Έχω τα ηχεία αυτά 3 χρόνια. Τα ενισχυτικά που χρησιμοποίησα είναι όλα vintage. Με ολοκληρωμένους (kenwood KA 2200 2X150, pioneer A 777 2X95 και denon PMA 925r 2X85) ήταν περίεργα. Μπάσσο πολύ με kenwood, τσιριχτά πρίμα με τους άλλους. Όταν τα οδήγησα με σετ προ-τελικών (kenwood c2-m2a και yamaha c6-mx1000u) έπαιξαν εξαιρετικά! Ίσως η μεγάλη ισχύς (2Χ220, 2Χ260), ίσως οι πολλές ρυθμίσεις τονικότητας που έχουν οι προενισχυτές, δεν γνωρίζω.
Και για το οικονομικό του θέματος:
Kenwood c2 110 ευρώ Ελλάδα
kenwooo m2a 350 ευρώ Ελλάδα
yamaha c6 250 ευρώ Ελλάδα
yamaha mx1000u 800 ευρώ Γερμανία
Ευχαριστώ τον fotof (και βέβαια όλους εσάς). Δηλαδή το tremble στον προενισχυτή που τον έχεις ??? άκρη/μέση/τέρμα?
Γενικά τώρα πως χαραχτηρίζεις τον ήχο του συστήματος σου???? Ουδέτερο? Ζεστό ? Πάντως φαντάζομαι όχι λαμερό σωστά?
Και στα δύο συστήματα το tremble και το bass παίζουν από -1 έως +1. Στον kenwood το turnover είναι στα 200 και 6000 Hz και στον yamaha στα 120 και 8000 Hz. Στον kenwood ο ήχος είναι σφιχτός και ουδέτερος και στον yamaha έρχεται πιο ζεστός. Τα ηχεία ούτως ή άλλως στα μεσαία παίζαν με όλα τα ενισχυτικά πολύ καλά.
Ως κάτοχος των 726V τα οποία όπως σου έγραψα οδηγούνται αυτή τη στιγμή από τον Roksan Kandy K2 (μεγάλο πλεονέκτημα η passtrhoug είσοδος για το AV σύστημα btw) θα ήθελα να προσθέσω το εξής μιας και είδα να αναφέρεται και εδώ ως πρόταση.
Τα έχω δοκιμάσει με ολοκληρωμένο Creek Evolution 2 στο χώρο μου και ήταν γλυκόηχος μεν αλλά "λίγος" για υψηλές στάθμες. Είχα την τύχη να φιλοξενήσω στο σπίτι μου τον XTZ A100D3 συνεπαρμένος και θεωρώντας τον κελεπούρι για τα χρήματα του τα οποία ήμουνα έτοιμος να τα σκάσω ντούκου. Δυστυχώς το ταίριασμα δεν πέτυχε, μην βοηθώντας προς την κατεύθυνση του επιθυμητού αποτελέσματος στις μεσουψηλές. Σε εκείνες τις ακροάσεις όμως εκτίμησα δεόντως και έμεινα εντυπωσιασμένος από το drive του XTZ με απίστευτα δυναμικά σε υψηλές εντάσεις που τροφοδοτούσε το ηχείο όπως το χρειαζόταν, την ώρα που το χρειαζόταν!
Εκεί συνειδητοποίησα ότι το ηχείο θέλει καλή τροφοδοσία...