harman kardon 930 , γνώμη για ηχεία .

Reaction score
21
θα ήθελα επίσης να μου πείτε αν μπορώ να βάλω με ασφάλεια 4 και 6 om ηχεία στον harman 930
Πια είναι τα κατάλαβα wat που θα πρέπει να έχει ένα ηχείο για να αποδώσει καλύτερα ή δεν παίζει ρόλο
και θα πρέπει να δώσω βάση στην ευαισθησία που θα έχουν ?

Και ας ξεχάσουμε τα bookshelf και τα monitor και να μου πείτε τι πιστεύεται ότι θα του ταίριαζε
και από vintage και floorstanding, μέχρι και 700 - 800 ευρώ από μεταχειρισμένα και καινούρια.

καλό βράδι σε όλους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
θα ήθελα επίσης να μου πείτε αν μπορώ να βάλω με ασφάλεια 4 και 6 om ηχεία στον harman 930
Πια είναι τα κατάλαβα wat που θα πρέπει να έχει ένα ηχείο για να αποδώσει καλύτερα ή δεν παίζει ρόλο
Σου το έγραψα στο μήνυμα 12. Οι προδιαγραφές του ενισχυτή είναι για να οδηγεί 8ωμα ηχεία.
Αυτό δεν σημαίνει πως αν του βάλεις ένα 6ωμο δεν θα παίζει καθόλου. Θα έχει μειωμένες ικανότητες ελέγχου και θα φτάνει εύκολα στο όριο παραμόρφωσης, βγάζοντας ενοχλητικό ήχο.

Από την άλλη οι κατασκευαστές ηχείων δηλώνουν ότι θέλουν. Μπορεί στα χαρακτηριστικά ενός ηχείου να αναφέρεται ως 6ωμο και η ελάχιστη τιμή να είναι 3,5 ωμ σε κάποια περιοχή του φάσματος.
Θα πρέπει να γνωρίζεις τα πραγματικά χαρακτηριστικά του ηχείου.

Reaction score
457

Και ας ξεχάσουμε τα bookshelf και τα monitor και να μου πείτε τι πιστεύεται ότι θα του ταίριαζε
και από vintage και floorstanding, μέχρι και 700 - 800 ευρώ από μεταχειρισμένα και καινούρια.

καλό βράδι σε όλους.
Από την έρευνα στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο μοντέλο της Harman Kardon φαίνεται πως ήταν το κορυφαίο (flagship) της σειράς με ξεχωριστά τροφοδοτικά στα τελικά στάδια ενίσχυσης, κάτι που το βλέπεις με τους δύο μετασχηματιστές που έχει, ενώ η ισχύς που έδινε στα χαρακτηριστικά η εταιρεία ήταν πολύ συντηρητική.

Αν ο τεχνικός που τον "φρέσκαρε" έκανε καλή δουλειά έχεις ένα αξιόλογο μηχάνημα, ικανό να οδηγήσει με επάρκεια αρκετά ηχεία. Aν ο τεχνικός δεν άλλαξε κάτι περαιτέρω και επειδή εκείνης της εποχής τα τρανζίστορ έχουν λίγο τον "ήχο" της λάμπας, ηχεία σχεδίασης κολώνας με κόρνα tweeter όπως τα Klipsch, ταιριάζουν τονικά και ίσως δώσουν και αυτό που θες.

Παραθέτω και ένα link για τα 4 ohm καθώς και το technical manual

hk930 sm.pdf

ika

News
Reaction score
16.745
Στη σελ 4 του user manual που έβαλε ο Nikospi, λέει πως έχει 3Α ασφάλειες στην έξοδο των ηχείων για προστασία του ενισχυτή από φορτία <4Ω

Reaction score
21
Ευχαριστώ Kikospi για όλα τα χαρτιά του harman που έχω πλέον πρόσβαση.
Το φρεσκάρισμα ήταν γενικό έχω στην κατοχή μου 30-40 πυκνωτές που αντικαταστάθηκαν.
ika και σε σένα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Σε λίγο θα κάνω την δοκιμή με τα JBL 308

Reaction score
21
Καλημέρα σε όλη την παρέα .

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι
το ηχείο όπου πείρε την θέση του στο σύστημα είναι τα Elac Debut B6
πολύ ευχαριστημένος παρόλο τα 6 ohm κανένα πρόβλημα οδήγησης από τον 930.
Σας ευχαριστώ όλους και καλές ακροάσεις .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis