Focal 816 θα προτεινατε λαμπατο ενισχυτη για ματσαρισμα?

Reaction score
70
Καλησπερα κοσμε. Καινουργιος και εγω στην παρεα κ γενικα στον χωρο του hifi. Εχωντας ψαξει λιγο την αγορα ακουσα κ 3 ηχεια πηγα και στην εκθεση και βαση του budget που ειπα να ξεκινησω να στηνω κ εγω το δικο μου ηχοσυστημα κατεληξα στα focal 816v (130αρια) για 25 τετραγωνικα πιστευω υπερκαλυμενος ειμαι . Πικαπ εχω ενα sl1600 με κεφαλη shure m95xe. Δεν ακουω μουσικη απο usb oute cd φανατικος του βινυλιου. Το θεμα μου ειναι οτι θα ηθελα να αποκτησω εναν λαμπατο ενισχυτη ετσι για την διαφορα που εχουν στο ακουσμα. Βεβαια ακουσα με τα ηχεια αυτα 2 λαμπατους θησεα και αιολο υλτρα που ακουσα πολυ διαφορα αν κ δεν εχω ακομα την ακουστικη πηρα . Στην εκθεση θυμαμε τα ειχαν με spendor. Εκανα λαθος αγορα ηχειου για ματσαρισμα με λαμπατο; εχετε να προτεινεται καποια μαρκα; οποιδηποτε γνωμη εννοειτε σεβαστη κ επιθυμητη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Από ότι βλέπω εδώ:

Screenshot_20190102-085736.png

Θες ενισχυτή που να βγάζει έως 200 βατ απαραμόρφωτα, ώστε να ακούσεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του ηχείου.

Έτσι λένε τα χαρτιά του, τουλάχιστον..

Οπότε φιλ φρι να πάρεις κάποιον λαμπάτο με 200 βατ στο κανάλι.
Βρες 3-4 ενισχυτές τέτοιους στο μπάτζετ σου, να σου πω ποιον να επιλέξεις.

Αν θες οικονομική λύση που να οδηγεί επαρκώς τα ηχεία σου, μπορείς να δεις Κράουν, μόνο με λάμπες λεντ στην πρόσοψη, δε ξέρω αν σε καλύπτουν. ;)

Reaction score
30.455
Από ότι βλέπω εδώ:

View attachment 114408

Θες ενισχυτή που να βγάζει έως 200 βατ απαραμόρφωτα, ώστε να ακούσεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του ηχείου.

Έτσι λένε τα χαρτιά του, τουλάχιστον..

Αν θες οικονομική λύση που να οδηγεί επαρκώς τα ηχεία σου, μπορείς να δεις Κράουν, μόνο με λάμπες λεντ στην πρόσοψη, δε ξέρω αν σε καλύπτουν. ;)
Γιατί ανακατευεσαι πάλι;
Είπαμε, πως σε τέτοια θέματα θα αφήνεις πρώτα να τρέξουν 5-6 σελίδες όπου θα παραθέτουν τις προτάσεις τους οι "γνώστες"....
Άντε να τις δούμε......

Υ.Γ Σορρυ Ζιζικο, δεν γράφω κάτι άλλο, μόνο αυτό.

Reaction score
5.849
Πούλα το διαμέρισμα αν θες 200W λαμπάτο!
Ή αλλιώς, γιατί δεν δανείζεσαι, έτσι για την εμπειρία, έναν λαμπάτο να τον πάρεις σπίτι να ακούσεις; Ακολούθως αγόρασε έναν 200W solid (ή και πολύ μεγαλύτερο αν λέγεται crown) που λέει και ο φίλος costas EAR να τελειώνεις με το θέμα οδήγησης (μέχρι να πάρεις ενεργά, χα χα!)

Reaction score
70
Τα ηχεια ειναι της φωτογραφιας που αναρτηθηκε απο αλλο μελος. Το οικονομικο ειναι εως 2.500$ για αγορα ολοκληρωμενου

Reaction score
15.469
Καλημερα και καλη χρονια σε ολους - ες.
Το ενδεχομενο οδηγησει τα ηχεια ενας η δυο ψηφιακοι τελικοι, κρυμενοι καπου πισω απο τα ηχεια η το ρακ και αυτους να τους οδηγει ενας ωραιος λαμπατος προ νομιζω οτι ισχυει.
Ας πουμε οτι γνωριζουμε τον τελικο, ο προ ποιος θα μπορουσε να ειναι σ αυτο το σεναριο ?

Reaction score
1.147
Kαλώς ήρθες στην παρέα , καλή χρονιά !
Αφού θες λάμπα καλό είναι να επικοινωνήσεις με τους αδελφούς Τσακιρίδη .Αν μπορέσεις να δανειστείς κάποια μοντέλα τους στό χώρο σου, με τα ηχεία σου ,σίγουρα τα αυτιά σου θα κάνουν την καλύτερη για σένα επιλογή.
Η σύσταση για άφθονη ισχύ -βάτ είναι σωστή . Το κακό είναι ότι σε λάμπα αυτά κοστίζουν. Καλή αναζήτηση!

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Αν σωνει και καλα θες λαμπα ολοκληρομενο παρε τον Αιολο των τσακιριδαιων τον ultra με τα 70 βατ αν οι σταθμες που ακους ειναι χαμηλες εως μετριες (οχι οτι θα δυσκοκευτει ο Αιολος γιατι τον εχω αλλα λεμε) ειναι μηχανημα που φτιαχνεται ελλαδα και αναβαθμιζεται τρελλα και εχει και 5 χρονια εγγυηση και αμεσο Support. Επισης και η λυση του τελικου με τα πολλα βατ και λαμπατο προ και γιατι οχι ο Alexander ειναι και αυτη πολυ καλη λυση.

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.811
Φιλε μου μολις αγορασες τα ηχεια δεν αλλαζει αυτό. Αυτό που σου μενει να κανεις είναι να τα ταιριαξεις οσο καλυτερα μπορεις με ενισχυτικα. Σου αρεσε ο λαμπατος ηχος αλλα με Spendor. Δεν σημαινει ότι θα παρεις τον ιδιο ηχο με τα ηχεια σου αν βαλεις λαμπατο. Τα Focal γενικα είναι καλα ηχεια αχρωμάτιστα ουδέτερα . Είναι ευαισθητα 91.5 db με αντισταση 8ohm που όμως βυθιζεται στα 4.3 αρα θελεις ενισχυτή ικανο να δωσει ρευμα όταν ζητηθεί. Τα Spendor εχουν 8ohm αντισταση με ελαχιστη όμως σε κάθε περιπτωση τα 6 αρα πολύ πιο ευκολο φορτιο.
Λυσεις
1) Υβριδικος ενισχυτης να παρεις την χροια λαμπας που θελεις αλλα και την απαραιτητη ισχυ για τα ηχεια και τον χωρο σου. Ο υβριδικος μπορει να είναι ολοκληρωμένος η σετ προ και τελικου. Θα σου προτεινα για υβριδικο να πας στη Vincent εχει τις καλυτερες προτασεις.
2) Λαμπατος προ και τελικος τρανζίστορ η ψηφιακος. Θα σου προτεινα για λαμπατο προ να ψαξεις στην Audio Technologies μεταχειρισμενο και τελικο επισης μεταχειρισμενο ακομα κι εδώ στο σαιτ θα βρεις πολλους.
3) Λαμπατο ολοκληρωμενο η προ+τελικο. Θα τρεξει τα ηχεια αλλα είναι σιγουρο οτι δεν θα παρει το μεγιστο από αυτά.Δεν σημαινει όμως ότι δεν θα σου αρεσει και δεν θα μεινεις ικανοποημενος ετσι. Εδώ θα σου προτεινα Τσακιριδη γιατι γενικα νομιζω οι ποροτασεις μας πρεπει να ξεκινανε από ελληνικα προιοντα κιαν δεν βρουμε παμε στους ξενοι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι το ηχείο θα πρέπει να θεωρείται 4ωμο, άρα θα ζητήσει περισσότερα αμπέρ και λιγότερα βολτ από 8-ωμο για την ίδια απαιτούμενη ισχύ.

Να υπενθυμίσουμε εδώ την ευχερέστερη ικανότητα των λαμπάτων για τάση, και την ανικανότητά τους για αμπέρ. Ως γνωστόν, προτιμούν 16-ωμα ηχεία (λίγα αμπέρ), άλλωστε όταν ήταν οι μόνες επιλογές (προ της ανακάλυψης των στερεών ημιαγωγών) τότε όλα τα ηχεία ήταν μίνιμουμ 16 ωμ..

Τον νόμο του ωμ για τους αναγκαίους υπολογισμούς τον γνωρίζουν όλοι...

Το οικονομικο ειναι εως 2.500$ για αγορα ολοκληρωμενου
Ικανότατο ποσό.
Προτείνω:
Ναντ με ντιρακ ή μίνι ντιεσπί με ενκορ, δηλαδή τα κόλπα των φιούζιον.

Σε λάμπες δεν μπορώ να προτείνω, διότι χρειάζεται πιθανώς 20-πλάσιο ποσό μίνιμουμ για να πλησιάσει απειλητικά τον ήχο των Ναντ, χωρίς δυνατότητα ντιρακ..

Αν σώνει και καλά θες να παίξεις με λάμπες, είναι λογική επιλογή από τσακιρίδη, απλώς παίρνεις απόφαση ότι θα υποοδηγούνται τα ηχεία, ιδίως στο απαιτητικό σε αμπέρ μπάσο (αλλά και μεσαιοχαμηλό), άρα μια σχετικά ασφαλής επιλογή είναι η χρήση 2 σαμπ σε συνδυασμό με τα ηχεία σου, υπό την προϋπόθεση ότι θα κροσαριστούν σωστά, αναλόγως βέβαια και του χώρου, της τοποθέτησης και των χρόνων αντήχησης.

Πάντως, για ελάχιστα περιορισμένες στάθμες, τα 70 βατ του προτεινόμενου τσακιρίδη είναι μια χαρά. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι στάθμες, όσο η διαφοροποίηση της απόκρισης λόγω μεταβολής της εμπέδησης στο φάσμα, δηλαδή λόγω των φίλτρων που θα εισάγει ο συνδυασμός με λαμπάτα εξαιτίας της υψηλής αντίστασης εξόδου τους και του χαμηλού ρυθμού απόσβεσης, ιδίως με βυθίσεις εμπέδησης, που κανονικά χρειάζονται ανάστροφη ισοστάθμιση μπας και συμμαζευτούν κάπως.

Reaction score
596
Βρες εναν Powerhouse του Τσακιριδη με kt88 με 350 ευρω και θα ευχαριστηθείς και δυναμη και λαμπα, εκτος και θελεις να ριξεις τους σοβαδες με φυσικο τροπο.

Μην πουλησεις το διαμερισμα ακομα. ΕΧει ο Τσακιριδης και με 200 watt. Εκει ομως πρεπει να σκεφτεις οτι μαζευεται πολυ λαμπα πραγμα κακο για την πιθανη αντικατασταση με καλυτερες και για την καθαροτητα του ηχου.

Φυσικα υπαρχουν πολλα να δεις και να ακουσεις αλλα προτεινω αυτα που με αφησαν ευχαριστημενο οταν τα ειχα στην κατοχη μου.

Εξαιρετικα παιζουν και οι Sonic Frontiers αν τους βρεις .

Reaction score
1.547
Λαμπατος προ , τρανζιστορ τελικος μοσφετ , η κλαση Α με κοντινα στα 200βατ στο καναλι. Με λιγα βατ λαμπα θα νομιζεις πως θα παιζουν ενω στην ουσια δεν θα παιζουν (οπως πρεπει εστω).

Reaction score
70
Οταν λες power house τι εννοεις ακριβως? Τελικο; η ειναι καποια ιδιοκατασκευη? Θα μπορουσες να δωσεις καποια παραδειγμα η φωτο ιδιοκατασκευης? Χαζη ερωτηση αλλα οντως απορια. Απλα εχω δει κ καποιες εναλακτικες(χωρις ακροαση) οπως vincent αλλα κινεζικο? Κ τοσα λεφτα .. copland και yamaha. Ekana ακροαση με αιολο ultra μ αρεσε απλα θαβηθελα να δω απο γνωστες τις γνωμες π.χ μ περναει απο το μυαλο να ζοριστω πιο πολυ κ θα πηγαινα κ σε jadis ενισχυτη αν φυσικα τα ετρεχε και lab12 που ειδα στην εκθεση επισης με ενθουσιασε . Απλα κολλησα και στην ομορφια του αιολου ουλτρα (φετιχ)

Reaction score
596
Οταν λες power house τι εννοεις ακριβως? Τελικο; η ειναι καποια ιδιοκατασκευη? Θα μπορουσες να δωσεις καποια παραδειγμα η φωτο ιδιοκατασκευης? Χαζη ερωτηση αλλα οντως απορια. Απλα εχω δει κ καποιες εναλακτικες(χωρις ακροαση) οπως vincent αλλα κινεζικο? Κ τοσα λεφτα .. copland και yamaha. Ekana ακροαση με αιολο ultra μ αρεσε απλα θαβηθελα να δω απο γνωστες τις γνωμες π.χ μ περναει απο το μυαλο να ζοριστω πιο πολυ κ θα πηγαινα κ σε jadis ενισχυτη αν φυσικα τα ετρεχε και lab12 που ειδα στην εκθεση επισης με ενθουσιασε . Απλα κολλησα και στην ομορφια του αιολου ουλτρα (φετιχ)
Τελικος ειναι...Για δες εναν τροποποιημενο οπτικα... Με τρανζιστορ στην προενισχυση και λαμπες στο τελικο.
Αριστερα ειναι το τροφοδοτικο του. Πολυ λυπαμαι που τα εδωσα... Δεν υπηρχε χωρος βλεπεις.

14543867_1212588122095065_5144872778809030191_o.jpg

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Φιλε μου προχωρα σε αυτο που θελεις να αγορασεις. Παρε αυτο που ιιανοποιει τα...ματια σου, να ικανοποιησεις και το φετιχ σου. Ουτως ή αλλως, με τα ματια ακους. Τα περι συμβουλων ειναι μονο για να χρονοτριβεις την αποφαση σου. Μην ακους κανεναν και ιδιως τον Κostas ear. Ειναι πολυ κακη επιρροη για τα...αυτια σου.:D:D:D

Reaction score
5.849
Δεν μας έχει απαντήσει ακόμη πόσα χρήματα διαθέτει!
[DOUBLEPOST=1546430367][/DOUBLEPOST]
Μην πουλησεις το διαμερισμα ακομα. ΕΧει ο Τσακιριδης και με 200 watt.
Πιο μοντέλο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός