Freezes σε αναπαραγωγή mkv από WD TV Live + WD Elements 2 TB

Reaction score
0
Χαίρετε.

Έχω τον WD Elements 1.5 TB συνδεδεμένο μέσω USB 2.0 με το WD TV Live, προκειμένου να βλέπω ταινίες. Ο δίσκος έχει περίπου 200 GB ελεύθερα, με τα υπόλοιπα GB να είναι κατειλημμένα από mkv αρχεία 720p με DTS και λίγα xvid avi.

Το πρόβλημα είναι ότι τον τελευταίο καιρό, καθώς άρχισε να γεμίζει ο δίσκος, παρατηρώ κολλήματα στην αναπαραγωγή των ταινιών. Συγκεκριμένα η ταινία κάνει freeze σε κάποιο σημείο για λίγα sec και όταν ξεκολλάει βρίσκεται ήδη κάποια sec παρακάτω. Και επιπλέον, η μεταφορά μιας ταινίας 6 GB από το PC στον δίσκο πα΄ρινει περίπου 15 λεπτά ενώ όσο ο δίσκος ήταν λιγότερο φορτωμένος, χρειαζόταν λίγα λεπτά!! Να σημειώσω ότι ο δίσκος δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ fragmentation (0%). Θέλω να μάθω ποιος είναι ο τρόπος να τα αποφύγω αυτά τα προβλήματα στον επόμενο εξωτερικό HDD που θα αγοράσω..

Χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα διαμεταγωγής (ethernet, δηλαδή, αφού το WD TV Live δεν υποστηρίζει USB 3.0 ή άλλο πρωτόκολλο επικοινωνίας), δίσκο με μικρότερο response time, seek time, μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής ? Τι ακριβώς ? Ή μήπως φταίει το media player ?

Thanks in advance.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.788
Απάντηση: Freezes σε αναπαραγωγή mkv από WD TV Live + WD Elements 2 TB

Γνώμη μου? Πάρε ένα docking station όπως αυτό:
http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames-accessories/RAIDSONIC-IB-110STUS2-B-DOCKING-STATION-2-5-INCH-3-5-INCH-USB-ESATA.htm

και βάλε του όποιον εσωτερικό σκληρό επιλέξεις. Ειδικά μέσω e-sata, δεν κολλάει, γράφει και παίζει μέχρι εξαντλήσεως της χωρητικότητας του σκληρού σε υψηλότατες ταχύτητες. Όχι ότι έχει πρόβλημα μέσω usb, απλά είναι πιο αργό.

Reaction score
0

Γνώμη μου? Πάρε ένα docking station όπως αυτό:
http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames-accessories/RAIDSONIC-IB-110STUS2-B-DOCKING-STATION-2-5-INCH-3-5-INCH-USB-ESATA.htm

και βάλε του όποιον εσωτερικό σκληρό επιλέξεις. Ειδικά μέσω e-sata, δεν κολλάει, γράφει και παίζει μέχρι εξαντλήσεως της χωρητικότητας του σκληρού σε υψηλότατες ταχύτητες. Όχι ότι έχει πρόβλημα μέσω usb, απλά είναι πιο αργό.
Δεν ξέρω τι θα κερδίσω με το docking station αφού ούτε το WD TV Live αλλά ούτε και το Laptop έχουν υποδοχή SATA.

Reaction score
0

Και μπορεί ο δίσκος να είναι SATA, αλλά όταν μπει στο docking station, τότε η σύνδεση με το media player ή το laptop θα γίνεται μέσω USB 2.0 (και άρα, φαντάζομαι, με ταχύτητες USB 2.0), χάνοντας τα πλεονεκτήματα του SATA.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

έλεγξε τον δίσκο σε έναν Η/Υ με chkdsk μήπως έχει πρόβλημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.002
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos