flac vs wav

D

deleted user 10898

Guest
εχω στα χερια μου ενα εκπληκτικο κειμενο.
Διδακτορας (phd) επιτελους το ερυνησε.
η μετατροπη απο wav σε flac μειωνει την "ποιοτητα" της ηχητικης αναπραγωγης, ενω εαν η μετατροπη επαναληφθει διαδοχικα (ξανα wav ξανα flac) εχουμε περαιτερω μειωση.

D

deleted user 10898

Guest
επειδη εχω ξεχασει το "κειμενο" στο ιατρειο το αποτελεσμα στο οποιο καταληγει ειναι στο περιπου "δεν υπονοω οτι υπαρχει λαθος στην μετατροπη απο wav σε flac αλλα η μετατροπη σε flac για λογο που δεν γνωριζω αποδειχτηκε οτι υποβιβαζει το ηχητικο αποτελεσμα"

Reaction score
209
Προφανως και διαδοχικες μετατροπες απο wav σε flac και αντιστροφα θα υποβιβασει το τελικο αποτελεσμα. Το ερωτημα ομως ειναι εαν ενα master αρχειο σε wav απο στουντιο ειναι χειροτερο απο ενα αντιστοιχο σε flac ? (ceteris paribus - i.e. ιδια αναλυση κλπ). Πολυ θα ηθελα να διαβασω το κειμενο μιας και ο διαολος κρυβεται στις λεπτομερειες. Η εμπειρια μου απο τα flac vs wav ειναι σαφως υπερ των πρωτων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939
Απάντηση: flac vs wav

η μετατροπη απο wav σε flac μειωνει την "ποιοτητα" της ηχητικης αναπραγωγης, ενω εαν η μετατροπη επαναληφθει διαδοχικα (ξανα wav ξανα flac) εχουμε περαιτερω μειωση.
Πολύ σωστά. Το ίδιο έχω παρατηρήσει με το zip.
Αν μετατρέψω ένα wav σε zip, και μετά το αποσυμπιέσω, και το ξαναμετατρέψω σε zip και μετά πάλι το αποσυμπιέσω, χάνει πολύ πχιότητα.

Ομοίως με αρχεία κειμένου, τα γνωστά doc. Ιδίως αν τα συμπιέσω και τα αποσυμπιέσω πάνω από 3 φορές, χάνεται η "ουσία" του κειμένου, γίνεται ασαφές.

Και όπως πολύ σωστά λέει ο vet ("δεν υπονοω οτι υπαρχει λαθος στην μετατροπη απο wav σε flac αλλα η μετατροπη σε flac για λογο που δεν γνωριζω αποδειχτηκε οτι υποβιβαζει το ηχητικο αποτελεσμα"), ομοίως και γω δεν υπονοώ πως υπάρχει λάθος στην συμπίεση zip, αλλά αποδείχτηκε πως υποβιβάζει το νόημα και την ουσία του κειμένου doc.

Πράγματα του σατανά αυτοί οι υπολογιστές, προτείνω επιστροφή στο σκάλισμα πέτρας.
Φυσικά, για ήχο εμπιστευτείτε μόνο το μαύρο δίσκο βινυλίου, σταθερές αξίες.

D

deleted user 10898

Guest
Προφανως και διαδοχικες μετατροπες απο wav σε flac και αντιστροφα θα υποβιβασει το τελικο αποτελεσμα. Το ερωτημα ομως ειναι εαν ενα master αρχειο σε wav απο στουντιο ειναι χειροτερο απο ενα αντιστοιχο σε flac ? (ceteris paribus - i.e. ιδια αναλυση κλπ). Πολυ θα ηθελα να διαβασω το κειμενο μιας και ο διαολος κρυβεται στις λεπτομερειες. Η εμπειρια μου απο τα flac vs wav ειναι σαφως υπερ των πρωτων.
προφανως? γιατι? τι θα χάσει σε κάθε μετατροπή?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: flac vs wav

φυσικα ατοπο ποστ και ατοπη συγκριση.
οταν μαθαμε οτι bit perfect δεν αρκει και υπαρχει και κατι αλλο, τοτε ανακαλυψαμε οτι θελουμε και εξωτερικο ρολοι. αλλα αυτο το ξερουμε τωρα και το παιζουμε μαγκες.

Πολύ σωστά. Το ίδιο έχω παρατηρήσει με το zip.
Αν μετατρέψω ένα wav σε zip, και μετά το αποσυμπιέσω, και το ξαναμετατρέψω σε zip και μετά πάλι το αποσυμπιέσω, χάνει πολύ πχιότητα.

Ομοίως με αρχεία κειμένου, τα γνωστά doc. Ιδίως αν τα συμπιέσω και τα αποσυμπιέσω πάνω από 3 φορές, χάνεται η "ουσία" του κειμένου, γίνεται ασαφές.

Και όπως πολύ σωστά λέει ο vet ("δεν υπονοω οτι υπαρχει λαθος στην μετατροπη απο wav σε flac αλλα η μετατροπη σε flac για λογο που δεν γνωριζω αποδειχτηκε οτι υποβιβαζει το ηχητικο αποτελεσμα"), ομοίως και γω δεν υπονοώ πως υπάρχει λάθος στην συμπίεση zip, αλλά αποδείχτηκε πως υποβιβάζει το νόημα και την ουσία του κειμένου doc.

Πράγματα του σατανά αυτοί οι υπολογιστές, προτείνω επιστροφή στο σκάλισμα πέτρας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: Re: flac vs wav

τι θα χάσει σε κάθε μετατροπή?
PRAT..

(Λύσαμε όλα τ άλλα προβλήματα και ψαχνόμαστε με την μετατροπή και τούμπαλιν..)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: flac vs wav

οποιος μου βρει (εκτος κωσταςεαρ που τα διαβαζει αυτα) σε ποιο επιστημονικο εντυπο ειναι δημοσιευμενο το κειμενο, θα το σκαναρω και θα το ανεβασω.... (τμηματα, μην μας κυνηγανε...)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: flac vs wav

εισαι εκτος θεματος
μπααννν.
Μαζί σου και ρίχτο μου ν αγιάσω..
Αλλά βρε γιατρέ μου η τούρτα τις περισσότερες φορές είναι χάλια,το κερασάκι μας μάρανε;

(Όχι δεν θα σ αφήσω να μας την βγείς:116:.Φιλιά)

Reaction score
209
Wav και flac μπορει να ειναι bit perfect αλλα δεν ειναι ισοδυναμες μορφες κωδικοποιησης (απο μαθηματικης τουλαχιστον πλευρας) αλλωστε διαφερουν και απο πλευρας ογκου που καταλαμβανουν.

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Re: flac vs wav

... Διδακτορας (phd) επιτελους το ερυνησε. ...
... Πράγματα του σατανά αυτοί οι υπολογιστές, προτείνω επιστροφή στο σκάλισμα πέτρας.
οποιος μου βρει ...
TAS, στα τρία τελευταία τεύχη ο διδάκτορας αστρολογίας και συνάδελφος του πητ δίνει τα ρέστα του ...

πως νίκησα τον σατανά, μία πόρτα πριν το ψυχιατρείο, η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια ...

D

deleted user 10898

Guest
ρεστα ρε Νικολα, πραγματικα....
μιλαμε εχει και τιτλο phd ο ανθρωπος...
εκατσε και ακουσε flac,wav τα μετετρεψε, τα ξαναακουσε με διαφορους πλευερς! τους εβαλε ΒΑΘΜΟΥΣ! (μιλαμε για την απολυτη επιστημονικη μεθοδο...) και τελικα εβγαλε συμπερασμα...
η μετατροπη σε flac απο wav υποβιβαζει το τελικο ηχητικο αποτελεσμα και μαλιστα οταν το μετατρεπεις πολλες φορες γινεται χειροτερο.
The Absolute Sound αδερφοι, κοντευω να γινω αδερφη με αυτα που διαβαζω... 10.40 ευρω το πληρωσα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

το τας τελικά ούτε για κ@λόχαρτο δεν κάνει!

μα για όνομα...

απορώ! πχιος τους διαβάζει και τους δίνει και σημασία?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379
Απάντηση: Re: flac vs wav

ρεστα ρε Νικολα, πραγματικα....
μιλαμε εχει και τιτλο phd ο ανθρωπος...
εκατσε και ακουσε flac,wav τα μετετρεψε, τα ξαναακουσε με διαφορους πλευερς! τους εβαλε ΒΑΘΜΟΥΣ! (μιλαμε για την απολυτη επιστημονικη μεθοδο...) και τελικα εβγαλε συμπερασμα...
η μετατροπη σε flac απο wav υποβιβαζει το τελικο ηχητικο αποτελεσμα και μαλιστα οταν το μετατρεπεις πολλες φορες γινεται χειροτερο.
The Absolute Sound αδερφοι, κοντευω να γινω αδερφη με αυτα που διαβαζω... 10.40 ευρω το πληρωσα...
Α, όλα κι όλα! Άμα το tas δεν πάει 500 ευρά το τεύχος, εγώ δεν καταδέχομαι να το πάρω. Ή είναι high end, ή δεν είναι! 10,40 τς τς τς... Ψιλικατζήδες...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Υπάρχει διδακτορικό στην χαϊεντική; Γιατί απ' ότι φαίνεται στη μ@λακία υπάρχει.

...

Reaction score
2

εχω στα χερια μου ενα εκπληκτικο κειμενο.
Διδακτορας (phd) επιτελους το ερυνησε.
Γιατι σου κανει εντυπωση????Ενα αρχειο wav σε flac δεν εχει μικροτερη χωριτικοτητα????Σε τι ποσοστο ?10%?Οσο και να λενε οτι αυτο που κοβεται δεν επηρεαζει την ποιοτητα,γεγονος ειναι οτι κοβεται.παντως οτι χανεις χανεις ,καποτε και για τα mp3 σφαζονταν πολλοι οτι και καλα δεν εχει διαφορες,μετα που βγηκαν τα flac τοτε φανηκε οτι το mp3 επασχε!!!!!!Βεβαια δεν υπαρχει σχεση αναμεσα στα δυο απλα εχεις επιλογη εαν θα συμπιεσεις την ποιοτητα η την χωητικοτητα πιο πολυ....

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@