Focal CMS-50

Μηνύματα
199
Reaction score
84
Πωλούνται τα βραβευμένα studio monitors Focal CMS-50, ενός χρόνου σε άριστη κατάσταση στα κουτιά τους. Έπαιζαν σε εντάσεις χαμηλές και μεσαίες, προσεκτικά πάντα. Ιδανικά για μίνι συστήματα, με ενα dac/pre στήνεται ένας πάρα πολύ καλός ήχος για κοντινές ακροάσεις ή με αγορά του ομόσταυλου subwoofer και σε ένα σαλονάτο σύστημα. Με τις balanced εισόδους τους και ένα απλό φτηνό ζευγάρι interconnects δεν χρειάζονται ακριβά καλώδια. Μικρά σε μέγεθος, από αλουμίνιο, στιβαρά 2 δρόμων με διενίσχυση και ενεργό κροσοβερ, 80 watt το μεγάφωνο των χαμηλών συχνοτήτων και 50 watt το tweeter το οποίο είναι αντεστραμμένου θόλου για βελτίωση των δυναμικών και μεγάλη ανάλυση στις ψηλές. Ακροάσεις ακόμη και από τα 50 εκατοστά. Τα ηχεία σε καμιά περίπτωση δεν είναι "στεγνά" όπως άλλα μονιτορς, είναι πολύ άνετα και σε πολύωρες ακροάσεις.

Παραθέτω απόσπασμα του review από τον έγκυρο Δ. Σταματάκο:

"Το πρώτο στοιχείο που παρατηρεί κανείς κατά την ακρόαση των Focal είναι η αίσθηση πληρότητας που είναι σε θέση να δημιουργήσουν στον χώρο. Η αίσθηση αυτή έχει ως βασικές συνισταμένες την ουδετερότητα και την πληρότητα στο φάσμα καθώς επίσης και την πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα τόσο στον οριζόντιο άξονα, όπου υπάρχει πολύ καλή δυνατότητα εστιασμού μεμονωμένων ηχητικών πηγών αλλά και στο βάθος όπου το σύστημα της Focal αποδείχθηκε ως ένα από τα καλύτερα του είδους που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό.
Χαμηλά, η απόδοση είναι πολύ καλή με άψογο έλεγχο και ιδιαίτερη άνεση στην αναπαραγωγή των πολύ χαμηλών συχνοτήτων οι οποίες γεμίζουν τον χώρο και κερδίζουν αμέσως την προσοχή του ακροατή. Αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως τάση για υπερβολή. Αντιθέτως, τα Focal αποδείχθηκαν πολύ καλά στην τήρηση των ισορροπιών και επέδειξαν πολύ καλή δυνατότητα αναπαραγωγής των μικρολεπτομερειών χωρίς να αναλώνονται σε άσκοπες υπερβολές"

Τα ηχεία πωλούνται 800 ευρώ.
Υπάρχει και ένα dac/pre σε αντίστοιχη αγγελία, το wadia 121 decoding computer που πωλείται 1250
ευρώ. Σε περίπτωση που αγοραστούν μαζί ως σετ τα ηχεία με το dac η τιμή είναι συζητήσιμη.

Με τα ηχεία θα δοθούν και 2 σετ ελαστικών φύλλων από 2 ελαστικά διαφορετικής πυκνότητας στο μέγεθος των ηχείων για απομόνωση πάνω σε γραφείο μια εύκολη και πρακτική λύση για τη μείωση συντονισμών

Λόγος πώλησης των ηχείων είναι η αναζητηση στην ακρόαση με παθητικά ηχεία και ενισχυτή ολοκληρωμένο

 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.735
Μηνύματα
2.874.255
Members
37.940
Νεότερο μέλος
greemlin
Top