FLAC, APE, WV, ALAC ενιαία με cuesheet ή αυτόνομα - πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.326
Το άλλο encoder VBR(lame.exe) & CBR (lame.exe) δεν παράγει αρχεία, μόνο cuesheets βγάζει...
Η επιλογή xBR(lame.exe) προϋποθέτει πως κάπου έχεις διαθέσιμο το αυθεντικό εκτελέσιμο αρχείο του lame codec, δηλαδή το lame.exe. Εν πάση περιπτώσει, επειδή το Cuelist tools παρέχει την ευκολία της κατ' ευθείαν μετατροπής, αλλά χωλαίνει αλλού, δοκίμασε και καμιά συνταγή με αυθεντικά... ατσάλινα κουζινικά! Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσω ή θα σε μπερδέψω περισσότερο, αλλά χρόνου διαθεσίμου κάνε μια δοκιμή.

Εγώ προσωπικά, για μετατροπές χρησιμοποιώ τον foobar για την "επιστροφή" κάποιου αρχείου σε wav, το FLAC front end το αυθεντικό το πρόστυχο, τον RazorLame για mp3 και τον Monkey's audio για μετατροπή σε αρχείο .ape. Αν προκύψει ανάγκη κωδικοποίησης σε wavepack, την κάνω με τον Foobar που έχει αυτή τη δυνατότητα ενσωματωμένη. Ο RazorLAme έχει τη δυνατότητα διαχείρισης του stereo, οπότε μπορείς να πράξεις ανάλογα.

Όσον αφορά το joint stereo, η παρεξήγηση περί επηρεασμού της ποιότητας ήχου είναι διαδεδομένη και εντελώς αβάσιμη. Πρόθεση του joint stereo είναι να μειώσει τον όγκο του παραγομένου αρχείου και όχι την ποιότητα ήχου. Αν όμως επιμένεις για "σκέτο", "αυθεντικό" στέρεο, στον RazorLame την έχεις αυτή τη δυνατότητα. Προτείνω τις δύο ελάχιστες συμπιέσεις, 256 και 320Kbps, αλλά αν πρόκειται για αυτοκίνητο ή κινητό τηλέφωνο ή εμ-πη-θρήφωνο, τα 192Kbps είναι επαρκή (μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας).

Reaction score
2.584
Κατάλαβα και ευχαριστώ.
Όχι, δεν επμένω για καθαρό stereo...

Reaction score
2.584
Επειδή το Cuetools δέχεται μόνο αρχεία Red Book 44100 / 16 δεν μπορεί να σπάσει ένα μονοκόμματο με αλλη δειγματοληψία και bitrate.

Θα ήθελα να μπορώ το σπάσω κρατώντας τα 192/24 αλλά και να αλλάξω το bitrate και αν γίνεται και τη δειγματοληψία.

Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται με το Foobar ή αν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.326
να αλλάξω το bitrate και αν γίνεται και τη δειγματοληψία
Σπάσιμο με τον Foobar και μετατροπή σε wav. Δεν γνωρίζω κάποιο πρόγραμμα να κάνει down conversion πέραν κάποιου wave editor όπως ο Audacity (που είναι δωρεάν).

Reaction score
2.584
Επειδή το Cuetools δέχεται μόνο αρχεία Red Book 44100 / 16 δεν μπορεί να σπάσει ένα μονοκόμματο με αλλη δειγματοληψία και bitrate.

Θα ήθελα να μπορώ το σπάσω κρατώντας τα 192/24 αλλά και να αλλάξω το bitrate και αν γίνεται και τη δειγματοληψία.

Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται με το Foobar ή αν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό...
Το Foobar το κάνει...

Reaction score
2.584
Σπάσιμο με τον Foobar και μετατροπή σε wav. Δεν γνωρίζω κάποιο πρόγραμμα να κάνει down conversion πέραν κάποιου wave editor όπως ο Audacity (που είναι δωρεάν).
Ευχαριστώ.
Βρήκα ότι το Foobar μπορεί να κάνει τα 24 bit σε 16 bit (είναι στις επιλογές του CODEC FLAC) αλλά δεν κατεβάζει το ρυθμό δειγματοληψίας.

Όταν είχα χρησιμοποιήσει το Audacity (δεν είμαι σίγουρος) είδα ότι είχε κάτι προβλήματα. Αυτό που χρησιμοποιώ και δεν έχει προβλήματα είναi το Cool Edit Pro v.2.

Reaction score
2.584
Πες το ρε παιδί μου ότι είσαι παλιός! :p
Ντρέπομαι! :p

Παλιός είμαι αλλά όχι στα FLAC κλπ. :(

Με το Cool Edit 2.0 έχω κάνει WAV πάρα πολλά LP μου. Μου πήρε 1,5-χρόνια (!) γιατί έκανα και αφαίρεση των κλικ κλπ συνήθως χειροκίνητα. Νομίζω πώς ακούγονται καλύτερα από αρκετά CD που έχουν περάσει από κομπρέσσορα στα χέρια "ηχοληπτών" και άλλων "τεχνικών studio" (άσε το κούρεμα των κορυφών που βλέπω και ακούω >:().

Δυστυχώς μερικά από αυτά που γρ'αφτηκαν σε CD της κακιάς ώρας έχουν παρουσιάσει προβλήματα (ιδίως στα τελευταία tracks που είναι προς την περιφέρεια του δισκακίου) και πρέπει - όσο γίνεται πιό σύντομα - να τα ξανακάνω WAV => FLAC 16bit/44100Hz. Να χρησιμοποιήσω EAC ή κάτι άλλο;

Reaction score
2.584
Χρησιμοποίησα το CUETOOLS για να φτιάξω αυτόνομα FLAC από ενιαίο FLAC+CUE. Δυστυχώς μερικά βγήκαν με πρόβλημα που ανακάλυψα τυχαία. Το κακό είναι ότι το πρόβλημα εμφανίζεται σε τυχαία σημεία μέσα στο track και μόνο σε μερικά αρχεία.

Σε κάποια players ακούγεται σαν σούρσιμο βελόνας (χρατς), σε άλλα διακόπτει το track και πάει στο επόμενο και σε άλλα παίζει κανονικά!

Μετατροπή σε WAV και εξέταση στο Cool Edit Pro! δεν δείχνει τίποτα. Πρέπει να είναι θέμα encoding και μόνο.

Ευτυχώς δεν είχα σβήσει τα αρχικά ενιαία αρχεία και έκανα το σπάσιμο με το Foobar. Όλα παίζουν κανονικά παντού!
Φτηνά τη γλύτωσα! (αν και πρέπει να ξαναφτιάχνω πολλά...)

Για μένα το CUETOOLS μόνο για Cueheets από δώ και μπρός. Όχι για encoding.

FOOBAR και πάλι FOOBAR...

YΓ. To Cuetools μου έκανε και άλλα παράξενα αλλά δεν με πείραζαν πολύ...

Last edited:

D

Deleted member 35

Guest
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά εγώ χρησιμοποιώ το goldwave.

Reaction score
2.584
Όταν δεν υπάρχει το Cuesheet του ενιαίου (ή όταν το cuesheet είναι λάθος) ένα εξαιρετικό προγραμμα είναι το CD WAVE EDITOR. Κάνει παπάδες με αξιοπιστία (π.χ. 24-192) και ειναι και δωρεαν πλέον...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani