H ΩΡΑ ΤΗΣ B&W για το IPOD

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ζεππελιν μας τα χουν κανει με το ipod .....

Ποση κατρακυλα πια ;; Ποση συμπιεση πρεπει να φαμε ;; Ημαρτον !

Reaction score
81
Ζεππελιν μας τα χουν κανει με το ipod .....

Ποση κατρακυλα πια ;; Ποση συμπιεση πρεπει να φαμε ;; Ημαρτον !

(1) κανείς δεν υποχρεώνει κανένα να ακούσει mp3 απο το iPod. Μπορεί όποιος θέλει να βάλει ασυμπίεστα κομμάτια μέσα στο iPod. To κάνει ο David Wilson στις παρουσιάσεις των ηχείων του. Γιατί όχι και οι υπόλοιποι ;

(2) Δεν συμμερίζομαι την "ιερή" σου αγανάκτηση όσον αφορά το iPod και τα συναφή μηχανάκια. Παρακολουθώ με ενθουσιασμό αγόρια και κορίτσια με το iPod να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική.

Ας ξεχάσουμε για λίγο όλοι τον High-End πουριτανισμό μας και άς γιορτάσουμε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός :

To iPod και η τσογλανοπαρέα της Apple κατάφερε αυτό που η βιομηχανία του High-End - και σε αυτήν συμπεριλαμβανόμαστε και εσύ, και εγώ, Μαρίνε - δεν κατάφερε ή μάλλον δεν ενδιαφέρθηκε κάν να προσπαθήσει.

Να φέρει την χαρά και την απόλαυση της μουσικής στην πιτσιρικαρία.

Στα αγόρια και στα κορίτσια που περπατάνε στο δρόμο σιγοτραγουδώντας με τα ακουστικά του iPod στα αυτιά, ακούγοντας «συμπιεσμένη μουσική» στο iPod.

Σε αυτούς που αντί να αγοράσουν μία νέα κάρτα γραφικών «τα χώνουν» στο iPod για να απολαύσουν μουσική !

Πόσα χρόνια είχες να δείς τέτοιο πράγμα Μαρίνε ; Εγώ πάντως πολλά.

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που ακούνε την μουσική τους με «συμπίεση», ευτυχείς μέσα στην άγνοιά τους περί «ασυμπίεστης» μουσικής και «υψηλής πιστότητας», απολαμβάνουν πολύ περισσότερο την μουσική από αρκετούς πελάτες σου και πελάτες μου με πανάκριβα συστήματα και “ντελικάτα” αυτιά.

Ολοι αυτοί λοιπόν, μπορούν να γίνουν σε λίγα χρόνια πελάτες σου και πελάτες της βιομηχανίας του High-End εάν όλοι μας - επαγγελματίες, χομπίστες και κατασκευαστές - ξυπνήσουμε απο την βλακώδη αφασία στην οποία έχουμε περιέλθει και αντιληφθούμε το προφανές :

Ο κακώς εννοούμενος σνομπισμός όλων και η εμμονή της βιομηχανίας στην παραγωγή προϊόντων που γίνονται μεγαλύτερα, βαρύτερα, και ακριβώτερα – ασχέτως της καλής ποιότητας ήχου – απομακρύνει τους εν δυνάμει αγοραστές απο το χόμπι.

Και έρχεται τώρα η Apple, ή το mp3 γενικώτερα, και δίνει στην βιομηχανία την μεγαλύτερη ευκαιρία-πρόκληση απο καταβολής της.

Να φέρει την νέα γενιά των καταναλωτών σε επαφή με τον «καλό ήχο». Με τα «καλά» στερεοφωνικά συστήματα. Με τις «καλές» αλλά – δυστυχώς – τελείως άγνωστες εταιρείες του High-End.

Πιστεύω ότι η παρουσίαση συστημάτων mp3 απο καθιερωμένες εταιρείες του High-End ( Focal, Krell, B&W κλπ ) δέν είναι ανάθεμα αλλά ευλογία.

Είναι ο μοναδικός τρόπος να διεισδύσουν οι εταιρείες του High-End στην τεράστια καταναλωτική ομάδα των εφήβων και να τους εξoικειώσουν με το brand name. Να τους δώσουν να καταλάβουν ότι υπάρχει καλύτερο σύστημα απο αυτό που ήδη έχουν. Να τους δώσουν ένα μέτρο σύγκρισης, ένα σημείο αναφοράς.

Τα υπόλοιπα θα έλθουν από μόνα τους.

ΥΣΤ.

Εννοείται βεβαίως ότι το ανωτέρω πόνημα-Ομηρικό Επος-iPod εγκώμιον δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του προϊόντος στο οποίο αναφέρεται το συγκεκριμένο thread αλλά με το ότι «ο γιαλός δέν είναι στραβός».

Απλά, «εμείς στραβά αρμενίζουμε» :smoking:

Reaction score
0
Απάντηση: H ΩΡΑ ΤΗΣ B&W για το IPOD

Βασίλη, με πλήγωσες :mad_2:

:happy_5: :happy_5: :happy_5:
Πλάκα κάνω, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. :respect: :respect: :respect:

Reaction score
7.110
Βασιλη Χουρμουζιαδη μηπως να λεγαμε στο Λαλιωτη να φτιαξει ενα σποτακι υπερ του ipod?

Ειναι αληθεια οτι αρκετες φορες το mp3 ενοχλει ακομα και κουφους.Η μετατροπη ομως των δικων μας cds με σχετικα χαμηλη συμπιεση (>192) δινει αρκετα καλα αποτελεσματα (για car audio,φορητο ηχο) σε συνδυασμο με τη μεγαλη χωρητικοτητα.Για σοβαρη ακροαση στο σπιτι ο ασυμπιεστος ηχος ειναι μονοδρομος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
...

Ειναι αληθεια οτι αρκετες φορες το mp3 ενοχλει ακομα και κουφους.Η μετατροπη ομως των δικων μας cds με σχετικα χαμηλη συμπιεση (>192) δινει αρκετα καλα αποτελεσματα (για car audio,φορητο ηχο) σε συνδυασμο με τη μεγαλη χωρητικοτητα.Για σοβαρη ακροαση στο σπιτι ο ασυμπιεστος ηχος ειναι μονοδρομος.
Αυτό θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα, που θα σας βάλω απροειδοποίητο, πρόχειρο διαγώνισμα... :happy_9: :happy_9:

Reaction score
5
Γιατί σας ξενίζει το γεγονός? Μήπως θεωρείτε απαράδεχτο το γεγονός ότι η B&W αποφάσισε να ασχοληθεί με portable συστήματα? Δεν πειράζει τι να γίνει πρέπει να το αντιληφθούμε ότι αυτές οι συσκευές είναι τα φορητά ραδιοκασετόφωνα τις εποχής μας.

Απλά δέστε το με τα δικά μου μάτια που δεν βλέπω το iPod καρφωμένο στους nautilus αλλά σε ένα φορητό που μοιάζει με αερόστατο εξ ου και το όνομα του Zeppelin. :happy_9:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: H ΩΡΑ ΤΗΣ B&W για το IPOD

Βασιλη Χουρμουζιαδη μηπως να λεγαμε στο Λαλιωτη να φτιαξει ενα σποτακι υπερ του ipod?

Λάθος μέγιστο. (ΙΜΟ πάντα)

Reaction score
19
Για σοβαρη ακροαση στο σπιτι ο ασυμπιεστος ηχος ειναι μονοδρομος.
Αυτές οι σοβαρές ακροάσεις είναι για τους σοβαροφανείς. Ο σοβαρός ακροατής απλά απολαμβάνει τη μουσική του. Τα υπόλοιπα είναι για βγάζει εξοχικά o LUXMAN. Σόρυ LUXMAN αλλά αυτή την εντύπωση μου έχεις δώσει. Απορρίπτεις οτιδήποτε δεν πουλάς (με άσχημο τρόπο, χωρίς επιχηρήματα και ορθή σκέψη) και έρχεται αντιμέτωπο με το κατεστημένο που πρεσβέβει το μαγαζί σου.

Βασίλη Χουρμουζιάδη συγχαρητήρια για τα γραφόμενά σου.

Reaction score
2
Αυτές οι σοβαρές ακροάσεις είναι για τους σοβαροφανείς. Ο σοβαρός ακροατής απλά απολαμβάνει τη μουσική του. Τα υπόλοιπα είναι για βγάζει εξοχικά o LUXMAN. Σόρυ LUXMAN αλλά αυτή την εντύπωση μου έχεις δώσει. Απορρίπτεις οτιδήποτε δεν πουλάς (με άσχημο τρόπο, χωρίς επιχηρήματα και ορθή σκέψη) και έρχεται αντιμέτωπο με το κατεστημένο που πρεσβέβει το μαγαζί σου.

Βασίλη Χουρμουζιάδη συγχαρητήρια για τα γραφόμενά σου.
:happy_5::happy_5: Περιμενω σχολια Κογια :happy_9:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Είπαμε ρε, από βδομάδα έχει πρόχειρο διαγώνισμα εφ' όλης της ύλης, με θέμα "Η αβάσταχτη ψηφιακή επεξεργασία των Οστρογότθων". Και, εκεί, spectrum analysis δεν παίζει, οπότε να είστε καλά διαβασμένοι. :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
19
Αν το spectrum δείξει γεμάτο και πάνω απ'τα 16K, θελώ πολύ να μάθω πώς έγινε. Παίζει τελικά στο lame τέτοιο switch που να μην τις ακουμπάει? Το βολέψατε με τεχνούργημα; Δέχομαι και pm. :mrgreen:

Όχι τίποτα άλλο, αλλά το πάλεψα κι εγώ και το'χω απορία!

Reaction score
81
Το iPod δεν χρειάζεται κανένα Λαλιώτη.

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας. Ούτε κάν το φιδάκι ο Διαμαντής. Εχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Οπως θα παρατήρησες δεν προσεγγίζω το θέμα του iPod και των συναδέλφων του από την σκοπιά της ποιότητας. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, τουλάχιστον όπως βλέπω εγώ τα πράγματα.

Με συναρπάζει η ασύλληπτη επιτυχία του, και πρωτίστως η πρόκληση-ευκαιρία που παρουσιάζεται για την βιομηχανία του High-End να βγεί απο το καβούκι της.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Αν το spectrum δείξει γεμάτο και πάνω απ'τα 16K, θελώ πολύ να μάθω πώς έγινε. Παίζει τελικά στο lame τέτοιο switch που να μην τις ακουμπάει? Το βολέψατε με τεχνούργημα; Δέχομαι και pm. :mrgreen:

Όχι τίποτα άλλο, αλλά το πάλεψα κι εγώ και το'χω απορία!
Ποιο Lame ρε, παλάβωσες; Το Lame είναι κβαντομηχανική... :happy_9:

Reaction score
0
Βασίλης Χουρμουζιάδης;544035 Οπως θα παρατήρησες δεν προσεγγίζω το θέμα του iPod και των συναδέλφων του από την σκοπιά της ποιότητας. [B said:
Δεν είναι αυτό το[/B] ζητούμενο, τουλάχιστον όπως βλέπω εγώ τα πράγματα.

Με συναρπάζει η ασύλληπτη επιτυχία του, και πρωτίστως η πρόκληση-ευκαιρία που παρουσιάζεται για την βιομηχανία του High-End να βγεί απο το καβούκι της.
Ετσι ακριβως.Ξεκοληστε οσοι λετε για υψηλη ποιοτητα και "ασυμπιεστη" μουσικη.Εγω προσωπικα,οπως φανταζομαι και πολυς κοσμος,εχω μεγαλωσει με γραμμενες κασετες και τις ακουγα σε πολυ χαμηλης ποιοτητας κασσετοφωνακια.Ομως την χαρα που ειχα οταν τις ακουγα,δεν την μετριαζε καθολου το γεγονος οτι δεν ειχα υψηλης ποιοτητας μηχανηματα.
Κακα τα ψεμματα,ζουμε σε μια εποχη οπου υπαρχει τεραστιος ογκος δεδομενων- και μουσικης- και μηχανακια σαν τα mp3 players (που μη ξεχναμεοτι ειναι απογονοι των cd players) απλα μας βοηθανε να μεταφερουμε το χομπι μας παντου και να κανουμε μια καποια διαχειριση της μουσικης που θελουμε να ακουμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγω προσωπικα,οπως φανταζομαι και πολυς κοσμος,εχω μεγαλωσει με γραμμενες κασετες και τις ακουγα σε πολυ χαμηλης ποιοτητας κασσετοφωνακια.
Κάποιοι όμως, μεγάλωσαν με XLO unlimited και valhalla. Έχεις ακούσει ipod με valhalla? :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οπως θα παρατήρησες δεν προσεγγίζω το θέμα του iPod και των συναδέλφων του από την σκοπιά της ποιότητας. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, τουλάχιστον όπως βλέπω εγώ τα πράγματα.
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο που κάποιοι νιώθουν να απειλούνται από την συμπίεση, (χομπίστικα, επαγγελματικά, ψυχολογικά κλπ)...

Να μπορούσαν να την ξεχωρίσουν κιόλας...
:happy_9:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494