H δικια μου ιστορια...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Λοιπόν να’μαι και γω με την δικιά μου ιστορία…
Εμενα το μικρόβιο μου μπήκε από τις αρχες. Πριν 13 χρόνια στην ηλικία των 16 χρονών.
Ο πατερας μου ήταν ναυτικος και ειχε φέρει σπιτι μια VOXON TV 28’’ και μετά πηγα και πηρα ένα στερεοφωνικό της sony. Mια μερα διαβασα κατι αρθρα σε κατι περιοδικα για το homecinema και σκέφτηκα να συνδέσω την tv με το στερεοφωνικό μου. Παρακολουθούσα τις τηλεοπτικές ταινίες και τις ακουγα από τα 2 ηχεια του sony.
Αυτό ήταν. Ειχα αρρωστήσει. Το μικρόβιο ειχε εισβάλει μεσα μου και το ανοσοποιητικό μου συστημα δεν ελεγε να το αποβάλει. Κατι που ισχύει εως σήμερα.
Πριν 12 χρόνια λοιπόν απόκτησα τον πρώτο μου 5.1 ραδιοενισχυτη dolby surround !!! (Philips)
Μαζι με την αγορά 2 ηχειων στηλών της roister και 2 surround της Philips σε συνδυασμό με ένα στερεοφωνικό video της Panasonic ειχα κανει το πρώτο σωστό βημα.
Μετα πηγα φανταρος και όλα αυτά πουλήθηκαν για διαφορους λογους.
Με το που απολύθηκα αγορασα ένα computer και βασίστηκα επανω του για το home entertaining . Για αρκετα χρονια χάλαγα χρήματα για την αναβάθμιση του. Ειχα φτασει σε ένα σημειο να πω αυτό ειταν. Κατι καλυτερο δεν θα μπορεσω να φτιαξω με το pc καθως ειχα τα παντα. (καρτα ηχου sound blaster audijy 2ZS pro – Ηχεια creative gigaworks S-750 κτλ)
Ετσι πριν 2 μηνες ειπα θα κανω το μεγαλο βημα και θα φτιαξω κατι που θα το κρατησω για αρκετα χρονια!
Ξεκίνησα με μια 32’’ wide screen Panasonic και κατέληξα να εχω φτιάξει ένα αξιόπιστο σύστημα και χωρις να χαλασω μια περιουσια. Ε, καλα ισως μια μικρη…
Εδώ λοιπον σας αναφερω τα μηχανήματα που εχω. Οποιος από εσας σκέφτεται να προβεί στην αγορα καποιου συγκεκριμένου μηχανήματος από αυτά που εχω θα χαρω να μοιραστω τις εντυπώσεις μου και την γνώμη μου για αυτά μαζι σας.
Ετσι ώστε να βοηθήσω λιγο στην σκληρή ερευνα της αγορας που ισως ηδη να εχετε αρχίσει.

Προβολεας sanyo z4 (hdmi)
Πανι dalite σειρα c widescreen 92''
ΑV pioneer vsx 1015 s
DVD sony DVPNS92V (hdmi)
Ηχεια Roister σειρα status 6 (στηλες)
Surround Roister σειρα status C 6
Κεντρικα (2) Roister σειρα status C 2

(το δευτερο κεντρικο λειτουργει ως πισω surround. To συστημα μου ειναι 6.1)

ΗomeCinema VS Cinema 1-0 :

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Ξεχασα το sub.
Yamaha YST-SW315

Oτι θελετε ρωτατε.
Θα χαρω αν μπορω να βοηθησω !!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
(καποιοι ισως να ερθουν σε αντιπαραθεση με το ''αρκετα χρονια''
Αρκετα χρονια δεν θα ειναι απο την στιγμη που η τεχνολογια συνεχεια εξελισσετε. Τα αρκετα χρονια στον χορο του homecinema ποτε δεν κραταω πανω απο 3 αντε με 4 χρονια... Παντα θα υπαρχουν οι αναβαθμισεις και οι αλαγες...
Και αυτο βεβαια ειναι σχετικο. Εξαρτατε απο τις αναγκες και τα γουστα του καθενος.
Εγω πιστευω οτι με ενα high definition panel και εναν hdmi av (δεν ειναι ο δικος μου) μπορει καποιος ανετα να αντεξει ανετα στην εξελιξη της τεχνολογιας 4 χρονακια.

ΗomeCinema VS Cinema 1-0

Reaction score
0
Γειά σου Maniac.

Σου εύχομαι καλή και γενικότερα σινεφιλική χρονιά. Και εγώ στους επόμενους δύο μήνες σκοπεύω να φτιάξω ένα home cinema.

Θέλω να σε ρωτήσω πως κατέληξες στα συγκεκριμένα ηχεία.

Reaction score
3
Σκέφτομαι να πάρω προβολέα και έχω καταλήξει σε Panasonic 900 ή Hitachi 200.
Η απόσταση προβολέα από οθόνη θα είναι στα 2,40m και το μέγεθος της οθόνης θέλω να έχει πλάτος από 100-110cm, λόγω έλλειψης χώρου. Τι θα μου πρότεινες;

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Aγαπητε iannos.
Ενας από τους λόγους που επελεξα τα roister και την συγκεκριμένη σειρα είναι ότι εκτος από τα χρονια που εχει η εταιρία στον χωρο του ηχου (είναι μια από τις παραδοσιακές εταιρίες) εχουν φτασει σε σημειο να συγκρίνονται και να ανταγωνίζονται μεγάλες του εξωτερικού. (είναι και Ελληνικα)
Περα από τον συναισθηματισμό ας προχωρήσουμε στου βασικούς λογους λοιπον..

Τα roister αυτά είναι φτιαγμενα από μασιφ ξύλο και όχι από mdf . Αποδίδουν πολύ καλο ηχο καθαρο και αρκετα διαυγές. Αρκει να τα ακουσεις με το direct του av σου. (ετσι καταλαβαίνεις τις δυνατότητες ενός ηχείου) Ακόμα και χωρίς sub αν επιλέξεις να τα έχεις ως large από τον ενισχυτή σου το μπάσο τους είναι αρκετά καλό. Το twitter είναι εξωτερικό στην κορυφή του ηχειου και αποδίδει αρκετα καλα στην δύσκολη δουλεια που ένα twitter εχει να κάνει .
Επίσης ο θολος των ηχείων είναι από μετάξι και όχι από χαρτόνι όπως σε πολλά άλλα ηχεια…

Απόκριση 37Hz – 30 KHz
Iισχύς 120 Wrms
Ευαισθησία 90db

Οι στήλες και τα surround είναι στα 8 Ω ενώ το κεντρικό στα 6 Ω

Υπάρχουν πολλά καλύτερα ηχεία στο εμπόριο και σου προτείνω πριν αγοράσεις οτιδήποτε πρώτα να προσπαθήσεις να τα ακούσεις ολλα !!!
Πιστευω όμως ότι στα 500 που κοστίζουν οι στηλες στα 380 τα 2 surround και 270 που κοστιζει το κεντρικο δεν θα βρεις σε αυτές τις τιμές πολλα καλυτερα…

Xτυπα πάνω στο user name μου και πήγαινε στην photo gallery να τα δεις από κοντά…

Να θυμάσαι πρώτα άκου μετά αγόραζε…

Reaction score
7
Σκέφτομαι να πάρω προβολέα και έχω καταλήξει σε Panasonic 900 ή Hitachi 200.
Η απόσταση προβολέα από οθόνη θα είναι στα 2,40m και το μέγεθος της οθόνης θέλω να έχει πλάτος από 100-110cm, λόγω έλλειψης χώρου. Τι θα μου πρότεινες;
Κωσταντινε, ψαξε καποιο αντιστοιχο θεμα παρουσιασης/συγκριτικου στην κατηγορια Projectors και αν δε βρεις κατι δημοσιευσε το εκει καλυτερα.

Reaction score
0
Maniac τα S2 σε ποιά θέση τα έχεις εγκαταστήσει σε σχέση με την θέση ακρόασης; Πλάγια, πλάγια και πίσω, που; Επίσης σε ποιό ύψος; Χωρίς να χρησιμοποιείς το πίσω κεντρικό ποιά είναι η αίσθηση surround;

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Tα C2 το ενα το εχω για κεντρικο (διαλογων) και το δευτερο πισω απο τον καναπε (κεντρο) με τα αλλα δυο surround της roister αριστερα και δεξια του. Οπως ακριβως στηνετε δηλ ενα 6.1 συστημα.
Το υψος στα surround καλο θα ειταν να ειναι 60 cm ψυλοτερα απο την θεση ακροασης (αυτι) και να εχουν μια ελαφρα κλιση προς τα κατω δηλ προς την θεση ακροασης.
Αυτα βεβαια μπορεις να τα επιτυχεις και με τις δικες σου ρυθμισεις που θα κανεις απο τον av σου χωρις να χρειαζετε ντε και καλα να τα εχεις σε αυτο το υψος.
Απλα μιλαμε για το ποιες ειναι οι ιδανικες θεσεις...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Οσο αφορα τον ηχο με το πισω κεντρικο σου δινει την αισθηση ενως μεγαλυτερου πεδιου surround. Αν και ταινιες dts ex η dolby es (οπου αυτα τα σηματα η ταινια ειναι γραμμενη 6.1) δεν κυκλοφορουν πανω απο 10 αυτη την στιγμη, αξιζει το στησιμο ενος 6.1 συστηματος καθως ολοι οι καλοι av στην παρακολουθηση ενως 5.1 προγραμματος τροποποιουν την ηχιτικη πληροφορια σε 6.1
Ετσι θα μπορεις να ακους ολες τις ταινιες 6.1 και πιστεψε με αξιζει ο κοπος.
Ουτε συ αλλος σιγα σιγα οι περισσοτερες ταινιες θα γραφονται 6.1 η και ακομα 7.1.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.620
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis