Google Nexus 10 ως πηγή σε hifi σύστημα

Reaction score
8
Καλησπέρα,
λόγω έλλειψης άλλης αξιόλογης πηγής αλλά και λόγω χρήσης του Spotify με ενδιαφέρει η χρήση του Nexus 10 για αυτό το ρόλο.
Το υπάρχον σύστημα είναι
Rega Mira (ως προ), Rega Maia, Quad 11L.
Ως πηγές, προς το παρόν χρησιμοποιώ ένα DVD της Pioneer, το DV-470, και το media player Egreat R-1.
Επειδή θέλω να πάψω να χρησιμοποιώ την έξοδο των ακουστικών του Nexus, προσανατολίζομαι στην αγορά ενός dac.
Εκτός από το Spotify, το οποίο χρησιμοποιείται εκτενώς, τα υπόλοιπα αρχεία είναι κατά κύριο λόγο flac.
Η πρώτη μου επιλογή είναι το Crystal Audio Blu-Dac ως bluetooth receiver + dac.
Από την άλλη, δεν ξέρω ένα usb dac της ίδιας κατηγορίας τιμής θα μου δώσει καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.
Π.χ. Behringer uca222, Hifimediy U2 Sabre dac, ESI Dr.Dac nano και Audiotrak Prodigy Cube.
Ο προϋπολογισμός μου είναι δυστυχώς μέχρι 70-80 ευρώ.
Οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με τις παραπάνω συσκευές ή κάθε άλλη πρόταση σε αυτή την καταγορία τιμής είναι ευπρόσδεκτες.

Και δύο ερωτήσεις ακόμη!
Ποια η γνώμη σας για την ESI U24XL ως dac;
Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια από τις κινέζικες υλοποιήσεις dac με το wm8741;

Ευχαριστώ

Reaction score
7.194
δεν θα εχεις μεγαλη διαφορα με το blu-dac,παρα μονο αν στειλεις σημα με nfc/apt-x (δεν ξερω αν εχει τετοια δυνατοτητα το nexus 10),διαφορετικα μεινε με το καλωδιακι. Παντως οι πηγες σου (dvd,media player) εχουν αναγκη απο ενα καλο dac,που σιγουρα ομως δεν αγοραζεις με 70-80 ευρω.

Reaction score
1.147
Μπορείς να κάνεις υπομονή μαζεύοντας κάποια περισσότερα. Στιην περιοχή των <150€ μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα second-hand dacs και από αυτό το forum. Κατα καιρούς βγαίνουν στη φορά πολλά της Musical fidelity (V-Dac) και της Cambridge Audio (dacmagic). Σε μια φάση πουλήθηκε και ένα music streamer II της HRT.
Βέβαια, τα παραπάνω δεν έχουν bluetooth, αυτό είναι ένα θέμα που πρεπει να το κοιτάξεις.
Η θεωρία όμως είναι ότι όσο πιο "ακριβό" είναι, τόσο περισσότερο καιρό θα το έχεις δεδομένου ότι για να πάρεις κάτι καλύτερο που να αξίζει θα πρέπει να δώσεις τουλάχιστον διπλάσια χρήματα.

Πάντως πίστεψέ με, τα Quads σου το αξίζουνε.

Reaction score
8
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.
Το nexus 10 υποστηριζει και NFC και apt-x.
Τις περιπτωσεις των v-dac και dacmagic τις σκεφτομαι πολυ σοβαρα. Αν και μαλλον για λιγο αργοτερα.
Οποτε μαλλον προσανατολιζομαι για αγορα του bludac. Εχει και optical out για χρηση με αλλο DAC αργοτερα.

Reaction score
8
Καλημέρα,
ναι εδώ κολλάει αυτό το bluetooth receiver της Lintech και φαίνεται αρκετά καλό. Αν και δεν βρήκα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, μοιάζει πολύ με το Blu-dac της Crystal Audio, το οποίο και τελικά αγόρασα.
Το blu-dac βασίζεται σε 2 τσιπάκια της wolfson, το wm8804 ως δέκτη και το wm8524 ως dac.
Μετά από περίπου 2 εβδομάδες χρήσης του ως δέκτη+dac συμπεραίνω τα εξής:
Οι διακοπές κατά το streaming είναι πολύ λίγες και μόνο σε περιπτώσεις flac αρχείων, όταν η απόσταση από το δέκτη είναι περισσότερο από 3 μέτρα και μεσολαβούν κάποια μεγάλα εμπόδια (π.χ. τοίχος).
Η ποιότητα του ήχου είναι αξιοπρεπής. Εννοείται ότι έχει χαοτική διαφορά με το egreat r1 και αρκετά αισθητή σχετικά με την αναλογική έξοδο του google nexus 10. Όχι όμως και τόσο πολύ με το dvd της Pioneer. Παίζοντας διαδοχικά το ίδιο κομμάτι ως cd audio από το pioneer και ως flac μέσω nexus10(streaming απο το desktop μέσω xbmc)->bludac η διαφορά είναι μικρή.
Βέβαια, η ευκολία χρήσης του bludac δεν συγκρίνεται.
Την οπτική έξοδο δεν την έχω χρησιμοποιήσει λόγω έλλειψης dac προς το παρόν.

Reaction score
8
Αν και τα περισσότερα flac που έχω είναι 16bit/44.1kHz, όσες φορές έπαιξα είτε 24bit/48kHz είτε 24bit/96kHz δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Τα υποστηρίζει κανονικά και δεν έκανε καθόλου σπασίματα κατά το streaming (wifi από το desktop μέχρι το tablet και apt-x bluetooth μέχρι το δέκτη). Η συνήθης απόσταση μου από το δέκτη είναι 2 με 2,5 μέτρα.

Reaction score
26.057
με εφτιαξες
εγω θα εχω 1 μετρο αποσταση στο αυτοκινητο οποτε κομπλε

μαλλον το παραγγελνω

Reaction score
8
Πιστεύω οτι θα σε καλυψει πλήρως. Πληροφοριακά αναφέρω ότι έχει εξωτερική τροφοδοσία. Το μετασχηματιστακι του είναι 5V 600mA, οποτε η μετατροπή για τον αναπτήρα λογικά θα είναι εύκολη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.631
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7