Grado κεφαλή..

Reaction score
715
Καλημέρα και καλά τσίπουρα να έχουμε και σήμερα!

Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ανεσύρθη η κυρία της φωτογραφίας σε σπίτι καλού μου φίλου. Πρέπει να ήταν στο μούσκιο για τουλάχιστον 25 χρόνια. Το κουτάκι γράφει άλλα από την κεφαλή και κανείς δεν θυμάται τι και πως. Οιαδήποτε πληροφορία για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις είναι ευπρόσδεκτη.
Στο δια ταύτα τώρα. Σε dual 505-4 ή σε mK2 αξίζει να την δοκιμάσω; Τι γνώμη έχετε
_DSC6330.JPG _DSC6331.JPG ;

Reaction score
715
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! (lol)
Το σκέφτηκα καλά και είπα να το γυρίσω σε Grado xt+ vs 2M red.

Πρώτες γρήγορες εντυπώσεις: 2 εντελώς διαφορετικά ακούσματα. Περισσότερα προσεχώς.

Attachments

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! (lol)
Το σκέφτηκα καλά και είπα να το γυρίσω σε Grado xt+ vs 2M red.

Πρώτες γρήγορες εντυπώσεις: 2 εντελώς διαφορετικά ακούσματα. Περισσότερα προσεχώς.
Οι δισκοι σου ειναι της ιδιας εποχης?Πολλες φορες ιδιοι δισκοι διαφορετικης εποχης/ανατυπωσης ακουγονται πολυ διαφορετικα.Η ΧΤ+ ειναι παλια εισαγωγικη κεφαλη της grado την οποια μπορεις να αναβαθμισεις με πιο νεα και καλυτερη βελονα.

Reaction score
715
Η πρώτη μου Grado !! μεστός αναλογικός ήχος
Ακριβώς αυτό διαπιστώνω και εγώ εδώ. Προσπαθούσα να το περιγράψω και με βοήθησες αφάνταστα διότι είναι ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν. Ξεκούραστη η Grado στα αυτιά μου και αρκετά ισορροπημένος αναλογικός ήχος.
Η Ortofon φανερά πιο φωτεινή και αέρινη που όμως κάποιες στιγμές σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πράγματι ακούς flat ή έχεις ξεχαστεί και έχει βάλει επιπλέον χρωματισμούς στις ρυθμίσεις.
Επέλεξα να ακούω ταυτόχρονα τους δίσκους έτσι ώστε να μην προλαβαίνουν τα αυτιά μου να ξεχνάν πως ακουγαν λίγα δευτερόλεπτα πριν από πικάπ σε πικάπ.

Μήπως έτυχε να βάλεις άλλη βελόνα (green , red , silver) σε αυτή τη κεφαλή να μου πεις πως ανταποκρίθηκε;
[DOUBLEPOST=1480925324][/DOUBLEPOST]
Οι δισκοι σου ειναι της ιδιας εποχης?Πολλες φορες ιδιοι δισκοι διαφορετικης εποχης/ανατυπωσης ακουγονται πολυ διαφορετικα.Η ΧΤ+ ειναι παλια εισαγωγικη κεφαλη της grado την οποια μπορεις να αναβαθμισεις με πιο νεα και καλυτερη βελονα.
Ο ένας είναι δικός μου και ο άλλος ενός καλού φίλου που τον έιχε αγοράσει ΄περίπου την ίδια εποχή με εμένα. Οστόσο πως να το τσεκάρω;
Αλλάζοντας θέση όμως και παίζοντας τους δίσκους πάλι οι ακουστικές εντυπώσεις παραμένουν ίδιες.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
πως να το τσεκάρω;
Ακουγοντας τους δυο δισκους στο ενα απο τα δυο πικαπ να δεις αν ακουγονται το ιδιο.Αν εχουν διαφορες καλυτερα την συγκριση των κεφαλων να την κανεις με τον ιδιο δισκο.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Εαν οι δίσκοι έιναι ίδιας κοπής και ίδιας χώρας προέλευσης δέν υπάρχει καμία διαφορά! Πάντως έισαι ακριβώς στό κλίμα των δύο εταιριών,οπότε διαλέγεις τι σε ικανοποιεί περισσότερο.Η υπαγραφή λοιπόν του κατασκευαστή ξεκινάει από τις χαμηλές κατηγορίες και ακολουθεί και τις πιό ακριβές! Μαθήμτα δια αλληλογραφίας έστω και έτσι......:banned:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.555
- οι grado γενικώς δεν είναι ουδέτερες με την έννοια της επίπεδης απόκρισης , αλλά μάλλον προς την ψυχοακουστική σχολή

- έχουν σχετικά τονισμένο αλλά καλά ελεγχόμενο μπάσο , μία μικρή βύθιση στην μεσαία και μεσοϋψηλή για ποιο ξεκούραστο άκουσμα , και μία μικρή τόνωση στα πρίμα

- ένας πιουρίστας θα τις έλεγε hifi και έτσι είναι , ο σκοπός τους είναι η απόλαυση και όχι η απόλυτα ουδέτερη αναπαραγωγή , παρ΄ όλο που έχουν καλή ανάλυση

- εάν ακούτε παλιές μέτριες εγγραφές ( πχ : ψυχεδέλεια 60s ) , οι grado είναι το φάρμακό τους

Reaction score
715
- οι grado γενικώς δεν είναι ουδέτερες με την έννοια της επίπεδης απόκρισης , αλλά μάλλον προς την ψυχοακουστική σχολή

- έχουν σχετικά τονισμένο αλλά καλά ελεγχόμενο μπάσο , μία μικρή βύθιση στην μεσαία και μεσοϋψηλή για ποιο ξεκούραστο άκουσμα , και μία μικρή τόνωση στα πρίμα

- ένας πιουρίστας θα τις έλεγε hifi και έτσι είναι , ο σκοπός τους είναι η απόλαυση και όχι η απόλυτα ουδέτερη αναπαραγωγή , παρ΄ όλο που έχουν καλή ανάλυση

- εάν ακούτε παλιές μέτριες εγγραφές ( πχ : ψυχεδέλεια 60s ) , οι grado είναι το φάρμακό τους
Συμφωνώ! Ήταν εντελώς διαφορετικός ο ήχος σε σχέση με την red. Για να παίξει σαν την red πρέπει να χρωματίσω κατά μία με μιάμιση μονάδες στις υψηλές στον μίκτη (Stanton) και περίπου μισή με μία την μεσαία περιοχή.
Αυτό που δεν δοκίμασα ήταν να την δουλέψω με το nanophono να δω τι αντίδραση θα έχει. Μe projekt που δοκίμασα δεν μου άρεσε, ακούστηκε λίγο μίζερη.

Reaction score
715
Με nanophono λοιπόν, ήταν απλά σαν να αναβάθμισα την κεφαλή με άλλη βελόνα. Μια διαφορά κατά 30% τουλάχιστον. Σαν να άνοιξε ο ήχος και να έφυγε ένα πέπλο! Σαν να ζωντάνεψε! Πολύ περίεργο και συναρπαστικό ταυτόχρονα. Με τις άλλες κεφαλές δεν είχα σε καμία περίπτωση την ίδια αίσθηση με το nano. Like!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm