FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379
...
Για FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες θα τα πούμε άλλη στιγμή. Αρκετά μας κράζουν ότι το παίζουμε "δάσκαλοι" ήδη.
Όχι τότε, τώρα! Για πάμε παρακαλώ...

(Ορίστε, είπα και τη μαγική λέξη)!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939
Απάντηση: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

Σωστός! Εδώ και τώρα!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Επίσης, παρακαλώ να αναλυθεί η τοπολογία ενός εκάστου αυτών, καθώς επίσης και η έννοια της ασυγχρόνου/συγχρόνου/ισοχρόνου λειτουργίας, για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

Όντως, πρέπει να μπουν σε μια σειρά τα παραπάνω.

Να γίνει και σύγκριση μεταξύ τους, ποια πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει κάθε σύνδεση.
Ταυτόχρονα, να γίνει και εκτενής αναφορά στην εκάστοτε απαιτούμενη καλωδίωση, τις προδιαγραφές της, κλπ.

Ενδιαφέρον θα είχε και η σύγκριση μεταξύ Mac και PC, με τα τελευταία και πιο δημοφιλή λειτουργικά και software σε έκαστο.

Καιρός να ξεκαθαρίσουν όλα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Είμαστε έτοιμοι

Reaction score
30.045

:618::618:
Πάρε νά έχεις..............................................

Reaction score
62
Re: Απάντηση: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

Καιρός να ξεκαθαρίσουν όλα.
Μάλλον τότε είναι καλύτερο ν' αλλάξει ο τίτλος του thread, να καταλαβαίνουν όλοι περί τίνος πρόκειται.
(εφόσον πρόκειται να γίνει σοβαρή παρουσίαση-συζήτηση)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Αν μου πει το ΟΚ ο Κου-Φου, θα τον αλλάξω. Θα τονε κάμω - πώς να το πω...- πιο φορμέλ...

Reaction score
150
Και ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην μπερδέψετε τις Sarres (που δεν ξέρω τι είναι) με τις Sarees που είναι αυτά και δεν έχουν σχέση:

Reaction score
150
Σοβαρά τώρα μετά από τα τόσα θέματα που έχετε ανοιξει μέχρι στιγμής ένα "σχήμα" θα ήθελα να δοκιμάσω: Mac Amarra (ή PC με Lynx) --> Halo ---> Ενεργή πολυενίσχυση ή ενεργά ηχεία! Επίσης calibrated mic και room correction software.

Reaction score
30.045

Kαλά εσύ οτι θυμάσαι χέρεσαι.

Reaction score
777
Τρία μικρά σχολιάκια πάνω στο θέμα...
Έτσι για να γίνει "φασαρία".

Κατα πρώτον...
Μου κάνει τεράστια εντύπωση σε αυτό το σάιτ να μιλάμε για διαφορές σε μεταξύ τους software που συστήνονται ως bit perfect. Καλό είναι σε επόμενες συζητήσεις να κρατάμε μία "πισινή" διότι όπως λέει ο λαός "στερνή μου γνώση...".
Όχι τίποτα άλλο αλλα κατα καιρούς έχει ακουστεί οτι με το amarra o weiss μας κλέβει και οτι τα apple είναι φύκια...
Όλα αυτά απο τη στιγμή που δεχόμαστε οτι υπάρχουν διαφορές.Γιατί εγώ ας πούμε δέν έχω χωνέψει οτι μπορεί να υπάρχουν διαφορές...

Κατα δεύτερον...
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στην εξής φιλοσοφία. Το οτι μετράμε κάτι δέν σημαίνει οτι το ακούμε κιόλας. Το να συναντήσω μία μικροδιαφορά στις μικρές στάθμες ενώ την ίδια στιγμή αυτό διαλύεται απο τον θόρυβο του τροφοδοτικού δέν μου λέει κάτι....

Τρίτον...
Καλό είναι σε μία συσκευή να γνωρίζουμε τη διεργασία που επιτελείται απο κάθε input. Δηλαδή αν συγκρίνουμε ένα usb με μία coaxial θύρα να γνωρίζουμε οτι και στις δύο περνάει πληροφορία η οποία μετά υφίσταται την ίδια επεξεργασία στο τσίπ του ντάκ.

Αυτά απο εμένα.Περιμένω αυτούς που το έχουν ψάξει λίγο παραπάνω...

D

deleted user 10898

Guest
οχι αλεξ...

παμε μπακαλιστικα.
η αναλογικη κυματομορφη σχηματιζεται με ακριβεια η οποία καθοριζεται απο τα τικ τακ του ρολογιου.

3 περιπτωσεις.

1)itunes/foobar κοινο usb dac.
η αναλογικη κυματομορφη σχηματιζεται με βαση τα τικτακ του ρολογιου του πισι.
αθλιο ως μετριο αποτελεσμα.

2)itunes/foobar ασυγχρονο usb dac.
η αναλογικη κυματομορφη σχηματιζεται απο τα τικτακ του ρολογιου του dac.
πολυ καλυτερο αποτελεσμα.

3)amarra ασυγχρονο usb dac.
το amarra γινεται slave στο ρολοι του dac.
αναλαμβανει αυτο σε απολυτο συγχρονισμο με το ρολοι του dac τον χειρισμο των δεδομενων.
λογω τεραστιας τεχνογνωσιας και εξελιξης πολλων χρονων (εχει επαγγελματικες ριζες) το αποτελεσμα ακουγεται βελτιστο.

ελπιζω να βοηθησα.

D

deleted user 10898

Guest
βεβαια εγω στα ψηφιακα πηρα τεσσερα (4) οποτε οτι γραφω δεν πιανει την βαση...

Reaction score
777
Βέβαια έχω την εντύπωση οτι το να γίνει slave το ρολόι του dac δέν είναι θέμα software αλλα του ιδίου του dac.
Σκοπός του software αλλα και του τράνσπορτ είναι να στείλει με ακρίβεια και σωστό χρονισμό τα μπίτ στο dac.Για το αναλογικό μετά σήμα που λές την ευθύνη έχει το dac και μόνο.Όχι το pc.Το ντάκ προσαρμόζει χρονικά τα δείγματα ετσι ώστε να το παραγάγει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939
Απάντηση: Re: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

βεβαια εγω στα ψηφιακα πηρα τεσσερα (4) οποτε οτι γραφω δεν πιανει την βαση...
και πολύ ήταν! εδώ ούτε καν ανέφερες το fw! Επίσης, ξέχασες την πιθανότητα ύπαρξης εξωτερικού ρολογιού σε σύνδεση AES/EBU είτε από PC, είτε από MAC. Βλέπεις χάλι; Μάλλον για 3 πας, αλλά κάτσε να δούμε τι θα σου πει κι ο κουφού!

D

deleted user 10898

Guest
3 παραδειγματα ηταν βρε χαιβαν ντοκτορ...

(αεσ/εβυ δεν παιζει κανεις σοβαρος ανθρωπος οταν εχει firewire)

(παω να διαβασω πριν ερθει ο δασκαλος...)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379
Απάντηση: Re: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

... αλλά κάτσε να δούμε τι θα σου πει κι ο κουφού!
Απ' ό,τι βλέπω, δεν έχει όρεξη... Άσε δηλαδή που μάλλον δεν τον αφήνει ο rdoherty να γράψει σ' αυτό το θέμα... Πολύ παρασκήνιο ρε παιδί μου, ούτε στις εκλογές της ΓΣΕΕ δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, τς τς τς...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@