Greek tubes vs japanese..

Reaction score
1.127
Διαβάζω στον ''ήχο'' του Δεκεμβρίου τη δοκιμή του Έλληνα τσακρίδη ''theseus''.Ένας ενισχυτής λαμπάτος φυσικά,με πολλές δυνατότητες αφού έχει phono ενσωματωμένο,usb είσοδο και αν δεν κανω λάθος τώρα και τηλεχειρισμό.Ο Φωτιάδης γράφει πολύ καλά λόγια τελειώνει τη δοκιμή με τα παρακάτω:
''Είναι ένας ελληνικός λαμπάτος ενισχυτης με δυνατο εξοπλισμό που αν προερχόταν από ''γνωστό'' κατασκευαστή θα κόστιζε 4.000 ευρω.''
Δηλώνω άσχετος με κατασκευές ενισχυτών και ιδιαίτερα λαμπάτων.Απλά διαβάζω ότι χρησιμοποιεί τις ΕL 84 και αποδίδει 2Χ20 στα 8 ωμ.

Στο επόμενο τεύχος,το τωρινό, δοκιμάζει έναν Ιαπωνα μικροσκοπικό,όπως λέει, της air tight, ο οποίος χρησιμοποιεί τις ίδιες λάμπες,αποδίδει 2 Χ 22 βατ στα 8ωμ, έχει όλη αυτή τη ''μαγεία'' της λαμπας και κοστίζει 4.000 ευρώ.
Τι να συμπεράνω?
ΥΓ Όταν λέω οτί δεν είμαι γνώστης το εννοώ και δεν θέλω να συζητήσουμε αν αξίζει κάποιος να πάρει λαμπάτο ενισχυτή ή τρανζίστορ η ψηφιακό.

Reaction score
1.019
εεε καλα ειπαμε δεν ειναι ολα τα πραγματα ιδια...
πιστευω οτι καποιες διαφορες θα υπαρχουν υπερ του airtight...ας πουμε στα υλικα.
αν σε προβληματιζει το κοστος των δυο συσκευων δηλαδη...

Reaction score
1.127
πιστευω οτι καποιες διαφορες θα υπαρχουν υπερ του airtight...ας πουμε στα υλικα.
αν σε προβληματιζει το κοστος των δυο συσκευων δηλαδη...
Όχι δεν είπα οτί είναι ίδια.Ναι, αναρωτιέμαι αν το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τη διαφορά τιμής.Δεδομένου ότι ο air tight δεν προσφέρει και τις ευκολίες του Τσακιρίδη.Έχει τέσσερις εισόδους line και μια έξοδο ακουστικών.

Reaction score
666
Διαβάζω στον ''ήχο'' του Δεκεμβρίου τη δοκιμή του Έλληνα τσακρίδη ''theseus''.Ένας ενισχυτής λαμπάτος φυσικά,με πολλές δυνατότητες αφού έχει phono ενσωματωμένο,usb είσοδο και αν δεν κανω λάθος τώρα και τηλεχειρισμό.Ο Φωτιάδης γράφει πολύ καλά λόγια τελειώνει τη δοκιμή με τα παρακάτω:
''Είναι ένας ελληνικός λαμπάτος ενισχυτης με δυνατο εξοπλισμό που αν προερχόταν από ''γνωστό'' κατασκευαστή θα κόστιζε 4.000 ευρω.''
Δηλώνω άσχετος με κατασκευές ενισχυτών και ιδιαίτερα λαμπάτων.Απλά διαβάζω ότι χρησιμοποιεί τις ΕL 84 και αποδίδει 2Χ20 στα 8 ωμ.

Στο επόμενο τεύχος,το τωρινό, δοκιμάζει έναν Ιαπωνα μικροσκοπικό,όπως λέει, της air tight, ο οποίος χρησιμοποιεί τις ίδιες λάμπες,αποδίδει 2 Χ 22 βατ στα 8ωμ, έχει όλη αυτή τη ''μαγεία'' της λαμπας και κοστίζει 4.000 ευρώ.
Τι να συμπεράνω?
ΥΓ Όταν λέω οτί δεν είμαι γνώστης το εννοώ και δεν θέλω να συζητήσουμε αν αξίζει κάποιος να πάρει λαμπάτο ενισχυτή ή τρανζίστορ η ψηφιακό.

Να πας να ακούσεις και τους 2 και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Μην ακούς με τα αυτιά και τα γούστα των άλλων.

Reaction score
1.019
Όχι δεν είπα οτί είναι ίδια.Ναι, αναρωτιέμαι αν το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τη διαφορά τιμής.Δεδομένου ότι ο air tight δεν προσφέρει και τις ευκολίες του Τσακιρίδη.Έχει τέσσερις εισόδους line και μια έξοδο ακουστικών.
εεε ναι εδω ειναι ακριβως τι ζητα ο καθενας...
Γενικα στο hifi κανενα προιον παραγωγης δεν αντικατοπριζει την τιμη του...δεν ειπα κατι καινουριο,νομιζω.

Reaction score
2

Τι να συμπεράνω?

Εφοσον μπορεις απο οικονομικη αποψη να παρεις το μηχανηματακι που ερωτευτηκες οταν το ειδες. Ετσι κι αλλιως αυτα τα μηχανακια δεν πουλανε τεχνολογια αλλα εναν φροντισμενο και καλογουστο σχεδιασμο με την ελπιδα οτι μεσα εχουν και καλης ποιοτητας εξαρτηματα . Αυτα τους ελλειπαν την εποχη που καποιοι oldtimers σαν τον γραφοντα τα κατασκευαζαν επανω σε μια στρατζαρισμενη λαμαρινα και σε διαβεβαιω επαιζαν θαυμασια!

Reaction score
12

Τι να συμπεράνω?
Εγω παλι φιλε θα το ανοιγα το ζητημα.. Αν αξιζει οντως να πας σε λαμπατο.. Προσωπικα το σκεφτομαι θετικα.. Στοχος ειναι το καλυτερο δυνατο αναλογικο αποτελεσμα.. Ο ενισχυτης ειναι η μια παραμετρος για να το πετυχεις αυτο. Ουτε εγω ειμαι γνωστης αλλα θεωρω οτι αν ακους γενικα μη-heavy ηχο, ενας αναλογικος ενισχυτης αξιζει.. Χανεις σε ενταση αλλα κερδιζεις θεωρω σε ζεστασια ηχου.

Reaction score
1.127
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Δεν τίθεται θέμα για αγορά,καθώς δεν έχω σκοπό να παρω ενισχυτή,τουλάχιστον όχι τώρα και σίγουρα όταν πάρω δεν μπορώ να δώσω 4.000 ευρω!
Συζήτηση κανουμε για να μαθαίνουμε και η απορία μου νομίζω οτί ήταν εύλογη.Μήπως ο Ιάπωνας χρησιμοποιεί υλικά διπλάσιας ή τριπλάσιας αξίας ή είναι κυρίως το ''όνομα'' που έγραψε και ο Φωτιάδης?
Αυτό είναι όλο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
1356825868613158443.JPG

Ειδικά εκείνα τα σαουντμπλαστεροκαλώδια που έρχονται γύυυυυυρω γύρω, γωνιά - γωνιά σε καρτερώ, γωνιά - γωνιά σε ψάχνω, για να καταλήξουν στον επιλογέα που είναι βιδωμένος μπροστά. Και μετά πληρώνουν τα βούρλα ακριβά interconnect απ' έξω, γιατί εκείνα φαίνονται, βλέπεις. Ενώ κάτι άλλοι που πάνε τον επιλογέα πίσω, κοντά στις υποδοχές εισόδου και τον συνδέουν με ντίζα στο μπροστινό knob, είναι μ@λάκες. Και οισωπαιδοτική.

Αλλά δε φταίει το τζαπόνι, οι Τσακιριδαίοι φταίνε. Που θα μπορούσαν να βάλουν πάνω στο προϊόν υλικά κόστους γύρω στο 500άρικο, κανά ξυλάκι μόρτικο, καμιά αλουμινοχοντράδα, κανα επίχρυσο κατιτίς, και να πουλάνε τον ενισχυτή 35 χιλιάρικα. Εκεί να έβλεπες μαγεία και χάι εντ...

Reaction score
221

Τι να συμπεράνω?
η EL84 δεν βγαζει 20W σε single ended αλλα 5 περιπου ,πρεπει μαλλον να βαλεις KT λυχνια για να φτασεις τα 20

Reaction score
1.019
Γενικα στο hifi κανενα προιον παραγωγης δεν αντικατοπριζει την τιμη του...δεν ειπα κατι καινουριο,νομιζω
View attachment 67665

Ειδικά εκείνα τα σαουντμπλαστεροκαλώδια που έρχονται γύυυυυυρω γύρω, γωνιά - γωνιά σε καρτερώ, γωνιά - γωνιά σε ψάχνω, για να καταλήξουν στον επιλογέα που είναι βιδωμένος μπροστά. Και μετά πληρώνουν τα βούρλα ακριβά interconnect απ' έξω, γιατί εκείνα φαίνονται, βλέπεις. Ενώ κάτι άλλοι που πάνε τον επιλογέα πίσω, κοντά στις υποδοχές εισόδου και τον συνδέουν με ντίζα στο μπροστινό knob, είναι μ@λάκες. Και οισωπαιδοτική.

Αλλά δε φταίει το τζαπόνι, οι Τσακιριδαίοι φταίνε. Που θα μπορούσαν να βάλουν πάνω στο προϊόν υλικά κόστους γύρω στο 500άρικο, κανά ξυλάκι μόρτικο, καμιά αλουμινοχοντράδα, κανα επίχρυσο κατιτίς, και να πουλάνε τον ενισχυτή 35 χιλιάρικα. Εκεί να έβλεπες μαγεία και χάι εντ...

Reaction score
1.831
για να μπορέσεις να φτάσεις σε σημείο που να ξέρεις τι περίπου σου αρέσει ηχητικά πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ενασχόλησης με τα μηχανήματα, δυστυχώς εις βάρος της ουσίας που είναι η απόλαυση της μουσικής.
Μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το...άθλημα είμαι 100% βέβαιος ότι σήμερα θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με τα πρώτα "καλά" μηχανήματα που είχα καταφέρει να αποκτήσω...

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Toν "θησεα" των τσακιριδεων τον εχω δει μπροστα μου θα σου πω οτι ειναι εργο τεχνης απο κοντα
χανει πολυ στης φωτο δυστηχως δεν τον ακουσα πηγα για demo αλλου μηχανηματος δεν εχω παρει
ακομα λαμπατο μονο υβριδια αλλα ειναι στην επομενη αγορα και γουσταρω που κατασκευαζεται
απο δυο καταξιομενους ελληνες ηλεκτρονικους!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.718
Και μετά πληρώνουν τα βούρλα ακριβά interconnect απ' έξω, γιατί εκείνα φαίνονται, βλέπεις.
Φυσικά.
Κι ενισχυτές λάμπας για τον ίδιο λόγο αγοράζουν, γιατί φαίνονται, να τα βλέπουν να τα χαίρονται.

Είναι όπως το είπε ο βαστσαρ: ακούνε με τα μάτια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.718
Φυσικά έχει εξαντληθεί το θέμα υπέρ των τσακιριδαίων, αυτό δεν αποτελεί για μένα καν λόγο σχολιασμού.

Z

Zdimis

Guest
Κατι που πρεπει να λαβετε υπόψιν με τους γιαπωνεζους ειναι οτι αν φτιαξουν ενα μηχανημα που φτανει στον τελικο καταναλωτη 4000 αμα πάθει ζημια παιζει κ να κανουν χαρακίρι,επομένως εξαντλούν κάθε δικλείδα να μην γινει κατι τέτοιο.Στην περίπτωση των...ελλήνων κ δη των συγκεκριμένων γίνεται χιουμοράκι για το πρόβλημα ,αποκατάσταση με χρόνους προσβλητικους για πελάτες στις συχνες πυκνες αστοχίες των φτηνων υλικών ,των αρπα κόλλα κολλήσεων κ ένα σωρό άλλων τσαπατσο....(εχω εμπειρια με αυτες...τις δύο σχολές_).Να ληφθει υπόψιν λοιπόν οτι στη τετραπλη τιμή παιρνεις και 75% ενισχυνένο risk free προιον κατι που σε βάθος χρόνου σου γλυτώνει λεφτα απο ψυχοφάρμακα και σμπαράλια νευρικο συστημα (ειδικα αν πιστεψεις οτι εισαι τοσο γκαντεμης εσυ ειδικα.....που δεν εισαι εσυ ειδικα ,πολυς κοσμος στελνει κομμάτια με θέματα πίσω για επισκευή ) κ η πλάκα είναιοτι απαξ και φτιαχτει σε 15 μερες οι κολλημενοι μιλάνε κ για κατασκευαστή δίπλα σου,μεχρι σε κανα μηνα ξανα μανα κατι δίπλα με άλλο συμπτωμα,πάλι δίπλασου.Επισης αλλα στανταρτ θορυβου εχουν στην ιαπωνια άλλα ....εδώ.Κ μετα πρεπει να δεχτεις ως άλλωθι μια χαμηλή τιμη.Κ υστερα φτανει το μπάσο στα αυτια απο ενα κομματι που έπαιζε χθες πριν κρεμάσει μια κόλληση .Για ξαναδειτε το το θεμα.Η ατακα μετα απο 10 βλάβες ,εισαι ατυχος κ εκει που σταματαει η λογικη αρχιζουν τα ηλεκτρονικα προσωπικα μου λεει ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ Η ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ειτε παραγονται στην ελλάδα είτε στη γουαδελούπη.

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp