Focal cms

Reaction score
766
παίδες...καιρό τώρα ήθελα ν αναβαθμίσω τα ηχεία του pc, μιας και οι συλλογές των τραγουδιών υπάρχουν πια μόνο σε σκληρό δίσκο και ελάχιστα σε δισκάκια...

αρχικά, σκεφτόμουν να πάω σε μια καλύτερη λύση ηχείων 2.1 (πχ Focal xs 2.1), μιας και δε λέω όχι στο μπάσο ακόμα κι αν αυτό είναι "λειψό"....αλλά για τις απαιτήσεις ακρόασης μέσω pc σε μικρο χώρο, μια χαρά τα καταφέρνει...

στη συνέχεια όμως παίζοντας στον "ϊστό", έπεσα σε λύσεις μικρών ενεργών ηχείων monitor, για χρήση με pc και ένα απ αυτά είναι και το Focal cms 40...έχω ήδη μια κάρτα xonar xts και μιας και το κόστος θα είναι λίγο μεγαλύτερο απ οτι να πάρω το xs 2.1, έλεγα μήπως να κινηθώ σε λύση xonar+cms 40...η χρήση θα είναι αυστηρά για το χώρο που κάθεται το pc, άρα και η απόσταση ακρόασης δε θα ξεπερνά το 1m...άντε βαριά 1,5m...άρα χρειάζεται να είναι και συγκεκριμένου μεγέθους, ώστε να χωράνε πάνω σε ένα σχετικά μικρό γραφείο...μέχρι μεγέθους cms 40 δηλαδή...

εξομολογούμαι οτι είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το ενεργά monitor, αλλά αυτό που έχω ακούσει είναι οτι ο ήχος τους δεν κάνει για τ αυτιά όλων...επίσης, υπάρχει περίπτωση, ανάλογα και με το τρόπο κατασκευής, ν ακούς φυσήματα, και γενικά θόρυβο απο τα μεγάφωνα?...μπορεί να λέω και μπαρούφες...βέβαια το καλό με το ενεργά, είναι οτι μπορείς αργότερα με μια "πηγή", να τα στήσεις και σε άλλο χώρο...

προτάσεις?

(Υ.Γ. δε ξέρω αν έπρεπε να μπει σε αυτή τη κατηγορία το topic)

D

deleted user 10898

Guest
με κλειστα ματια παρτα....
αν θες και να τα "ακουσεις" που δεν χρειαζεται δηλαδη, πηγαινε στην athensproaudio.
μην πας δηλαδη γιατι θα τα παρεις σιγουρα, ενω αυτο που θα ακουσεις ουσιαστικα ειναι ο τελειος χωρος εκει...
φιλικα...

Reaction score
2.566
Φίλε είναι από τα καλύτερα μικρά μόνιτορ που υπάρχουν, οι δε διαστάσεις τους είναι ιδανικές για γραφείο...δεν χρειάζεται να τα ακούσεις...μόνο αν ακούς ηλεκτρονική μουσική δεν θα σε ικανοποιήσουν πολύ, λόγω περιορισμού στην έκταση χαμηλά, αλλά μεσουψηλά είναι αλλού...συνδύασέ τα και με τις μικρές στρογγυλές βασούλες που βιδώνουν από κάτω και θα είναι χάρμα οφθαλμών...

D

deleted user 10898

Guest
τι φορουμ ειναι αυτο, που λενε στο παιδι να παρει ηχεια χωρις να τα ακουσει....
τσ τσ τσ....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.174
τα εχω εδω στο γραφειο, καλα, ειναι , αλλα δες κ τιποτα αλλα....αρκετα ακριβα!

Reaction score
766
Απάντηση: Focal cms

καταρχην ευχαριστώ για τις απαντήσεις....

vet, στο site της athensproaudio είδα τα συγκεκριμένα και ούτως ή άλλως μάλλον απο κει θα γίνει η όποια κίνηση...δυστυχώς είμαι Κρητη και δε μπορώ να κάνω άμεση ακρόαση...αυτό με το θέμα χώρου που λες, θα πρέπει να με ανησυχεί περισότερο απ οτι με άλλες σχεδιάσεις ηχείων?....το γραφείο είναι σε γωνία, άρα τα ηχεία θα είναι σχεδόν κολλητά στο τοίχο και το ένα θα έχει και τον πλαϊνό "παρέα"...

ep4nder, ακούω και house μουσική... λες δλδ οτι θα πάρω ένα εντελώς flat μπάσο χωρίς ικανοποιητική έκταση?...αργότερα μπορώ να κάτσω και κάνα γουφεράκι στην αλυσιδα?...γίνεται χωρίς ιδιαίτερες αλχημείες?...για δώσε και μια ιδέα για τις βάσεις που λες...

Reaction score
766
Απάντηση: Re: Focal cms

τα εχω εδω στο γραφειο, καλα, ειναι , αλλα δες κ τιποτα αλλα....αρκετα ακριβα!
σίγουρα ακριβά Γιάννη...σχεδόν όλα τα Focal απο ένα σημείο και μετά "πονάνε"...

D

Deleted member 8307

Guest
...εξομολογούμαι οτι είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το ενεργά monitor, αλλά αυτό που έχω ακούσει είναι οτι ο ήχος τους δεν κάνει για τ αυτιά όλων...επίσης, υπάρχει περίπτωση, ανάλογα και με το τρόπο κατασκευής, ν ακούς φυσήματα, και γενικά θόρυβο απο τα μεγάφωνα?...μπορεί να λέω και μπαρούφες...βέβαια το καλό με το ενεργά, είναι οτι μπορείς αργότερα με μια "πηγή", να τα στήσεις και σε άλλο χώρο...
... αυτά τα λένε στις παιδικές χαρές. Από πολύ παλιά όταν ακόμα δεν υπήρχε η πληθώρα ενεργών ηχείων, ήταν γνωστό ότι η καλύτερη λύση είναι η ενεργή. Απόλυτος έλεγχος μεγαφώνου, λιγότερες παραμορφώσεις στην κατηγορία τιμής του ( αν ψάξεις θα βρεις αρκετές σελίδες από τους γνωστούς-αγνώστους στο avsite ή άρθρα που προτείνουν όπως αυτο για περαιτέρω εξηγήσεις). Μετά τα μόνο-μπλοκ με τοποθέτηση κοντά στα ηχεία κ.ο.κ. ( τα εξηγεί ο Κόγιας σε κάθε ευκαιρία πολλά χρόνια).

...προτάσεις?...
Πέρα από τα Focal, μπορείς να δεις και ηχεία από την KRK, Adam, Genelec, Eve κ.ο.κ. Νομίζω ότι θα πάρεις πολύτιμη βοήθεια από την AthensPro που αναφέρουν τα παιδιά. Θα σου πρότεινα να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά μιας και όλα είναι καλά.

Reaction score
2.566
Aν ακούς και house-ιες πάρε κανένα με λίγο μεγαλύτερο γούφερ...όπως πχ τα tannoy 501A, τα οποία έχω κι εγώ.. είναι αρκετά καλά μεσουψηλά, και κατεβαίνουν αρκετά για να έχεις ικανοποιητικό beat...νομίζω θα σε ικανοποιήσουν...σκέψου ότι εγώ τα έχω τώρα στημένα σε σαλόνι 35μ2 για να μην ανοίγω συχνά τα μεγάλα και έχουν φάση, δηλαδή, είναι οκ....

Reaction score
766

... αυτά τα λένε στις παιδικές χαρές. Από πολύ παλιά όταν ακόμα δεν υπήρχε η πληθώρα ενεργών ηχείων, ήταν γνωστό ότι η καλύτερη λύση είναι η ενεργή. Απόλυτος έλεγχος μεγαφώνου, λιγότερες παραμορφώσεις στην κατηγορία τιμής του...Πέρα από τα Focal, μπορείς να δεις και ηχεία από την KRK, Adam, Genelec, Eve κ.ο.κ.
ένας απο τους λόγους που "ψήνομαι" για την αγορά μικρών μόνιτορ, είναι για να δω και γω μια άλλη προσέγγιση στο θέμα ήχος...να πειραματιστώ λίγο...μιας και μ αρέσει να παιδεύομαι με το θέμα όσο με παίρνει...θα μου πεις, θα καταλάβω με τη μια τι γίνεται?...όχι...αλλά επειδή θα τη κάνω την αγορά, καλύτερα να με εξυπηρετήσει διπλά...

αυτό που με ανησυχεί είναι οτι επειδή το ζητάω το μπάσο μου, λόγω είδους μουσικής που ακούω (house - chillout) μου ακουστεί εντελώς "άδειο" το ηχείο...και μακάρι να μπορούσα να πηγαινα σε μεγαλύτερο ηχείο, αλλά ούτε τα φράγκα, ούτε ο χώρος το επιτρέπει...

για το μικρό Focal όντως "ψήνομαι"...

Reaction score
539

Αν τυχόν μπορείς να ανεβάσεις λίγο budget, προσωπικά προτείνω και το Adam A7x.
Για τα λεφτά του είναι τρομερό ηχείο και στο μέγεθος που θες. Το tweeter που έχει είναι όλα τα λεφτά. Επίσης έχει αρκετή έκταση χαμηλά, δε νομίζω θα σου λείψει κάτι για nearfield ακροάσεις.
Αν είναι δυνατόν κάπως, κάπου, κάνε μια ακρόαση.

Reaction score
766

Aν ακούς και house-ιες πάρε κανένα με λίγο μεγαλύτερο γούφερ...όπως πχ τα tannoy 501A, τα οποία έχω κι εγώ.. είναι αρκετά καλά μεσουψηλά, και κατεβαίνουν αρκετά για να έχεις ικανοποιητικό beat...νομίζω θα σε ικανοποιήσουν...σκέψου ότι εγώ τα έχω τώρα στημένα σε σαλόνι 35μ2 για να μην ανοίγω συχνά τα μεγάλα και έχουν φάση, δηλαδή, είναι οκ....
ακούω τώρα τελευταία και θα το αδικήσω το όποιο ηχείο, αν δεν μου αποδίδει αξιοπρεπώς ΚΑΙ χαμηλά...

Reaction score
766

Αν τυχόν μπορείς να ανεβάσεις λίγο budget, προσωπικά προτείνω και το Adam A7x.
Για τα λεφτά του είναι τρομερό ηχείο και στο μέγεθος που θες. Το tweeter που έχει είναι όλα τα λεφτά. Επίσης έχει αρκετή έκταση χαμηλά, δε νομίζω θα σου λείψει κάτι για nearfield ακροάσεις.
Αν είναι δυνατόν κάπως, κάπου, κάνε μια ακρόαση.
είναι στο μέγεθος που ψάχνω?...δλδ απ οτι καταλαβαίνω το μικρό Focal δεν βγάζει και ιδιαίτερο χαμηλό...ντάκσι, νόμοι της φυσικής είναι αυτοί...δεν έχω απαίτηση να κατεβαίνει στα 20 Hz, αλλά...

τα δικά σου ενεργά τα χεις συνδυάσει με τα PV1?...καλύτερη λύση για να ξεμπερδεύω η αγορά πιο μεγάλου ηχείου?

θα προσπαθήσω να δω μήπως βρω μαγαζί εδώ για ακρόαση....

Reaction score
13

μπορεις να βαλεις και κανα sub αργοτερα, για πιο πολυ μπασο. βημα-βημα...

Reaction score
539

είναι στο μέγεθος που ψάχνω?...δλδ απ οτι καταλαβαίνω το μικρό Focal δεν βγάζει και ιδιαίτερο χαμηλό...ντάκσι, νόμοι της φυσικής είναι αυτοί...δεν έχω απαίτηση να κατεβαίνει στα 20 Hz, αλλά...

τα δικά σου ενεργά τα χεις συνδυάσει με τα PV1?...καλύτερη λύση για να ξεμπερδεύω η αγορά πιο μεγάλου ηχείου?

θα προσπαθήσω να δω μήπως βρω μαγαζί εδώ για ακρόαση....
Τις διαστάσεις δες τες στο site, νομίζω είναι εκεί περίπου που ψαχνεις, με 6αρι woofer.

Τα pv1 παίζουν στο σαλόνι με solo6, αλλά είναι άλλη κατάσταση το σαλόνι, άλλες απαιτήσεις έχει ο χώρος εκεί. Η ακρόαση nearfield στο γραφείο είναι αλλιώς.
Άποψή μου, με το A7x ή παρόμοιου μεγέθους ενεργό, σε ακρόαση στο 1μ δε θα χρειαστείς sub. Αλλά το βλέπεις κι αργότερα αυτό.
Μεγαλύτερο ενεργό μην πάρεις. Στο 1μ και με τοίχους κοντά θα έχεις θέματα.

Reaction score
766

Τα pv1 παίζουν στο σαλόνι με solo6, αλλά είναι άλλη κατάσταση το σαλόνι, άλλες απαιτήσεις έχει ο χώρος εκεί. Η ακρόαση nearfield στο γραφείο είναι αλλιώς.
Μεγαλύτερο ενεργό μην πάρεις. Στο 1μ και με τοίχους κοντά θα έχεις θέματα.
Δημήτρη και γω δεν θέλω να πάω σε μεγαλύτερα μοντέλα, μιας και όπως λές το βασικό είναι οτι θα χω θέματα, αλλά δε χωράνε κιόλας...το γραφείο είναι μικρό (60x70cm)...απλά κάθεται η οθόνη του υπολογιστή εκεί και αφήνει δεξιά αριστερα κάποιο χώρο για τα ηχεία...στην αρχή θα παίζουν με τη xonar stx και βλέπουμε...να δω πώς πάει...

δύσκολο να συνδυαστούν όλα βέβαια, και ηχος και ευκολία, αλλά θα το ψάξω το πράμα...

πάντως παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Reaction score
539

το γραφείο είναι μικρό (60x70cm)...απλά κάθεται η οθόνη του υπολογιστή εκεί και αφήνει δεξιά αριστερα κάποιο χώρο για τα ηχεία...
Αυτό είναι ένα θέμα επίσης... Υπάρχει περίπτωση να παίξεις με βάσεις δεξιά-αριστερά, ώστε να δώσεις τουλάχιστον 1μ απόσταση μεταξύ τους;

Reaction score
766

Αυτό είναι ένα θέμα επίσης... Υπάρχει περίπτωση να παίξεις με βάσεις δεξιά-αριστερά, ώστε να δώσεις τουλάχιστον 1μ απόσταση μεταξύ τους;
το γραφείο είναι σε γωνία....τοιχος και ξύλο...στη θέση που είναι δυστυχώς δεν γίνεται να μπουν βάσεις και για λόγους διέλευσης στη βεράντα...δες φώτο απο το χώρο πριν μπει το γραφείο...η μικρή περιοχη που φαίνεται στη φώτο με τη κιθάρα-σκαμπο-surround ηχειο, είναι το γραφείο...

θα μπορούσα να τα κρεμάσω τοίχο, αλλά εκεί θα μπει το surround ηχειο, μιας και είναι πλέον το μόνο σημείο που μπορεί να μπει...

γι αυτό έθεσα απο την αρχή θέμα χώρου και συνεπώς και μεγέθους ηχείων...

σας έπρηξα αρκετά ή ακομα?....:biggrin::biggrin:

Attachments

Reaction score
84

Έχοντας στο παρελθόν τα cms-50 μπορώ να σου πω πως είναι πολύ ωραία ηχεία. Για ακροάσεις ιδίως από υπολογιστή σε κοντινή απόσταση δεν θα το μετανιώσεις

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut