για πολλά Frames per second. Όπως είπαν τα παιδιά δεν έχει καμία σχέση η ταχύτητα αλλά για ποιο λόγο έχει σχεδιαστεί το Firewire και για ποιο λόγο το USB.

Low end - USB (Δεν ισχύει για τα Dack η σύγκρισης απλά είναι ένας γενικός κανόνας)
Mid and High end - Firewire

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.388
Απάντηση: Re: FIREWIRE vs USB 3.0

Ισχύει εφόσον η usb είναι synchronous.
Περίμενε όμως να στα πούν λίγο καλύτερα οι ντιτζιταλοφρίκουλες γιατί εγώ απο μεταδοτικότητα..:120:

Reaction score
4

Τα Usb αρχικά είχαν είχαν σχεδιαστεί για low bandwith συσκευές ενώ οι Firewire για ποιο απειλητικό μηχανάκια. Τώρα ότι λένε ότι το usb 3.0 θα έχει 5GB/sec το ακούω σαν ένα τρελό ψέμα.... ούτε το usb 2.0 πιάνει 400mb/sec που λένε .Ο λόγος είναι ότι μόνο τα PCI Express έχουν το bandwith που θεωρητικά θα μπορούσε να πιάσει το usb 3.0 αλλά προς το παρόν το κόστος τους είναι μεγάλο. Ενώ το Firewire λέει 400 και είναι 400.Ο λόγος για αυτό είναι ότι το Firewire έχει access στο DMA του συστήματος ενώ τα USB όχι.

D

deleted user 10898

Guest
ξεχαστε βρε παιδια λιγο το bandwith σε bus για μεταφορα ηχητικου σηματος. ειναι υπεραρκετη και η usb 1.
η διαφορα στις audio εφαρρμογες ειναι στο οτι το firewire δουλευει και ισογχρονα και ασυγχρονα ενω η usb ηθελε ειδικο κωδικα για να δουλεψει ασυγχρονα.
διαβασα στα white papers της usb 3 οτι τα 2 εξτρα καλωδια ειναι για ασυγχρονη επικοινωνια αλλα host controlled κατι που δεν θεμε... για να δουμε...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: FIREWIRE vs USB 3.0

Ως προς την ταχύτητα του διαύλου:
θεωρείται από τα κορυφαία, κυκλοφόρησε "πρόσφατα" και έχει USB 1.1
Ayre Acoustics QB-9 USB DAC
οχι νικ ως προς την ταχυτητα, ως προς την ικανοτητα χρονισμου των δεδομενων που στελνει η usb απο το ιδιο το dac.

D

deleted user 10898

Guest
για πολλους λογους. οσο διαβαζεις θα βρισκεις.
η αποσταση μειωνεται με την εξελιξη της usb.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.797
Παντως σαν ταχυτητα διαυλου το usb 3 στα τελευταια τεστ σε Μακ δεν ξεπερασε το E-sata.
Ξεπερασε το FW 800 ομως.

Reaction score
150
Το USB 3 ίσως να μην περπατήσει και ποτέ και ίσως να μείνει απλά ως άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό για να πουληθούν μερικά motherboard.

To New Big Thing στους διαύλους επικοινωνίας είναι το Lightpeak της Intel (το USB το έχει ψιλοχέσει) με ταχύτητα 10Gbit και θα μπορεί να φτάσει τα 100 Gbit!!!!.

Έρχεται σύντομα στους νέους MAC και στην επόμενη πλατφόρμα της Intel. Αν είναι όπως φαντάζομαι μάλλον θα αντικαταστήσει και το απλό ethernet.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.133

Κάτσε ρε συ το απλό ethernet όπως όλοι το γνωρίζουμε έχει ζωή ακόμα , εχει ψωμί ? ναι η ου?

Reaction score
4

Κάτσε ρε συ το απλό ethernet όπως όλοι το γνωρίζουμε έχει ζωή ακόμα , εχει ψωμί ? ναι η ου?
Μια χαρά ζωή έχει το ethernet δεν παίζει να το αλλάξουν σύντομα τουλάχιστον από όσο ξέρω με διορθώνετε αν κάνω λάθος. Έβγαλαν κάτι νέα πρωτοκολλα tcp/ip θεωρητικά ποιο γρήγορα για μελλοντική χρήση αλλά ακόμα δεν έχουν τσουλήσει σε επίπεδο χρηστών .

Reaction score
150
Re: Απάντηση: FIREWIRE vs USB 3.0

Μια χαρά ζωή έχει το ethernet δεν παίζει να το αλλάξουν σύντομα τουλάχιστον από όσο ξέρω με διορθώνετε αν κάνω λάθος. Έβγαλαν κάτι νέα πρωτοκολλα tcp/ip θεωρητικά ποιο γρήγορα για μελλοντική χρήση αλλά ακόμα δεν έχουν τσουλήσει σε επίπεδο χρηστών .

Υπάρχουν ναι αλλά είναι ακόμα ακριβά και όχι για οικιακή χρήση.

Το Lightpeak θα παίξει πολύ γερά πάντως.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: FIREWIRE vs USB 3.0

Υπάρχουν ναι αλλά είναι ακόμα ακριβά και όχι για οικιακή χρήση.

Το Lightpeak θα παίξει πολύ γερά πάντως.
Μακάρι :103: κάτσε να κάνουν οι τρελοί τα beta testing χεχεχεχε

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.266
Members
38.438
Νεότερο μέλος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ