Fostex FE 103En

Reaction score
209
Μια ασκηση με τα Fostex FE 103En, ο ηχος πολυ κοντα σε Μονιτορ ηχειο, πολυ καλο χαμηλο, μεσαια περιοχη και τονικοτητα.

Reaction score
1
Απάντηση: Fostex FE 103En

ωραιος!

χρησιμοποιεις ισοσταθμιση της εμπεδησης ή οχι?

Reaction score
209
Καμια ισοσταθμιση, τα εχω με ενα Sansui 417 και ζωγραφιζουν. Απο κοντα ειναι ακομα πιο ομορφα απο οτι στην φωτο.

Reaction score
209
Re: Απάντηση: Fostex FE 103En

I am very sure, που λεμε και στο ελαδισταν, εχω ακριβως διπλα του και ακουω τα Harberth P3ESR. Εχουν και τα δυο πολυ καλη τονικη ισσοροπια και ακριβεια, αλλα η ελλειψη κροςς του Φοστεξ κερδιζει.

Reaction score
467
Απάντηση: Fostex FE 103En

Τοσο χαλια ειναι τα Harbeth? :135:
Εγω οτι φοστεξ εχω ακουσει, ειδικα σε reflex καμπινα, ενω εχει ωραια μεσαο-υψηλα στα μπασα ειναι σα να χτυπας κατσαρολι!! Μετα απο καμια 200αρια ωρες ψιλοστρωνουν, αλλα και παλι μονιτορ δε τα λες!
(δε λεω οτι δε παιζουν καλα ε, μη παρεξηγηθω ε.. απλα λεω οτι μονιτορ ΔΕΝ ειναι)

Reaction score
209
Πρεπει κατ'αρχην να διευκρινισεις για ποιο Φοστεξ μιλας. Εχω φτιαξει με την σειρα 1) τo 83en double bass reflex 2) 206en BLH 3) 103En τελευταια. Το 83εν καλο για τα λεφτα του αλλα ειναι μια λυση καθαρα desktop near field. Το 206εν ειναι στην αρχη οπως λες ακουγεται αδειο χαμηλα ομως θελει πολλες ωρες στρωσιμο, απο το καλοκαιρι που το εφτιαξα εχει βελτιωθει κατα πολυ , επισης μεγαλη βελτιωση εφερε και το γεμισμα με αμμο και το ηχοαποροφητικο υλικο. Τωρα το 103εν σε απλη καμπινα μπαςς ρεφλεξ ειναι μια αποκαλυψη, ισσοροπιμενο σε ολο το φασμα (υψηλα μεσαια χαμηλα) καθαροτατο και τονικα πολυ καλο. Σε σχεση με το Harberth ειναι πιο καθαρο (λογω μη κροςς) το Harberth ομως κερδισει σε τονικοτητα και αληθοφανειας στον αρμονικο πλουτο ενος οργανου (ιδιαιτερα κιθαρας και πιανου) εκει παιζει αλλου ομως για πολλα αλλα ηχεια, το υλικο Radial του Woofer νομιζω κανει ολλη την διαφορα εδω. Και βεβαια καμια σχεση η τιμη του 103εν με το Harberth.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
https://www.google.gr/search?q=harb...RMKOA4gSS6ID4CQ&ved=0CCoQsAQ&biw=1024&bih=601

Αυτά είναι τα κροσόβερ που έχουν στο εσωτερικό τους τα ηχεία της Harbeth.
Τα υλικά όλα μαζί είναι ζήτημα αν κοστίζουν 20-25 ευρώ. Αν τα αντικαταστήσεις με άλλα, απλά αξιοπρεπή, η διαφορά με το Fostex θα είναι χαοτική.

Reaction score
209
Υπαρχει και καλυτερη λυση να γινει ενεργο :) Τωρα η λεπτη καμπινα ειναι ευχη και καταρα μαζι σε μερικες ηχογραφησεις με συνθετα εργα (οχι και πολυ ποιοτικες ομως) οι χρωματισμοι υπαρχουν -ισως και να φυγουν με το στρωσιμο θα δειξει. Σε αλλες ηχογραφησεις με λιγα οργανα το χαμηλο εχει ενα αρμονικο πλουτο που δυσκολα το συναντας σε αλλο ηχειο - δεν ειναι one note οπως σε πολλα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.341
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades