Geloso Λαμπάτος Εξωτερική Διαμόρφωση

Reaction score
31
Καλημερα, έχω επισκευάσει πλήρως έναν παλιό ιταλικό Geloso με λυχνίες (τον γνωστό 30αρι με EL34 εξόδου) και έχω κολλησει στο εξωτερικό κομμάτι της βαφής. Έχοντας ψάξει πολύ (κ σχεδόν κατανοήσει ότι δύσκολα πετυχαίνεις τέτοιες βαφές σήμερα) κ ύστερα από 2 προσπαθειες να βγάλω το ίδιο αποτέλεσμα σε σφυρήλατο, έπεσα πάνω σε ένα παλιό θέμα για έναν ενισχυτή Alchemist, είναι αυτό εδώ:

Η βαφή του είναι η πιο κοντινή σε ότι έχω δει από "προσφατες" βαφές. Έχω δοκιμάσει σε σφυρήλατο , Erlac τίποτα, σπρέι Motip καλύτερα αλλά βγαίνει πιο "μοντέρνο".
Αυτο που βλέπω στο γκρι του Alchemist είναι -αν όχι το ιδιο- πάρα πολύ κοντά.
Δεν ξέρω αν είναι ενεργός ακόμη ο @GiorgosDrs αλλά θα ήμουν ευγνώμων αν με διαφωτίζε σχετικά με τη βαφή που χρησιμοποιήθηκε (πιάστηκα κ γω γιστι λέει "ξέρω τι λέω", δε ξέρω αν το εννοεί χαχα).
Είναι όντως Hammerite σφυρήλατο, κουτί / σπρέι , χρώμα?
Πάντως είδα κ Martelex είναι πολύ κοντά κι αυτό.
Προς το παρόν δεν τον έχω χαλάσει ακόμα, πειραματίζομαι με το κάτω καπάκι/βάση του μιας που ήταν μόνο σκουριά ούτως η άλλως. Το υπόλοιπο το έχω περάσει τοπικά στα σημεία που είχε σκουριά με Fertan rust converter (έχει ως βάση ταννικό κ όχι φωσφορ. κλπ οξύ, το χρησιμοποιούνε έξω για αντίκες κλπ Γερμανία, δεν αλλοιώνει καθόλου την επιφάνεια δεν είναι διαβρωτικό, άπλα μετατρέπει σε ένα μαύρο φιλμ τη σκουριά κ βάφεις/βερνικωνεις από πάνω, άψογο και για σκουριά σε laminations μτσχτστων) κ μετά από πάνω clear mat βερνικακι σπρει. Λέτε να τον αφήσω ως έχει ?
Θα προτιμούσα κάτι σε σπρέι πάντως με καλυμμένα εξαρτήματα κλπ. γιατί βαριέμαι να βγάλω όλα τα υλικά ξεκόλλα κόλλα πάλι κλπ. Η καλύτερη λύση σίγουρα θα ήταν βγάλσιμο όλα, αμμοβολή κ ηλεκτροστατική σφυρηλατη. Δεν έχω την δυνατότητα αυτή κ για έξω αποκλειεται λόγω κόστους.
Μεγάλη κουβέντα βέβαια η αισθητική διαμόρφωση ή όχι τέτοιων παλιών μηχανημάτων ..
Στις τρεις τελευταίες είναι κι ο Alchemist που του μοιάζει (στο χρώμα χαχα), για ευκολία, να μην ψάχνετε στο παλιό νήμα.

Attachments

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos