FOCUS HOME THEATRE (το δικό μου home cinema)

Reaction score
227
Είμαι στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και του δικού μου dedicated home cinema!

λίγες λεπτομέρειες μου έχουν μείνει για να σας το παρουσιάσω και με φωτογραφίες!

αναλυτικά το σύστημα αποτελείται από τα εξής:

Ενισχυτής: YAMAHA RX V377
Ηχεία: YAMAHA NS-P20 5.1 SPEAKERS
Media Player: RASPBERRY PI 2
NAS: D-Link DNS320 NAS SERVER me 2 HARD DISK 4GB se raid 1
PROJECTOR SCREEN: REFLECTA 85925 Manual
Προβολέας: OPTOMA HD141X
Χειρισμός: IPAD MINI για Master Control
Automation (IR BLASTER + TEMP SENSORS + DECOR LIGHTS): 2X Raspberry pi B+
Κεντρικός Φωτισμός: Philips Hue
Τηλεόραση: LG 42' PA4500 PLASMA

Ο χώρος είναι ένα δωμάτιο 3x4 μέτρα (μικρός άλλα να τι να κάνουμε) , στον χώρο έχει μπει ένας τριθέσιος καναπές , 2 βιβλιοθήκες γεμάτες cd και dvd , και 2 τραπεζάκια στην μέση , επίσης σε ένα extra τραπεζάκι στην γωνία έχει μπει μια μηχανή του popcorn και μηχανή μαλλί τις γριάς :)

στον ένα τοίχο έχει μπει και ένα monitor 24' το οποίο δείχνει poster από ταινίες που θα βγουν σύντομα στο cinema (τα τραβάει αυτόματα από το internet) , όταν ο media player ξεκινάει να παίζει μια ταινία , τότε αλλάζει σε playing now δείχνοντας το poster τις ταινίας που παίζει εκείνη την στιγμή , καθώς και την ώρα που ξεκίνησε και την ώρα που τελειώνει η ταινία! (το monitor συνδέεται με ένα mini-pc στο οποίο τρέχει και ένας logitech squeezebox server για μουσική) , επίσης όταν ξεκινάει η ταινία ο media player ελέγχει τις λάμπες hue και σβήνει τα φώτα , στην παύση ανάβει λίγο τα φώτα , και όταν τελειώσει η ταινία επανέρχεται ο φωτισμός στα σημεία που ήταν πριν ξεκινήσει η ταινία

επίσης στον χώρο έχουν εγκατασταθεί αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας ώστε να ελέγχουν αυτόματα το κλιματιστικό η την κεντρική θέρμανση του σπιτιού! :)

Στους τοίχους έχω τοποθετήσει διάφορα cinema items (Terminator Skull , 3D ALIEN POSTER, ROBOCOP 3D POSTER , HELLRAISER BOX) για decor από ταινίες , τα οποία
και έχουν κρυφούς φωτισμούς που ελέγχονται όλα από το IPAD

Κατασκεύασα και ένα IR BLASTER το οποίο είναι τοποθετημένο ψιλά στο δωμάτιο στο σασί
μιας dummy cameras το οποίο περιέχει 4 led για να στοχεύει όλες τις συσκευές προς όλες
τις κατεύθυνσης!

από τι καταλάβατε τα έχω κάνει σχεδόν όλα μόνος μου μιας και η πρωινή μου δουλειά
σχετίζεται με αυτοματισμούς :)

Last edited:

Reaction score
227
δεν έχεις άδικο , αλλά είναι κρίμα να το δείτε με καλώδια να κρέμονται από παντού! :)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.772
δεν έχεις άδικο , αλλά είναι κρίμα να το δείτε με καλώδια να κρέμονται από παντού! :)
Βάλε γρήγορα φωτογραφίες, αλλιώς σε περιμένει ban!:roflmao:
Υ. Γ. : Το σύστημα σου είναι γεμάτο έξυπνες συσκευές εξαιρετικού value for money!:hi:

Reaction score
227
Βάλε γρήγορα φωτογραφίες, αλλιώς σε περιμένει ban!:roflmao:
Υ. Γ. : Το σύστημα σου είναι γεμάτο έξυπνες συσκευές εξαιρετικού value for money!:hi:
:)

το Σαββατοκύριακο θα γίνει το τελικό μοντάρισμα τον καλωδίων και θα παραλάβω και το rack! , οπότε ετοιμαστείτε για πολλές πολλές φωτογραφίες!

ότι απορίες έχετε για το πως έστησα το automation χαρά μου θα είναι να απαντήσω και να βοηθήσω

Reaction score
2.482
Αντε να δουμε καμια φωτό!

Να αναφέρω κι εγω ότι τα Hue είναι φοβερα φώτα, εχω ήδη 11 που συνεργάζονται επισης καλά με το Logitech Harmony Ultimate.
Aν χρειαστώ κατι παραπάνω σε automation, ξερω ποιον να ρωτήσω!

Reaction score
227
συμφωνώ μαζί σου για τις hue! , εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος , εντάξει είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή τους αλλά για εμένα προσωπικά κάνει και με το παραπάνω αυτά που ήθελα και το βασικό ότι είναι open source ο κώδικας development και μπορείς να το προσαρμόσεις σε ότι project και automation panel θέλεις

χαρά μου να βοηθήσω σε ότι χρειαστείς!

από αύριο θα αρχίσουν να έρχονται οι πρώτες φωτογραφίες!

Reaction score
227
λόγου τις δουλειάς μου έπρεπε να φύγω για 10 μέρες στην ιταλία , οποτε αυτές τις μέρες θα βγάλω φωτογραφίες και θα τελειώσω τις κατασκευές

Reaction score
227

ακόμα δεν έχω βρει χρόνο να φτιάξω το rack , που θα αντικαταστήσει το έπιπλο κάτω από την τηλεόραση , όπως επίσης δεν έχουν μπει τα κανάλια για τα καλώδια , αλλα νομίζω μπορείτε να πάρε μια πρώτη γεύση!

Reaction score
227
και μερικά screenshots από το custom media player μου , έχω κάνει compile το kodi σε δίκια μου έκδοση , καθώς έχω φτιάξει και ένα skin για τα δικά μου γούστα! :) το σύστημα τρέχει σε raspberry pi 2

- οποιος θέλει μπορώ να του στείλω την έκδοση μου σε image (είναι μονο για raspberry pi 2)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.305
και μερικά screenshots από το custom media player μου , έχω κάνει compile το kodi σε δίκια μου έκδοση , καθώς έχω φτιάξει και ένα skin για τα δικά μου γούστα! :) το σύστημα τρέχει σε raspberry pi 2

- οποιος θέλει μπορώ να του στείλω την έκδοση μου σε image (είναι μονο για raspberry pi 2)

Wow!!! :hi:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.261
Wow!

Αν έχεις φωτογραφία με το ποπκορν-ηχείο, ανέβασέ την εδώ παρακαλώ.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.882
Members
38.626