Frequency response

Reaction score
41
Έχουμε 3 σετ 5.1, 2 διαφορετικών εταιριών.
Στο 1ο η απόκριση έχει ως εξής:
μπροστινά: 55Hz-35Khz
κεντρικό: 67-35
surround: 75-20
sub: 40-150

Στο 2ο η απόκριση έχει ως εξής:
μποστινά: 55-20
κεντρικό: 70-20
surround: 70-20
sub: 21-120

Στο 3ο σετ η απόκριση έχει ως εξής:
μπροστινά: 47-28
κεντρικό: 57-28
surround: 75-20
sub: 40-160

Μπορείτε να μου πείτε αν μπορούμε να τα συγκρίνουμε με βάση την απόκριση συχνότητας και αν ναι ποια είναι η σειρά κατάταξης.

Reaction score
14
Όχι. Δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε.
Ούτε από την σύγκριση αυτών των αριθμών μπορεί να προκύψει κατάταξη.

Μπορούν όμως να βγούν κάποια αποσπασματικά συμπεράσματα....τα οποία όμως μπορεί να διαψευσθούν στην πράξη.

Ένα από αυτά είναι ότι ίσως το Α σετ να είναι λίγο πιο "φωτεινό" και εκτεταμένο ψηλά.
Αυτό μπορεί να εκφραστεί και σαν πιο ...αεράτο.
Το Β σετ χωρίς sub δεν "παίζει" με τίποτα. Το sub του είναι το πιο "δυνατό" χαμηλά από τα υπόλοιπα.
Αυτό όμως υπό συνθήκες μπορεί να είναι και μεγάλο μειονέκτημα. (Κακός έλεγχος)
Το Γ σετ δείχνει πιο ισορροπημένο. "Εκτεταμένο" και ψηλά και χαμηλά. Όχι τίποτα σπέσιαλ όμως.

Αυτά.
Τα μπακάλικα.
Τα οποία δεν αγγίζουν καμμία από τις ένα σορό παραμέτρους που "λένε" το πως παίζει ένα ηχείο.
Χωρίς ακρόαση τα νούμερα δεν λένε τίποτα.
Είναι ενδείξεις. Όχι αποδείξεις.
Οι οποίες ενδείξεις μπορεί είτε να σου βγάλουν διαμάντι είτε να σου βγάλουν μάπα καρπούζι.

ΥΓ. Δεν μας σημειώνεις πουθενά τις αποκλίσεις. Και τα δικά μου φτάνουν τα 50khz με....-30db απόκλιση. :p 8)

Reaction score
41
+- 3 είναι για όλα (τουλάχιστον αυτό λένε οι εταιρίες στα site τους και σκόπιμα δεν τις ανέφερα για να μην υπάρχουν προκαταλήψεις).

Επειδή τα έχω ακούσει και τα 3, μπορώ να πω πως είσαι αρκετά κοντά "μέσα".
Στη θεωρία όμως ποιο είναι το σπέσιαλ που λες?

Reaction score
14
antonis72 said:
Στη θεωρία όμως ποιο είναι το σπέσιαλ που λες?

Αν οι μονάδες του τρίτου σετ (εκτός από τα κυρίως) κατέβαιναν πιο "χαμηλά" συχνοτικά πάντα μιλώντας..
...ε τότε θα μπορούσα να φανταστώ κάτι "σπέσιαλ".
Να "φανταστώ" λέω...όχι να είμαι σίγουρος....έτσι;

Reaction score
5
Αν το ερώτημα είναι ποια ηχεία είναι καλύτερα με βάση την απόκριση συχνότητας, σε αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να ύπαρξη σοβαρή απάντηση παρά μόνο εκτίμηση για το πόσο χαμηλά κατεβαίνουν που όμως αυτό δεν δηλώνει και ποιότητα. Αν υπήρχε σχεδιάγραμμα με την απόκριση θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε κάποια τάση αλλά και πάλι αυτό δεν προσδιορίζει πόσο καλά θα ακούγονται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Με την προϋπόθεση ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο το HC, εγώ θα προτιμούσα το 2ο set διότι είναι 100% ότι θα είναι περισσότερο ομοιογενές από τα άλλα στο πάνω μέρος του φάσματος και άρα μιλάμε για καλύτερο ταίριασμα στις κρίσιμες και κατευθυντικές μεσαιοϋψηλές συχνότητες.
- Πέραν αυτού, δεν έχω data για τον χώρο. Αν ο χώρος είναι σχετικά μικρός, περίπου 20-30τμ, είναι πολύ πιο εύκολο να στήσεις σωστά μία πηγή χαμηλών συχνοτήτων από ότι 2 ή περισσότερες, άρα το 70Hz δεν με ενοχλεί καθόλου.
- Τέλος, τα χαρακτηριστικά του 2ου set, δείχνουν to καλύτερο sub, αν και δεν γράφουν τα dB που βγάζουν στις κρίσιμες συχνότητες.

Πάραυτα η απόκριση συχνότητας, όπως πολύ σωστά, είπανε τα παιδιά, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει σωστό κριτήριο σύγκρισης μεταξύ των παραπάνω set. Ακόμη και σχεδιάγραμμα με την απόκριση δεν θα δώσει 100% σωστά data, όπως λέει ο Αντώνης. Το θέμα είναι πως συμπεριφέρονται συχνοτικά στον χώρο σου.
Γενικώς τα ηχεία δεν τα κρίνουμε με νούμερα.

Reaction score
41
Το πως θα συμπεριφέρονται συχνοτικά στο χώρο μου, φυσικά και δεν μπορώ να το ξέρω.
Φωτό όμως υπάρχει σε παλαιότερο topic
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=11193.0
(πιθανόν να τοποθετούσα το L ηχείο πιο αριστερά στη θέση που είναι η πιθανή θέση του Sub και το Sub εκεί που έχω σημειώσει L.)

Άντε μπορεί να καταλάβετε και μάρκες...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid