H27, H30A ή 4805 ??

Reaction score
0
Μαλλον για διαφορους λογους τεινω να καταληξω σε καποιον απο αυτους (κυριαρχος λογος το ...οικονομικο).
Ποιος θα ηταν κατα την αποψη σας καλυτερος για χρηση με samsung hd-850 ?
Ο φωτισμος στο χωρο ειναι σχετικα ελεγχομενος, ο προβολεας θα αφαιρειται απο το χωρο μετα τη χρηση.
Τα καλωδια-οθονη περιπου στα ιδια επιπεδα ποιοτητας και τιμης.
Να τους δω πριν την αγορα το βλεπω λιγο δυσκολο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εαν βρεις Η30Α παρτον με κλειστα ματια! :wink:
Προσπαθησε να βρεις και να διαβασεις το Δευτερο μακρυ καυτο Τεστ...

Reaction score
0
Γραψε λαθος. Εχω την εγκριση της συζυγου για τον Infocus IN76 !!!
Με την προυποθεση οτι δεν θα ζηταω αλλον σε 2-3 χρονια...
Βεβαια απο οτι διαβασα και στο τελευταιο ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ θα παιζει και Blue-Ray ?

Τωρα πλεον ειναι πολυ μικρη η πιθανοτητα να ΜΗΝ τον παρω. Τα ηχεια ομως θα περιμενουν, δεν πειραζει.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τοτε μην το συζητας καθολου!
Δεν ξερω τι εννοεις "εαν θα παιζει Blu ray" αλλα υποθετω πως θα ειναι αυτο που μου εγραψε καποιο αλλο μελος σε π.μ. , οτι δηλαδη ο Βαγγελης Λαμπρου εγραψε στον "Ηχο" πως ο ΙΝ76 κλειδωνει σε 1080ρ!
Νομιζω πως ο Βαγγελης μπορει να μας απαντησει σε αυτο , εαν οπωσδηποτε θελεις και την δικη μου απαντηση μπορω να τον δοκιμασω την Δευτερα στο μαγαζι και να σου πω :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νομιζω πως χρωστω μια απαντηση...
Σημερα συνδεσα τον ΙΝ76 μεσω HDMI με το Kiss DP-600 και ανεβασα την αναλυση στα 1080ρ.
Ο βιντεοπροβολεας δεν "κλειδωσε".

Δεν γνωριζω εαν τα παιδια στον "Ηχο" ακολουθησαν καποια διαφορετικη τακτικη(δεν εχω διαβασει το αρθρο) μεσω PC...

Reaction score
0
"Στη βραση κολλαει το σιδερο".
Και εγω ενθουσιαστηκα στην αρχη με την ιδεα του ΙΝ76, και ακομα σιγουρα. Αλλα ειναι στις επιλογες μου βεβαια και καποιος απο τους toshiba mt700, benq 7700, optoma h72, hitachi pjtx200, Panasonic900 (?). Αναλογως τι θα βρω στα (λιγα ?) μαγαζια εδω στην Κρητη. Ισως ακομα μεσα στο καλοκαιρι ανεβω Αθηνα αλλα αν μπορω θα τον εχω παρει μεχρι τοτε.
Το pixmania ειναι μεγαλος πειρασμος...

Θα επανελθω οταν μαθω τιμες απο Ηρακλειο (κρητης).

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Σημερα συνδεσα τον ΙΝ76 μεσω HDMI με το Kiss DP-600 και ανεβασα την αναλυση στα 1080ρ.
Ο βιντεοπροβολεας δεν "κλειδωσε".
Θα έλεγα ότι είναι μείζων ζήτημα! Όσοι ενδιαφερόμαστε για τον προβολέα θεωρούμε αυτονόητο ότι για κάποιο διάστημα με την έλευση των HD formats θα παιζουμε με τον προβολέα που προγραμματίζουμε να αγοράσουμε τώρα, μέχρι να αντικατασταθεί κι αυτός.
Αν λοιπόν ο ΙΝ 76 δεν μπορεί έστω να κατεβάσει στην φυσική του ανάλυση σήμα 1080ρ, έχει ουσιαστική αδυναμία.
Οι υπόλοιποι προβολείς της κατηγορίας γνωρίζουμε αν μπορούν να διαχειριστούν σήμα 1080ρ?
Υπάρχει άλλος τρόπος να στείλουμε 1080ρ στον προβολέα εκτός από το KISS? Μήπως πχ με σήμα από HTPC θα κλείδωνε?

Reaction score
1
Θοδωρής Ραδιώτης said:
Μήπως πχ με σήμα από HTPC θα κλείδωνε?
Αυτο μονο με πειραματισμο θα το δουμε.Αν και πιστευω οτι τα PC κλειδωνουν ποιο ευκολα σε σχεση με καποια player.

Reaction score
1
Θοδωρής Ραδιώτης said:
Υπάρχει άλλος τρόπος να στείλουμε 1080ρ στον προβολέα εκτός από το KISS? Μήπως πχ με σήμα από HTPC θα κλείδωνε?
Νομίζω ότι προς το παρών το HTPC με μια σωστή κάρτα γραφικών και Powerstrip είναι ίσως η μόνη αξιόπιστη λύση για 1080p.

Αυτό αλλάζει μέρα με την μέρα όμως.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μιλησα πριν λιγο με τα παιδια απο τον "Ηχο" και μου ειπαν πως η δοκιμη εγινε με το 9600 της Marantz.
Δοκιμαζω σε λιγο και εγω και σας λεω αποτελεσματα...

Reaction score
50
Καλά αλλά και να μην κλειδώνει ρε παιδιά πρέπει αναγκαστικά να του στέλνουμε 1080p; Δηλ. ένα μελλοντικό HD/Blue Ray player δε θα μπορεί το ίδιο να κάνει downscale σε 720p; Μόνο native 1080p θα μπορεί να στέλνει οπότε ν' αναλαμβάνει ο scaler του προβολέα; Αν είναι έτσι τότε πράγματι είναι σοβαρό το ζήτημα για μελλοντικές αναβαθμίσεις...

Reaction score
50
Επίσης αν είναι να κλειδώνει μόνο με ακριβά player πάλι δεν είναι ουσιαστική λύση. Το θέμα είναι να μπορούμε να παρακολουθούμε με τα προσιτά. Τώρα βέβαια πότε θα βγουν και τι δυνατότητες θα έχουν... άντε βγάλε άκρη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Αντιγραφω την απαντηση του Βαγγελη Λαμπρου στην ερωτηση μου περι 1080ρ του Infocus υστερα απο οσα γραφει ο ΗΧΟΣ:

"1080p όπως σωστα αναφέρει ο Φώτης Φωτιάδης πάιζουν μόνο οι προαναφερόμενες συσκευές.
Μα το 1080p ΔΕΝ είναι το stanadard του HD.
Τα standard τους είναι 720p & 1080i που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα βγάζουν όλα τα blue ray & HD-DVD
Το 1080p είναι "θεωρητικά" ένα ανώτερο σήμα λόγω οτι το Player κάνει καλύτερη απόπλεξη από το προβολέα. Θεωρητικά όμως γιατι στη πράξη ποιά θα είναι άραγε τα Player που θα το κάνουν όντως καλύτερα;

Ειδικά εσεις μεταξύ των προβολέων που επιλέγετε, δεν έχετε κανένα λόγο να σκέφτεστε τέτοια πραγματα αφού ακόμη και το1080 θα το κατεβάσουν στα 720 για να το προβάλουν. Ισως κάποιος που αγόραζε ένα καθαρόαιμο 1080 panel να προβληματιζόταν.

Reaction score
453
Πάντως χθες που πέρασα από την Ηχοέκφραση, ο ΙΝ76 κλείδωσε κανονικά στα 1080p.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Οταν μιλαμε για προβολεις 720ρ, δεν νομιζω οτι ειναι αναγκαιο να κλειδωνουν στα 1080ρ. Αφου τα επερχομενα φορμά θα μπορουν να δινουν στην εξοδο τους 720ρ σημα, θα ειμαστε μια χαρα... Συντεκνε Παπαδακη, νομιζω οτι εκανες την καλυτερη επιλογη να πας σε 720ρ προβολεα, αντι των χαμηλοτερων αναλυσεων. Θα το δεις στην πορεια.... :wink:

Reaction score
453
Και που κλείδωσε πάντως ο ΙΝ76, η κίνηση στην εικόνα δεν ήταν και η καλύτερη.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Οντως χθες συνδεσαμε το Marantz 9600 και...ω του θαυματος...ο ΙΝ76 κλειδωσε στα 1080ρ.
Ουτε ο Optoma 72 ουτε ο Panasonic 900(που δοκιμασα εκεινη την στιγμη) καταφεραν να κλειδωσουν.
Παντως η εικονα, οπως ειπε και ο Sothoms , ηταν με σπασιματα στην κινηση.

Οποτε τα οσα ειπε ο Β.Λ. ηταν , για ακομα μια φορα , σωστα! :wink:

Reaction score
50
Πάντως το αν κλειδώνει κάποιος προβολέας με native ανάλυση 720p στα 1080p θα είχε μεγάλη σημασία μόνο αν τα HD players έδιναν αποκλειστικά την ανάλυση αυτή. Αν κάνουν κανονικά downscale νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς είναι καλύτερα να κάνει το player downscale σε 720p και να το πάρει "έτοιμο" ο προβολέας, απ' το να δώσει 1080p το player και να το κάνει downscale ο προβολέας σε 720p. Ήδη το παράδειγμα του ΙΝ76 αυτό υποδεικνύει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos