flac και Weiss

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
Παιδιά ένα έχω να σας πω: ωραίο πράμα το φλακ...

Χρόνια τώρα πάλευα να φτιάξω μια δισκοθήκη "της προκοπής", με ιδρώτα και αίμα που λένε, αλλά όλα αλλάξαν πια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με τα φλακ γυρίσαν τα πάνω κάτω.

Εκεί που έψαχνα με μανία κάποιο δίσκο του Philip Glass και έκανα παραγγελία σε διάφορα δισκάδικα και δε το βρίσκανε ή του Jacques Loussier Trio πέραν του "plays Satie" της Telarc που έτυχε και βρήκα σε κάποιο μαγαζί, ξαφνικά βρέθηκα με όλη τη δισκογραφία τους όπως και με φουλ δισκογραφία πολλών άλλων που ήθελα, έψαχνα ή καν δεν ήξερα!

Τώρα ξέρω, όλοι εσείς οι "ψαγμένοι" που ξέρετε περισσότερες Hi-End λέξεις από τον μέσο άνθρωπο, τον κοινό θνητό, θα περιμένετε να διαβάσετε κάτι σχετικό με τα DAC της Weiss, αλλά σας περιμένει μια έκπληξη...

Μόλις πριν από λίγο καιρό ανακάλυψα ότι υπάρχει μουσική από κάποιον Weiss, και σκέφτηκα "βρε λες να'ν'αυτός που φτιάχνει και το μινέρβα? Όχι όμως, πρόκειται για τον Silvius Leopold Weiss που γεννήθηκε το 1686 και δεν έχει καμιά σχέση με dac και firewire (τι απογοήτευση θεέ μου, καθόλου σικ...) καθώς στην εποχή τους δεν είχαν καν USB, απορώ πως φορτίζαν το i-pod τους...

Φοβερή μουσική όμως ο μάγκας, πέθανε λέει το 1750 και μέχρι τότε πρόλαβε κι έγραψε ένα σωρό μουσικές, υπέροχες μουσικές ο Weiss, που να τον ακούσεις και από Weiss Minerva (λέμε και καμιά χαϊεντιά, να περνάει η ώρα...)

Δυστυχώς ή ευτυχώς, λόγω των περιορισμένων για το χόμπι οικονομικών μου, καθώς υπάρχουν άλλες φλέγουσες προταιρεότητες σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή, συνεπικουρούμενης της κατάστασης από την οικονομική κρίση και την τρελή φορολογική κατάσταση που μας δέρνει και θα μας δέρνει τα επόμενα χρόνια, ποτέ δε θα διέθετα χρήματα για να πάρω τα CD του Weiss. Χάρι στο ίντερνετ και τα φλακ τον έμαθα τον κύριο! Μεγάλο κέρδος για τη μουσική μου παιδεία θα έλεγα (εντελώς ψύχραιμο σχόλιο αυτό)...

Συμπέρασμα: (ξέρω, ξέρω, είμαι πολύ ενθουσιασμένος...) ζήτω τα φλακ ρε!

Κι ας τα ακούτε και χωρίς Weiss... ουδείς "άσφαλτος" που λέει και γνωστή σταρ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
Απάντηση: flac και Weiss

Αυτα τα φλακ σε mac παίζουν?:116:

μόνο του σπανού τα γένια δε βγαίνουν, αν και απ'ότι βλέπω κι αυτό πρόκειται να αλλάξει...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953

Καλά, τόσοι δίσκοι, εσύ με λαουτιέρηδες ασχολείσαι;

Reaction score
10
Κανονικά παίζουν τα flac σε MAC παλιόεγκάθετε Γαλατσιώτη! :136:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953
Απάντηση: Re: flac και Weiss

Ουφ, και λέω θα είναι ενδιαφέρον το thread! :137:
Τί να σου πω. Με Weiss και Pucinini όλη μέρα, έχει τρελαθεί να χορεύει μάμπο μπραζιλέιρο. :138:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: flac και Weiss

Τί να σου πω. Με Weiss και Pucinini όλη μέρα, έχει τρελαθεί να χορεύει μάμπο μπραζιλέιρο. :138:
Τελευταία φορά που χόρεψε ο Ear ήταν στην Α' Δημοτικού. Είπε και ποίημα. :142:

...

Reaction score
10

Τελευταία φορά που χόρεψε ο Ear ήταν στην Α' Δημοτικού. Είπε και ποίημα. :142:

...
Μήπως είχατε τραβήξει βίντεο? Έστω καμιά φωτογραφία! :143:

Reaction score
150
Φαντάσου να κατεβάζεις και καμιά χιλιάδα την ημέρα αν γουστάρεις. Να εχθές κάνω μια μπραφ στο usenet και να σου 37GB μόνο "Οι μεγάλοι πιανίστες του 20 αιώνα" και που να πιάσεις και τα τσελα και τα βιολιά.

Αυτό που βλέπω να έρχεται στο μέλλον είναι να πληρώνουμε μια συνδρομή με τη ΔΕΗ και να έχουμε πρόσβαση σε ότι μουσική θέλουμε για πάντα. Καλά αν το καταφέρει κι αυτό η RIAA τοτε θα τους βγάλω το καπέλο.

Reaction score
8

Μήπως είχατε τραβήξει βίντεο? Έστω καμιά φωτογραφία! :143:
Ουτε το ενα ουτε το αλλο υπηρχαν σατανακο μου, πριν 425 χρονια που πηγαινε ο Κωσταυτής στην 1η δημοτικου. :142::142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782

τι κουτσομπόλες είν' τούτες βρε? πω πω πω, σας φοβήθηκε το αυτί μου...:135::138:

Α, να μη ξεχάσω να συγχαρώ τον petkef που επιτέλους έθεσε το όνομα Weiss στη σωστή του βάση! :135:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.988

Παιδιά ένα έχω να σας πω: ωραίο πράμα το φλακ...
Χρόνια τώρα πάλευα να φτιάξω μια δισκοθήκη "της προκοπής", με ιδρώτα και αίμα που λένε, αλλά όλα αλλάξαν πια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με τα φλακ γυρίσαν τα πάνω κάτω.
Εκεί που έψαχνα με μανία κάποιο δίσκο του Philip Glass και έκανα παραγγελία σε διάφορα δισκάδικα και δε το βρίσκανε ή του Jacques Loussier Trio πέραν του "plays Satie" της Telarc που έτυχε και βρήκα σε κάποιο μαγαζί, ξαφνικά βρέθηκα με όλη τη δισκογραφία τους όπως και με φουλ δισκογραφία πολλών άλλων που ήθελα, έψαχνα ή καν δεν ήξερα!
Τώρα ξέρω, όλοι εσείς οι "ψαγμένοι" που ξέρετε περισσότερες Hi-End λέξεις από τον μέσο άνθρωπο, τον κοινό θνητό, θα περιμένετε να διαβάσετε κάτι σχετικό με τα DAC της Weiss, αλλά σας περιμένει μια έκπληξη...
Μόλις πριν από λίγο καιρό ανακάλυψα ότι υπάρχει μουσική από κάποιον Weiss, και σκέφτηκα "βρε λες να'ν'αυτός που φτιάχνει και το μινέρβα? Όχι όμως, πρόκειται για τον Silvius Leopold Weiss που γεννήθηκε το 1686 και δεν έχει καμιά σχέση με dac και firewire (τι απογοήτευση θεέ μου, καθόλου σικ...) καθώς στην εποχή τους δεν είχαν καν USB, απορώ πως φορτίζαν το i-pod τους...
Φοβερή μουσική όμως ο μάγκας, πέθανε λέει το 1750 και μέχρι τότε πρόλαβε κι έγραψε ένα σωρό μουσικές, υπέροχες μουσικές ο Weiss, που να τον ακούσεις και από Weiss Minerva (λέμε και καμιά χαϊεντιά, να περνάει η ώρα...)
Δυστυχώς ή ευτυχώς, λόγω των περιορισμένων για το χόμπι οικονομικών μου, καθώς υπάρχουν άλλες φλέγουσες προταιρεότητες σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή, συνεπικουρούμενης της κατάστασης από την οικονομική κρίση και την τρελή φορολογική κατάσταση που μας δέρνει και θα μας δέρνει τα επόμενα χρόνια, ποτέ δε θα διέθετα χρήματα για να πάρω τα CD του Weiss. Χάρι στο ίντερνετ και τα φλακ τον έμαθα τον κύριο! Μεγάλο κέρδος για τη μουσική μου παιδεία θα έλεγα (εντελώς ψύχραιμο σχόλιο αυτό)...

Συμπέρασμα: (ξέρω, ξέρω, είμαι πολύ ενθουσιασμένος...) ζήτω τα φλακ ρε!

Κι ας τα ακούτε και χωρίς Weiss... ουδείς "άσφαλτος" που λέει και γνωστή σταρ...
Στη θέα του ωκεανού των flac που ξετυλίγεται μπροστά μας,νιώθουμε το ίδιο δέος με τον κομάντερ Μπάουμαν στη θέα του μονόλιθου υπό τους ήχους του Gyorgy Ligeti
[youtube]oALxLNOhI6I[/youtube]
Παρά την οποιαδήποτε ΄΄ψυχεδελική΄΄ εμπειρία που μπορεί ενδεχόμενα να χαρίσει ένα βινύλιο,τα ψηφιακά αρχεία μας οδηγούν πάντα στα τελευταία σύνορα γιατί κρύβουν μέσα τους την ελπίδα πως το ταξίδι μπορεί να γίνεται κάθε φορά όλο και πιστότερο,όλο και πιό προσιτό.
Και μεταξύ μας,ίσως να μη χρειάζεται καν να ναι flac...:126:
Αλλ'ας μην το βαρύνουμε πολύ...Ας πιούμε λοιπόν μιά μπύρα στην υγειά τους

http://www.metacafe.com/watch/71046/beer_to_girl/

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Βρε παιδια να ρωτησω κατι.........τα flac που λετε ειναι οι γνωστες ματροσκες?
Νομιζετε οτι μπορουν να μπουν και σε δερματινη θηκη(κατα προτιμηση κατι σε Chanell)?
Ποσα αλογα ειναι στον τροχο?
Εχουν ωραιο κωλο?
Ποσα δραμια ειναι η καθε flac matroska?
Σε τι στροφες να τα βαζω στο πικαπ?
Τα στηριζετε σε συγκεκριμενα αντικραδασμικα η μπορω να τα ακουμπησω και πανω στο ρακι?
Μπορειτε σαν φορουμ να κανετε ενα Παουερ μπαι μπαι για να αγορασουμε τα φλακια σε καλλιτερες τιμες?
Ποσα φλακς πιανει ενας σακος?
Πωλειται φλακ το γνωστο λαικο ασμα.......ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕ ΤΟ ΡΕΜΑ.........ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΑΣΜΑ .......ΤΑ ΠΙΝΩ ΟΛΑ !!!!
αΚΟΥΣΑ ΑΠΡΟΧΘΕς ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ οτι εισαι πολυ παπαροφλακας......τι σημαινε αυτο μηπως ξερετε.......μηπως οτι ακουει πολλες ματροσκες?????/
Και τελος........αν ξερετε.....τωρα το καλοκαιρι.....μηπως πρεπει να τα διατηρουμε στο ψυγειο?γιατι εχω μαζεψει περιπου 2,5 κιλα και φοβαμαι μηπως μου σαπισουν!!!!!!!!!!
Σας ευχαριστω εκ των προοιμιων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953

Κατέβασα το Saturday Night Fever σε wavpack. Μήπως να το κατέβαζα σε φλακ, θα έχει καλύτερες μεσαίες, και πχιο συναφή ροή; Από μπάσα, τί λένε τα φλακ; Είναι καλύτερα από τα ape;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.988
Απάντηση: flac και Weiss (Russian Roulette)

Βρε παιδια να ρωτησω κατι.........τα flac που λετε ειναι οι γνωστες ματροσκες?
Νομιζετε οτι μπορουν να μπουν και σε δερματινη θηκη(κατα προτιμηση κατι σε Chanell)?
Ποσα αλογα ειναι στον τροχο?
Εχουν ωραιο κωλο?
Ποσα δραμια ειναι η καθε flac matroska?
Σε τι στροφες να τα βαζω στο πικαπ?
Τα στηριζετε σε συγκεκριμενα αντικραδασμικα η μπορω να τα ακουμπησω και πανω στο ρακι?
Μπορειτε σαν φορουμ να κανετε ενα Παουερ μπαι μπαι για να αγορασουμε τα φλακια σε καλλιτερες τιμες?
Ποσα φλακς πιανει ενας σακος?
Πωλειται φλακ το γνωστο λαικο ασμα.......ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕ ΤΟ ΡΕΜΑ.........ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΑΣΜΑ .......ΤΑ ΠΙΝΩ ΟΛΑ !!!!
αΚΟΥΣΑ ΑΠΡΟΧΘΕς ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ οτι εισαι πολυ παπαροφλακας......τι σημαινε αυτο μηπως ξερετε.......μηπως οτι ακουει πολλες ματροσκες?????/
Και τελος........αν ξερετε.....τωρα το καλοκαιρι.....μηπως πρεπει να τα διατηρουμε στο ψυγειο?γιατι εχω μαζεψει περιπου 2,5 κιλα και φοβαμαι μηπως μου σαπισουν!!!!!!!!!!
Σας ευχαριστω εκ των προοιμιων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγώ ξέρω τη...μαντρόσκα.Είναι η πολύ υψηλή μάντρα που δε μπορείς να υπερπηδήκσεις:137:
Saturday Night Fever

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Κατέβασα το Saturday Night Fever σε wavpack. Μήπως να το κατέβαζα σε φλακ, θα έχει καλύτερες μεσαίες, και πχιο συναφή ροή; Από μπάσα, τί λένε τα φλακ; Είναι καλύτερα από τα ape;
Φιλε Κωστας Κοιας τι εννοεις κατεβασα........που τα ειχες δηλαδης,σε καποιο παταρι,τα ειχες σε κουτες στο πλυσταριο,τα κατεβασες οπως κατεβαζεις το βρακι για να λιασεις την τσαπου??Τι εννοεις???
Σε μερσω δις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επισης ξεχασα να ρωτησω σε ποια χωρα τα κατασκευαζουν και επισης αν φορολογουντε απο το κρατος(ειναι πολυ σημαντικο αυτο για να μην ξεπερασω το οριο στην δηλωση).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo