Ford Fiesta RED & BLACK με 140 ίππους 1000 cc!!!!!

Reaction score
27.953

Από 16.240 ευρώ το νέο μικρό hot hatch με το 1.000άρι διαμάντι EcoBoost

Ξεκίνησε η διάθεση των δύο νέων σπορ εκδόσεων του Ford Fiesta στην ελληνική αγορά. Η τιμή για το Fiesta RED Edition είναι 16.240 ευρώ με απόσυρση (17.200 € χωρίς) ενώ για το Fiesta BLACK Edition είναι 16.715 ευρώ (από 17.675 € χωρίς απόσυρση). Κοινά στοιχεία των δύο μοντέλων είναι η εξωτερική διχρωμία, ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, ο σπορ χαρακτήρας και φυσικά ο 1.000άρης υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost που για την περίσταση αποδίδει 140 ίππους και ροπή 210 Nm από τις 1.400 rpm (!) προσφέροντας εκπληκτικές επιδόσεις: 0-100 km/h σε 9 sec και τελική ταχύτητα 201 km/h, χωρίς μάλιστα να αφήνει την οικονομία σε δεύτερη μοίρα (μέση κατανάλωση καυσίμου 4,5 lt/100 km και εκπομπές CO2 104 g/km). Πρόκειται για τον ισχυρότερο 1.000άρη βενζινοκινητήρα όλων των εποχών. Στην οδηγική απόλαυση συνεισφέρουν η νέα κλιμάκωση σχέσεων στο πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σπορ σετάρισμα της ανάρτησης. Επιπλέον των νέων ρυθμίσεων αμορτισέρ και ελατηρίων, η σπορ ανάρτηση χρησιμοποιεί πιο άκαμπτο πίσω άξονα και νέα ρύθμιση του Electronic Power Assisted Steering που μέσω διαφορετικής καμπύλης υποβοήθησης προσφέρει καλύτερη πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης.
Τα τρίθυρα μοντέλα διαθέτουν εμπρός και πίσω σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, πίσω αεροτομή οροφής, καλύμματα καθρεπτών με χρωματική αντίθεση και ζάντες αλουμινίου Panther Black 16 ιντσών ή προαιρετικά 17 ιντσών, ενώ χαρακτηριστική είναι και η χρωματική αντίθεση της οροφής. Στο εσωτερικό συναντάμε κεντρική κονσόλα και λαβές θυρών σε gloss black, μαύρο δερμάτινο σπορ τιμόνι και κάλυμμα επιλογέα ταχυτήτων με κόκκινη ραφή, μαύρα πατάκια με κόκκινη ραφή και ανθρακί μαύρα σπορ καθίσματα σε υλικό Ultimate με αντίθετη κόκκινη ραφή και εξωτερικές επιφάνειες.

http://www.gocar.gr/news/feed/13778,Ford_Fiesta_RED_and_BLACK_me_140_ippoys.html

ΩΤΟΜΠΙΑΝΚΙ ΑΜΠΑΡΘ ΤΟΥ 2014???????

ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!!!

Reaction score
620
Απο που προκύπτει οτι είναι κινητήρας διαμάντι; Μονο μετα απο κάτι χρόνια χρήσης θα μπορέσουμε να το πούμε αυτό.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.408
Εννοεί διαμάντι στη χρήση. Λέμε για διαμάντι στην αντοχή;

Reaction score
7.257
ο συγκεκριμενος κινητηρας,οκ στην πιο λαιτ εκδοση με τους 125 ιππους,εχει ψηφιστει σαν κινητηρας της χρονιας για 3 νομιζω συνεχομενα χρονια.Μονο τυχαιο δεν ειναι αυτο. Οσοι εχουν οδηγησει καποιο focus,αλλα κυριως fiesta (λογω μικροτερου βαρους) θα εχουν εντυπωσιαστει απο την αποδοση του κινητηρα, που σε συνδυασμο με το μικροτερο βαρος σε σχεση με εναν τετρακυλινδρο,προσφερει αξιολογες επιδοσεις (και οικονομια με ελαφρυ ποδαρακι). Οσο για αντοχη στο χρονο........ολα ειναι θεμα χρησης και συντηρησης.Απλα οι χρωματικοι συνδυασμοι ειναι λιγο κιτς και αρνητικο για την εμπορικη επιτυχια της συγκεκριμενης εκδοσης.

Reaction score
620
Ποια η διαφορά χρήσης- αντοχής; Αν σου βγάλει ενα σωρό θέματα πως θα ευχαριστηθείς την χρηση του; Θυμάμαι το 2007 τοτε που έπαιρνε τα βραβεία απανωτά ο κινητήρας (έκτρωμα) συνεργασιας psa group - bmw και τρεξαμε τα ζωα ( μέσα και εγω να αγοράσουμε). Αποτέλεσμα; έκαιγε λάδια με την σεσουλα, έχανε χρονισμό ο κινητήρας πυκνά συχνα, κραδασμοι στην λειτουργια του μετα τα 40.000 χλμ και ολα αυτά χωρίς να πειραξεις τίποτα στο αυτοκίνητο. Δεν ισχυριζομαι οτι αποκλείεται να έχουμε μια καλη περιπτωση εδώ αλλά πλεον είμαι υποψιασμένος και δεν ενθουσιαζομαι

Reaction score
12.031
Οδήγησα το Black στην έκθεση. Προσωπικά μου αρέσει το μάυρο με τη διχρωμία.
Ο κινητήρας τραβάει δυνατά από τις χαμηλές στροφές, όπως και το διομισάρι μου. Ψηλά, μετά τις 5000 στρ./λ. κρεμάει (σε αντίθεση με τον χιλιάρι του Charade, όποιοι το θυμούνται). Σε εκκίνηση πάνω σε στροφή η αίσθηση του τιμονιού που πρέπει και να στρίψει και να τραβήξει εμπρός, δεν είναι καλή.
Μετά τα 3 λεπτά που το οδηγούσα, άρχισε να μου αρέσει επικίνδυνα. Αν ο κινητήρας βγει αξιόπιστος και bulletproof, τότε ναι, μιλάμε για διαμάντι.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Σημερινή εποχή 5αρι κιβώτιο :(
Και η μαμά Ford είναι ελεεινή αντιπροσωπεία .
Ουστ ρε......:smg:

Reaction score
27.953
ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ!!!!

ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ 6ΑΡΙ ΤΡΙΠΤΡΟΝΙΚ Η 7ΑΡΙ DSG?

ΥΓ.ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ......

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.891
Members
38.627
Νεότερο μέλος