H πρώτη μου Dual Layer εγγραφή!

Reaction score
54
Είναι γεγονός. Δεν άντεξα και σήμερα έκανα μια βόλτα απο το Πλαίσιο παίρνοντας μια δεκάδα απο DL δισκάκια (πλάκα κάνω, ένα πήρα).

Πριν κάνω την έγγραφη πρέπει να ξόδεψα ένα δύωρο σε forums προσπαθώντας να βρω το σωστό τρόπο για εγγραφή (13 ευρώ coaster δεν λέει)
Αυτό που διαπίστωσα είναι πως το nero δεν τα πάει με εγγραφή DL.Συγκεκριμένα κατα την ανάγνωση έχουν αναφερθεί προβλήματα στην αλλαγή layer, κάτι που γνωρίζουν τα άτομα του nero (http://www.cdrinfo.com/Forum/tm.asp?m=73061)

Dvd decrypter και ξερό ψωμί δηλαδή. Η διαδικασία ήταν απλή:

Απο το mode του decrypter επιλέγουμε ISO - Read, κάνουμε rip τη dvd ταινία που θέλουμε.
Στο τέλος καταληγουμε μέ ένα mds αρχείο και το iso.
Απο το mode και πάλι επιλέγουμε ISO - Write, ανοίγουμε το mds αρχείο (και όχι το iso, δεν χρειάζεται) και αρχίζουμε την εγγραφή μας :)

Η εγγραφή έγινε στο sony 700.

Το δισκάκι έπαιξε απροβλημάτιστα στο ίδιο dvd drive, δεν έπαιξε στο pioneer A05 και έπαιξε χωρίς πρόβλημα στο επιτραπέζιο dvd player toshiba sd220

Περισσότερες πάνω στο θέμα συμβατότητας θα γράψω επόμενες ημέρες 8)

Reaction score
7
Δεν άντεξα και σήμερα έκανα μια βόλτα απο το Πλαίσιο παίρνοντας μια δεκάδα απο DL δισκάκια (πλάκα κάνω, ένα πήρα).
μια δεκάδα απο DL δισκάκια
ένα πήρα
πλάκα κάνω
Δεν κανουν πλακες με κατι τετοια...
ησυχασα μετα βεβαια...

Καλες εγγραφες....

Εγω προσπαθω ακομα να αντεξω να μην παρω...

Reaction score
1
Ρύθμισες το bitsetting ώστε το δισκάκι σου να γίνει DVD-ROM και όχι DVD+R;
Σε ξένα φόρα διάβασα ότι μόνο αν θέσεις το booktype (bitsetting) σε DVD-ROM, τότε μόνο διαβάζεται από το X-Box.
Έτσι κι αλλιώς όλα τα DVD+R DL θα πρέπει να γράφονται με bitsetting για τη μέγιστη συνβατότητα.

Michael Iatrou

Συντονιστής
Reaction score
0
CptBill said:
Η εγγραφή έγινε στο sony 700.

Το δισκάκι έπαιξε απροβλημάτιστα στο ίδιο dvd drive, δεν έπαιξε στο pioneer A05 και έπαιξε χωρίς πρόβλημα στο επιτραπέζιο dvd player toshiba sd220

Περισσότερες πάνω στο θέμα συμβατότητας θα γράψω επόμενες ημέρες 8)
Ωραία, όταν ολοκληρώσεις τις δοκιμές, μην ξεχάσεις να βάλεις τα αποτελέσματα εδώ!!!

Reaction score
54
Αχιλλέας said:
Ρύθμισες το bitsetting ώστε το δισκάκι σου να γίνει DVD-ROM και όχι DVD+R;
Σε ξένα φόρα διάβασα ότι μόνο αν θέσεις το booktype (bitsetting) σε DVD-ROM, τότε μόνο διαβάζεται από το X-Box.
Έτσι κι αλλιώς όλα τα DVD+R DL θα πρέπει να γράφονται με bitsetting για τη μέγιστη συνβατότητα.
Το πιο πιθανό για την ασυμβατότητα με το pioneer A05 και το xbox είναι όντως το book type (bitsetting).
To δισκάκι που έγραψα έχει DVD+R DL booktype. Στη πορεία συνειδητοποίησα πως όντως θα έπρεπε να αλλάξω το book type σε DVD-ROM. Ευτυχώς το τελευταίο firmware του DRU700A υποστηρίζει την αλλαγή (πρώτα δεν γινόταν) σε συνδιασμό και με το liteon booktype utility.
Απο εβδομάδα ίσως να τα σκάσω πάλι για ένα ακόμα DL δισκάκι αυτη τη φορα για να γραφτεί ως DVD-ROM.

PS:Michael θέλω να δοκιμάσω και με διαφορετικό book type και τότε θα καταχωρήσω τα αποτελέσματα μου στο ανάλογο topic. 8)

Reaction score
786
Πως αλλαζει το booktype? Γινεται πριν, κατα την διαρκεια ή μετα την εγγραφη?

Reaction score
54
Το book type αλλάζει με το lite on booktype utility σε συνδιασμό με το τελευταίο firmware για το Sony DRU700. Βάζεις το δισκάκι στο dvd drive, αλλάζεις το booktype και ξεκινας εγγραφή. Κάθε φορά που κάνεις restart πρέπει πριν να κάνεις την αλλαγή στο booktype.

Reaction score
0
Booktype setting

Όσοι γράφετε με το DVD Decrypter (www.dvddecrypter.com), στο ISO Write δίπλα στο κουτάκι με την ταχύτητα έχει ένα κουμπί "Change Book Type..." και υποστηρίζει αρκετά DVD+RW (BenQ,LG,LITE-ON,Nu-Tech,RICOH)

Μπρούτζος Θεμιστοκλής
Πως αλλαζει το booktype? Γινεται πριν, κατα την διαρκεια ή μετα την εγγραφη?
Για τα +R πριν, Για τα +RW και πριν και μετά.

Reaction score
2
Χθες έγραψα επιτέλους το πρώτο μου Dual Layer δισκάκι. Για την ακρίβεια έκανα ένα αντίγραφο ασφαλείας του "The Day After Tomorrow", χρησιμοποιώντας το Decrypter τόσο για το ripping όσο και για το recording. DVD recorder ήταν το Asus 1604 (όμοιο με το Pioneer A08) και μέσο εγγραφής ένα δισκάκι Verbatim. Ταχύτητα εγγραφής 4Χ. Περιέργως, μπορούσα να επιλέξω και μεγαλύτερη από τις επιλογές του Decrypter, αλλά δεν το αποτόλμησα. Γράφτηκε σε 22 λεπτά και έπαιξε κανονικά στο PC και σε ένα Pioneer 717. Θα το δοκιμάσω σύντομα και σε άλλα players που έχω. Σημειώνω ότι δεν πείραξα το booktype, καθώς το recorder μου δεν υποστηριζόταν.

Reaction score
2
Τα πήρα (Verbatim) προς 12.6€ από το Πλαίσιο (έχω όμως ειδική έκπτωση - κανονικά έχουν 14). Ρώτησα όμως και στη Cosmodata και εκεί τα έχουν προς 10€ (Philips).

Reaction score
0
Παρακουλουθω το θεμα εναγωνιως και ετοιμαζομαι και εγω να αγορασω DL δισκακι.
Πριν ενα μηνα αγορασα το Pioneer DVR108 στο PC.
Ποια εκδοση του nero γραφει σε DL δισκακια??? Το Decrypter ειναι η μονη λύση???

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@