H Iag μεταφέρεται στην Κίνα???

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Σύμφωνα με πληροφορίες η IAG (η εταιρία που κατέχει πλέον τις Audiolab, Tag -McLaren Audio , Quad, Wharfedale και πρόσφατα και την Mission) θα μεταφέρει την παραγωγή της σταδιακά στην Κίνα.

Η ΙΑG ανήκει σε επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι αποφάσισαν να κτίσουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Shenzhen, έκτασης περίπου 93.000τμ, όπου σταδιακά θα μεταθερφεί η παραγωγή όλων των προϊόντων τους. Στην Αγγλία θα μείνει μόνο η κεντρική διεύθυνση της εταιρίας, αλλά και το τμήμα σχεδιασης, στο Huntingdon.

Ήδη μηχανικοί της Quad έχουν μεταφερθεί στην Κινα για να ρυθμίσουν λεπτομέρειες της παραγωγής, και τα πρώτα "κινέζικα" Quad είναι στην πιάτσα.

Πληροφορίες από το stereophile τεύχος Ιουλίου, αλλά και από το newsletter του stereophile.
 



Μηνύματα
658
Reaction score
1
Ετσι που παει το πράγμα, όλα θα είναι φασόν. Δεν θα εχει νόημα ποια τι μαρκα αγοράζουμε αφού λίγο - πολύ μέσα όλα τα ίδια θα είναι.

Το μόνο που σώζει ακόμα την κατάσταση είναι ότι η σχεδίαση, τα πρότυπα/διαδικασίες παραγωγής και πιθανόν τα υλικά να διαφέρουν.

αλλά ως πότε;;;
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Για τα Audiolab είπαν ότι θα κυκλοφορήσουν το παλιό στοκ σε πρώτη φάση αλλά σε χαμηλώτερες τιμές (για να το ξεφορτωθούνε).

Το τι θα γίνει μετα δεν ξέρω. Τα Quad πάντως αν και πλέον κατασκευάζονται στην Κινα δεν άλλαξαν οι τιμές τους.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.644
Μηνύματα
2.870.549
Members
37.926
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top