H Jvc ανακοινώνει κάμερα με 30gb δίσκο!!!!

Reaction score
13

Η κάμερα έχει κωδικό GZ-MH70 και μπορεί να κάνει εγγραφή στον ενσωματομένο δίσκο των 30GB από 7 εώς 37,5 ώρες ανάλογα με το προεπιλεγόμενο λόγο συμπίεσης.Η ανάλυσή της είναι 2,2MPixel.Έχει οθόλνη LCD 2,5 ιντσών και οπτικό ζοομ Χ10.

JVC has announced the release of its latest hard drive based camcorder the Everio GZ-MG70. The new model will carry on where the MG40 and MG50 left off. It, however will offer a 2.12 mega-pixel CCD chip and feature an internal hard disk drive with a 30GB capacity.

The camcorder, which promises to record between 7 hours and 37.5 hours of footage depending on mode you select aims to replace the need for stacks of media floating around.

The compact and lightweight design weighs 450 grams and includes a 2.5-inch clear LCD monitor and 10x optical zoom.

The camcorder also features a USB 2.0 interface enabling 60-minutes of saved footage to be transferred to a PC or Mac in 10 minutes.

The GZ-MG70 will become the flagship model in the range. Out in October this year, JVC has yet to set a price for the unit.

We will keep you posted.
Πηγή : www.pocket-lint.co.uk

Reaction score
51
Σκέφτομαι να ψάχνω για ψηφιακή βιντεοκάμερα μιά και η αναλογική μου τλαχει παίξει!!
Ποιά είναι η γνώμη σας για μία κάμερα με σκληρό δίσκο???
ΕΠίσης άλλες εταιρείες όπως Sony έχουν παρουσιάσει τέτοια μοντέλα???

Reaction score
5
Εγώ πιστεύω ότι είναι το άμεσο μέλλον. Μεσοπρόθεσμα βλέπω solid state μέσα αποθήκευσης, δηλαδή μνήμες και όχι σκληρούς, για ταχύτητα και αξιοπιστία.
Αλλά ίσως θα περίμενα να βγάλουν όλες οι εταιρείες την νέα αυτή γενιά με σκληρούς, για να διαλέξω, κάθε αρχή και δύσκολη.

V

VIDEOMIX

Guest
Ναι αλλα εαν σε 1 χρόνο δείς ενα τεραμπάιτ αποθήκευση τι θα πείς Τζώρτζ; Για την αποθήκευση μιλάω και εγω. Αυτό ειναι εξ'άλλου το διαφορετικό στο θέμα αυτό εδώ.
Και τα 30 γίγα λοιπον, τα θεορώ "σπάργανα" της νέας προσπάθειας.

Reaction score
5
Μπορείτε να με πείτε old school, αλλά τα αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης όπως η κασσέτα με γοητεύουν περισσότερο.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα κρατάω αρχείο σκληρών δίσκων !!!!! Προτιμώ να έχω την συλλογή μου από κασσέτες για future reference & encoding.

Δύο παρατηρήσεις

α) Εφόσον δεν είναι με αφαιρούμενο memory stick ή παρόμοιο, τι κάνετε αν πάτε πχ μια εβδομάδα στο εξωτερικό ή διακοπές και τελειώσει ο available χρόνος εγγραφής? (μιλάμε πάντα για το HQ). Απ'ότι διάβασα στα μοντέλα με 30GB είναι περίπου 7ώρες. Για κάποιους αποδεκτό , για κάποιους άλλους όμως υπάρχει limitation όπως και να το δείτε. Φανταστείτε πχ να έχετε γράψει 4 ώρες υλικό και να μην έχετε προλάβει να το κάνετε transfer κάπου και να χρειαστεί να δώσετε κάπου ή να χρησιμοποιήσετε εσείς σε άλλη εκδρομή τη κάμερα......

β) Το real time mpeg2 encoding μπροστά στο minidv φορμά δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε καλύτερο. Αντιθέτως σκοτώνει τη ποιότητα αρκετά προσφέροντας μόνο έξτρα χωρητικότητα . (σαν να λέμε δηλαδή ότι wav αρχεία θα γίνονται real time encode σε mp3)

Reaction score
5
Σε αυτά τα λεφτά αναφορικά με την ποιότητα, αγοράζετε μακράν καλύτερες μηχανές...... και το ξέρετε !!!

Η gadgetοφάση και το καινούριο είναι που μας εξιτάρει !!!

Reaction score
164
...και φαντάσου να χτυπήσει και ο δίσκος...
(Άλλο να χαλάσει η κασέτα και να χάσεις μία ώρα, και άλλο να χτυπήσει ο δίσκος στη... Χαβάη :) )

V

VIDEOMIX

Guest
Που και η κασσέτα τι να πάθει; Δεν υπάρχει περίπτωση. Πρέπει να βάλει ο διάολος τα 100 χεράκια του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός