Fuji X-Pro 1 Review

Reaction score
4
Απάντηση: Fuji X-Pro 1 Review

Απίστευτη μηχανή, την χρησιμοποιώ εδώ και 4 μήνες με πολλή ευχαρίστηση!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.519
πες μας φιλε μου τις εντυπωσεις σου!

ειναι πολυ ενδιαφερουσα μηχανη! μ αρεσει πολυ!

κ καποιες φωτο!

καλως μας ηρθες!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Fuji X-Pro 1 Review

Καλώς σας βρήκα! Μοιραζόμαστε πολλά κοινά ενδιαφέροντα με τα μέλη του site σας οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να συμμετέχω κι εγώ στις συζητήσεις αυτού του forum. Εχω διαβάσει ήδη αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

Σχετικά με την X-Pro1:

Πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή που απευθύνεται σε σοβαρούς ερασιτέχνες και ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών φωτογράφων. Για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει τηλεμετρικές μηχανές στο παρελθόν, η μετάβαση είναι πολύ ομαλή και γλυκιά. Για τους χρήστες SLR κλπ, θα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα.

Στην δικιά μου περίπτωση, όταν έφυγα απο το φιλμ το 2010 και πούλησα τον περισσότερο αναλογικό εξοπλισμό μου, πέρασα απο 2 άλλες μηχανές, την D7000 της Νικον και την sony nex. Καμία απο τις δύο αυτές μηχανές δεν μου έδωσε αυτά που ήθελα, ούτε απο άποψη αποτελέσματος, αλλα ούτε (κυρίως) απο ευχαρίστηση στη χρήση.

Χρησιμοποιώ την μηχανή αυτή με έναν δικό της φακό (τον 35/1,4) και με διάφορα άλλα leica φακουδάκια με αντάπτορα.

Η ποιότητα εικόνας είναι εξαιρετική, άμεσα συγκρίσιμη με της leica M9 και κατα πολύ καλύτερη απο οποιαδήποτε άλλη APS-C μηχανή έχω δει.

Ο χειρισμός της είναι σπαρτιάτικος και κλασικός, μοιάζει πολύ με τις leica-voigtlander-zeiss ikon τηλεμετρικές της τελευταίας 20ετίας, με σημαντικότερη καινοτομία το auto focus (που θυμίζει αρκετά την Contax G)

Τα 2 προβλήματα της μηχανής είναι τα εξής. Ta raw της δεν στηρίζονται απο την adobe, και το autofocus της (παρόλο που με την άλλαγη firmware έχει φτιάξει πααααρα πολύ) είναι αργό.

Ένα ακόμα μείον είναι ότι δεν έχει τη λειτουργία focus peaking που τόσοι χρήστες αγαπούν στην sony nex για τη χρήση παλιών φακών.

Το πλεονέκτημα που είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν έχει χρησιμοποιήσει τέτοιες μηχανές, είναι ότι αλλάζει τον τρόπο που φωτογραφίζεις, βάζει το μυαλό να δουλέψει διαφορετικά, σου επιτρέπει να τραβάς φοβερές εικόνες με ελάχιστο βάρος και όγκο. Η μπαταρία της μου έχει κρατήσει και για 700-800 φωτογραφίες κάποιες φορες. Επίσης το σκόπευτρο είναι εξαιρετικο, το ίδιο και η lcd οθόνη.

Φωτογραφίες: με τον 15άρη Voigtlander:

Bridge of Aliakmonas artificial lake ~ EXPLORED by Spyros P, on Flickr

στα 6400 iso, στη φωτογραφία εγώ

Grooming mr. Stalin by Spyros P, on Flickr

Η κοπέλα μου στον Καύκασο, 25αρης voigtlander

Flowers, mist and high peaks by Spyros P, on Flickr

στο κέντρο της Αθήνας με έναν leica 50/3,5 του 1947

Look UP! by Spyros P, on Flickr

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Fuji X-Pro 1 Review

ο 35αρης της Fuji, κτηνοτρόφος στην Ushba

Dairy farmer at 2400m altitude by Spyros P, on Flickr

πεδίο του Άρεως, επίσης 35αρης

Athens 2012 by Spyros P, on Flickr

εργάτης στη δουλειά μου, νυχτερινή βάρδια, ISO 3200 και ο 35αρης τέρμα ανοιχτός f1,4

Factory worker by Spyros P, on Flickr

τοπίο στα σύνορα Γεωργίας-Αζερμπαιτζάν, 35άρης και πάλι.

Path to "who knows where"... by Spyros P, on Flickr

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.519
η μηχανη ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα και οι φωτο επισης!
πολυ-ταξιδεμενο σε βρισκω!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.519
Re: Απάντηση: Re: Fuji X-Pro 1 Review

λενε πως δεν ειναι καλο να βαζεις leica φακους επανω γιατι δηθεν ΔΕΝ γραφει καλυτερα απ οτι τους δικους της , τους fuji τους καινουριους.

αληθευει?

Reaction score
4
Απάντηση: Fuji X-Pro 1 Review

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Κάθε φακός είναι φτιαγμένος για μια συγκεκριμένη χρήση. Άρα δεν θα πάρεις πιθανόν το τέλειο αποτέλεσμα , κάθε φορά. Ο 15αρης πχ, στο ιντερνετ γράφουν ότι δημιουργεί κάποια προβλήματα, κυρίως ότι χάνει την λεπτομέρεια στις άκρες. Αυτό όμως ισχύει μόνο όταν ο φακός είναι τέρμα ανοιχτός, στο 4,5. Στο 5,6 το πρόβλημα υποχωρεί κατα πολύ, και απο εκεί και πάνω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο 25αρης γράφει άψογα πάντοτε χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι leica απο 35 και πάνω, ειδικά ο 50αρης summicron, σκίζουν!

Απ την άλλη η fuji δίνει τρεις φακούς όλους κι όλους, και πιθανόν οι σκεπτικιστές να προτιμήσουν να μην επενδύσουν σε φακούς ενός συστήματος που έχει τόσο αβέβαιο μέλλον, και πιθανόν χαμηλή μεταπωλητική αξία. Όταν αγοράζεις πχ ένα summicron 4ης γενιάς δίνεις τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για έναν 50αρη της fuji και ξέρεις ότι θα έχεις έναν τέλειο φακό, με εξαιρετική μεταπωλητική αξία και χρήσιμο για όλες τις μηχανές που μπορεί να σου πέσουν στα χέρια στο μέλλον (αυτού του τύπου φυσικά, όχι SLR).

Ακόμα, υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί και φτηνοί φακοί που αξίζει κανείς να χρησιμοποιήσει σήμερα. Ενας Planar 35/2 για contax, πάει σήμερα μεταχειρισμένος γύρω στα 250 ευρώ. Ο αντίστοιχος καινούριος κάνει γύρω στα 1200 ευρώ.

Ένας τηλεφακός zenit με μοντούρα Μ42 κοστίζει στο μοναστηράκι 10-20 ευρώ και αν το ψάξεις μπορεί να βρεις φοβερούς τέτοιους φακούς. Η fuji δεν βγάζει καν τηλεφακό.

Όπως βλέπεις είναι πολλοί οι λόγοι που σε οδηγούν να χρησιμοποιείς τρίτους φακούς σε αυτή τη μηχανή. Και η fuji το καταλαβαίνει και υποστηρίζει το όλο θέμα.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.033
Members
38.639
Νεότερο μέλος
pablonou