GOLF MKV - Τι να βάλω?

Reaction score
0
Γιάννη,στην πορτα (μπροστα) ειπαρχουν τρεια ηχεια (2 ηχεια διπλα και το twiter εαν ονομαζετε ετσι (το μικρω)..Ωμος στα δυο σετ περιλαμβανουν μονο δυο ηχεια.(!)...πος ετσι..? Και δευτερων εινα 2-δρομων..δεν ειναι καλιτερα να ειναι 3-δρομων?

Reaction score
49
Απάντηση: GOLF MKV - Τι να βάλω?

Τα 3δρομα είναι πιο δύσκολο να παίξουν σωστά (χώρια που για ένα καλό σετ θα ανέβεις στα 550€ και ίσως και παραπάνω) και θα έχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ρεύμα.

Από την άλλη ένα αρκετά καλό δίδρομο σετ, με ένα συμπαθητικό κροσόβερ, θα παίξουν ευκολότερα σωστά......Και θα πληρώσεις και λιγότερα....

Reaction score
0
Δηλαδει ειναι καλητερα τα ηχεια 2δρωμον (ο τεχνικος μου ειπε οτι τα 3δρωμον ειναι καλιτερα.....ειναι ι οχι παρολα που ειναι πιο ακρηβα.....

Reaction score
49

Εγώ 3δρομα στα 250€ ούτε καν θα τα σκεφτόμουν.......
3δρομα θα τα σκεφτόμουν αν το αυτοκίνητο τα δεχόταν (υπήρχαν θέσεις ή θα μορούσαν να δημιουργηθουν χωρίς πολλά κόψε ράψε) και κυρίως ότι θα είχα να διαθέσω ένα χιλιάρικο για το σετ των 3δρομων (ή και παραπάνω).......
Και ότι με την τοποθέτησή τους θα τα έπαιζα οπωσδήποτε με ενισχυτή πρώτης ποιότητας και κόστους γύρω στο 1.5 χιλιάρικο.....

Και αν ήθελα να παίξω όπωψς ακριβώς θέλω, πιθανότατα να έπαιζα και ενεργά (και με περισσότερους τους ενός ενισχυτές....) με το κόστος να ξεφεύγει και να πρέπει να αφιερώσω πολλέεεεεεεεες ώρες για να το φέρω στα μέτρα μου!!

Πάρε 2δρομο και καθάρισες

Reaction score
49
Απάντηση: Re: GOLF MKV - Τι να βάλω?

o kalogeropoulos προτεινη αυτα : Focal - Polyglass 165 V3E Slim....Πεια ειναι ι γνωμη σου?http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=6231

Μα έχεις ανέβει στα 450€!!!
Εσύ με έχεις φάει για ηχεία στα 250€ και τώρα ανέβηκες στα 450!!!

Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω ακούσει.
Η εταιρία είναι ανάμεσα στις κορυφαίες του είδους και τα ηχεία θα παίξουν τουλάχιστον πολύ καλά!
Ετοιμάσου αργότερα να βάλεις έναν καλό ενισχυτή για να παίξουν όπως αξίζει να παίξουν.
Αν αργότερα βάλεις μέτριο ενισχυτή θα βγάλεις αποτέλεσμα που θα αδικούν τα focal.

Reaction score
0
το golf εκει ετιμα της θεσεις στης μπροστινες πορτες για τρεια ηχεια οποτε δεν χριαζετε να κοψω και να κανω αλλαγες....

Reaction score
5
Σιγά τις σοβαρές θέσεις που έχει το Golf για τρίδρομο. To mid/bass πάει σχεδόν πίσω από τον οδηγό...

Reaction score
49
Απάντηση: Re: GOLF MKV - Τι να βάλω?

το golf εκει ετιμα της θεσεις στης μπροστινες πορτες για τρεια ηχεια οποτε δεν χριαζετε να κοψω και να κανω αλλαγες....

Όπως πολύ σωστά σου λέει και ο Λάμπρος από πάνω, το θέμα δεν είναι αν έχει θέσεις, αλλά που τις έχει......

Βρε Λάμπρο, σήκωσε εδώ μια φωτό για να καταλάβει ο olindo πως είναι σωστή η τοποθέτηση 3δρομου!! :126: :126:

Reaction score
0
Γιαννη δεν κανω τιποτε αλλο,θα σε ακουσω,παω να παραγγηλω τα
Focal - Polyglass 165 V2S Upgraded (270€)...Αυτα μπενουν κατευθεια στις πορτες? Δηλαδει τεριαζουν ι φισες που εχουν απο τη μαμα του.(βγαλεις τα παλεια και βαλεις τα καινουργια)..ουτε καινουργια καλωδεια..?Μπωρι ενας φιλος μου ηλεκτρολογος αυτοχ. να τα βαλει ο οποιος εκει τοποθετεισει μονος του ενα ενησχιτη στο δικοτου αμαξει...?Παντος θα παρω αυτα που μου λετε και θα μου βγενουν καλα....

Reaction score
49

Nα ζητήσεις να στα τοποθετήσουν στο κατάστημα που θα τα αγοράσεις.
Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να χρειαστούν μικρές προσθήκες ανάμεσα στα ηχεία και την πόρτα (κόστους γύρω στα 20€) αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτό.
Ρώτησέ τους να σου πουν.....

Η τοποθέτηση είναι εύκολη. Αλλά επεμένω να την κάνεις εκεί για να μειωθεί πάρα πολύ η πιθανότητα να γίνει ζημιά στην φάση του ξεκουμπώματος/ κουμπώματος.

Reaction score
0
Γιαννη δεν μου λες απο τα δυο μοντελα τις focal o δευτερος ειναι διαιρούμενα Focal - Polyglass 165 V1 (221€)ενω ο πρωτος Focal - Polyglass 165 V2S Upgraded (270€) δεν ειναι..Τι παρα να πει "διαιρούμενα" .Ποια απο αυτα τα δυο μοντελα να βαλω.?

Reaction score
49

Και τα δύο focal που έχω αναφέρει είναι διαιρούμενα σετ.
Διαιρούμενα είναι τα σετ που έχουν ξεχωριστό το γούβερ (woofer / midbass) (το μεγάλο ηχείο όπως τα βλέπεις που έχει διάμετρο 16.5 εκατοστά και μπαίνει χαμηλά στην πόρτα) και ξεχωριστά το τουίτερ (tweeter) (το μικρό ηχειάκι που μπαίνει ψηλά στην πόρτα και παίζει τις υψηλές συχνότητες)
Υπάρχει επίσης και ένα κουτάκι (στο οποίο θα φτάσουν τα καλώδια από το Blaupunkt) που λέγεται κροσόβερ (crossover) και δουλειά του είναι να στείλει τις κατάλληλες συχνότητες στις παραπάνω μονάδες/ ηχεία.

Επομένως άκου:

Από το Blaupunkt θα φύγουν δύο διπλά καλώδια ±, ένα για την δεξιά και ένα για την αριστερή πόρτα. Το κάθε καλώδιο ± θα βιδωθεί στην είσοδο του crossover. Από τις εξόδους του crossover θα φύγει ένα διπλό καλώδιο ± που θα πηγαίνει στο tweeter (μικρό ηχειο ψηλά στην πόρτα) και ένα άλλο καλώδιο ± που θα πηγαίνει στο midbass (μεγάλο ηχείο, χαμηλά στην πόρτα)
Το κουτάκι αυτό κάνει σωστό διαχωρισμό του ήχου για να παίζει το κάθε ηχείο καλύτερα, αφού θα του στέλνει τις συχνότητες που αποδίδει καλύτερα.
(και βεβαίως θα φύγουν και δύο διπλά ± για τα πίσω, τα cadence)

Οι κατασκευαστές (πχ VW) για να κοροϊδέψουν τους πελάτες τους μετρούν κάθε μονάδα σαν ξεχωριστό ηχείο.
Πχ αν σε ένα Passat υπάρχουν 2 διαιρούμενα στις εμπρός πόρτες, 2 διαιρούμενα στις πίσω πόρτες και ένα sub (μικρό) λένε στα προσπέκτους ότι το Passat έχει ...............9 ηχεία....
Μπουαχαχαχαχαχαχα......
Και ναι...Ο περισσότερος κόσμος ψαρώνει!!!
Στην πραγματικότητα το παραπάνω Passat έχει....5 ηχεία!!!
Ή για να είμαστε σαφείς, 4 ηχεία πλήρους φάσματος (σχεδόν πλήρους) και ένα υπογούφερ (ηχείο συγκεκριμένου φάσματος: χαμηλού)

Στο δικό σου βάλε το σετ V2 upgraded!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster