Harman/Kardon AVR-255 Review

Μηνύματα
2.227
Reaction score
7
Harman/Kardon AVR-255 Review



Με την έλευση των νέων μέσων αναπαραγωγής βίντεο, όπως Blu-Ray και HD-DVD έκαναν την εμφανισή τους και τα νέα πολυκάναλα Format ήχου τα οποία αποτελούν την εξέλιξη των Dolby Digital και DTS που γνωρίσαμε από το γνωστό μας πλέον DVD.

Τα νέα αυτά Format προέρχονται πάλι από τις γνωστές εταιρίες του χώρου, την Dolby Laboratories και την Digital Theater Systems (DTS). Το Dolby TrueHD και το DTS-HD Master Audio είναι τα νέα τους δημιουργήματα που προσφέρουν πολυκάναλο ήχο υψηλής ευκρίνειας έως και 24Bit/192KHz (στο DTS-MA μόνο σε Stereo Mode -24/96 σε Multichannel), ενώ διαθέτουν μη απωλεστική συμπίεση δεδομένων, με αποτέλεσμα κατά την αποκωδικοποιησή τους να έχουμε τον αρχικό ασυμπίεστο ήχο υψηλής ποιότητας. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τον ήχο των DVD Audio (MLP). Από τα παραπάνω χαρακτηριστικά των νέων αυτών Format ήχου καθώς και από το Bitrate τους (18Mbit/s-Dolby TrueHD, 24.5Mbit/s-DTS-MA) καταλαβαίνουμε ότι η μεταφορά τους είναι αδύνατη μέσω του πρωτοκόλλου SPDIF (Coaxial, Optical, AES/EBU) το οποίο υποστηρίζει maximum σε δικάναλη λειτουργία έως και 24Bit/192KHz που με έναν απλό υπολογισμό προκύπτει ότι φτάνει περίπου τα 9.2Mbit/s (192 Samples το δεπτερόλεπτο x 24 Bit x 2 κανάλια = 9.216Mbit/s.


Το πρόβλημα αυτό του Bandwidth ήρθε να λύσει η γνωστή πλέον σε όλους μας, θύρα HDMI (High Definition Multimedia Interface) που συναντάμε σε όλες τις σύγχρονες τηλεοράσεις και βιντεοπροβολείς. Η έκδοση 1.3 του πρωτοκόλλου HDMI επιτρέπει την μεταφορά του Dolby TrueHD και του DTS-MA stream σε πολυκάναλους ενισχυτές AV με δυνατότητα αποκωδικοποίησης των νέων αυτών Format.


Τέτοιοι ενισχυτές έκαναν την εμφανισή τους στην αγορά πριν ένα χρόνο περίπου (π.χ. ONKYO TX-SR605). Ένας τέτοιος ενισχυτής είναι και ο Harman/Kardon AVR-255 που αγόρασα πριν λίγες μέρες και θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου στην συνέχεια δίνοντας βάρος κυρίως στον τομέα του ήχου. Γεγονός είναι ότι τώρα που μπήκαμε στην εποχή του High Definition δεν με ενδιαφέρει και τόσο (προσωπική άποψη) το upscaling SD σημάτων. Εξάλλου τα τελευταία Players, ακόμα και τα φθηνά κάνουν καλή δουλειά στον τομέα αυτό.

Ο AVR-255 είναι το εισαγωγικό μοντέλο της Harman/Kardon που έχει τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης των νέων Format ήχου. Βέβαια όταν μιλάμε για Harman/Kardon πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ακόμα και τα εισαγωγικά της μοντέλα δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με τα αντίστοιχα εισαγωγικά του ανταγωνισμού αφού διαφέρουν στην τιμή αλλά και την ποιότητα φυσικά.
Ο AVR-255 αν και προσιτός δεν είναι καθόλου «φτηνιάρικος», κάτι που φαίνεται από τη στιγμή που τον βγάζεις από το κουτί αλλά και από το ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο και θα αναλύσω στις επόμενες γραμμές του παρόντος κειμένου.
Ανοίγοντας το κουτί, κάποιος θα βρει μέσα το απαραίτητο τηλεχειριστήριο, 4 μπαταρίες AAA, το μικρόφωνο για το Calibration των ηχείων, μια κεραία Loop για τα μεσαία και μια κεραία-καλώδιο για τα FM.
Αν και εισαγωγικό μοντέλο, ο συγκεκριμένος ενισχυτής ενσωματώνει Scaler βασισμένο στο Torino Chip της γνωστής μας Faroudja.

Οπότε εκτός από Video Switching μας δίνει και δυνατότητες Upconvert (μετατροπή αναλογικών σημάτων βίντεο Composite, S-Video και Component σε ψηφιακή HDMI) αλλά και Upscale σε ανάλυση έως και 1920 x 1080 προοδευτικής σάρωσης (1080p). Επιπλέον και αναμενόμενο μιας και προορίζεται για Blu-Ray/HD-DVD, υποστηρίζει και το κινηματογραφικό Format 1080p/24fps αυτών των δίσκων.


Από εισόδους εικόνας υψηλής ανάλυσης, διαθέτει 3 θύρες HDMI και 2 Component, ενώ από εξόδους διαθέτει 1 θύρα HDMI και 1 Component. Φυσικά δεν λείπουν και οι κλασικές θύρες Composite (5-In/1-Out) και S-Video (5-In/1-Out).


Από εισόδους ήχου ο ενισχυτής διαθέτει 3 x Optical, 2 x Coaxial, 5 x Analog Stereo, 1 x 3.5mm Stereo Jack για MP3 Player και 1 x 7.1 Analog Multichannel. Από εξόδους ήχου διαθέτει 1 x Coaxial, 2 x Stereo και 1 x 7.1 Analog Multichannel.


Επιπλέον διαθέτει και θύρα Serial (RS232) για έλεγχο του ενισχυτή από αντίστοιχο σύστημα ελέγχου αλλά και για μελλοντικά Software Upgrades.
Να επισημάνω ότι ο AVR-255 δεν διαθέτει Phono Stage, οπότε όποιος διαθέτει πικάπ που θέλει να συνδέσει πάνω του, πρέπει να προμηθευτεί εξωτερικό προενισχυτή PHONO.
Σημαντική δυνατότητα των σύγχρονων ενισχυτών καθώς και του AVR-255 είναι η καταχώριση όλων των εισόδων εικόνας και ήχου σε οποιαδήποτε πηγή θελήσουμε. Π.χ. επιλέγοντας την είσοδο DVD μπορούμε να ορίσουμε ότι η είσοδος βίντεο θα είναι η Component 1 και η είσοδος ήχου η Optical 3.
Στις εξόδους των ηχείων έχουμε 7 ζεύγη εξόδων από τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα σε περίπτωση 6.1/7.1 setup ηχείων ή μόνο τα 5 ζεύγη σε setup 5.1 και τα άλλα 2 ζεύγη να δώσουν ήχο σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού (δυνατότητα Multiroom).


Ωραία όλα τα παραπάνω και ευπρόσδεκτα, αλλά το σημαντικότερο απ’όλα είναι το αποτέλεσμα που μπορεί να μας δώσει ένα μηχάνημα. Η Harman/Kardon υποστηρίζει ότι σε σχέση με τον ανταγωνισμό τα μοντέλα της διαθέτουν στιβαρά τροφοδοτικά και Wide Bandwidth Power Amp Modules που καλύπτουν το εύρος 10Hz-100KHz και άλλα καλούδια που τα περισσότερα βέβαια είναι Marketing Tricks. Αν και για το μετασχηματιστή του τροφοδοτικού μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι ευμεγεθής για την κατηγορία του ενισχυτή μιας και οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολλές και φαίνεται με άνεση το εσωτερικό του.


Αφού τοποθέτησα λοιπόν το κομψό και Minimal θηριάκι των 14 κιλών στο Rack με τον υπόλοιπο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, σύνδεσα τα ηχεία (Wharfedale 8.4 front/8 center/8.2 rear/2 x Sub Cambridge Soundworks THX), το γνωστό μας Playstation 3 σε μια είσοδο HDMI, το CD Player Harman/Kardon HD970 σε μια αναλογική είσοδο και την Full HD τηλεόραση SHARP Aquos LC-37XD1E στην έξοδο HDMI. Ανάβω την τηλεόραση και το PS3 και τελευταία τον ενισχυτή ο οποίος αναγνώρισε αυτομάτως την ανάλυση της TV και ρυθμίστηκε μόνος του σε σήμα εξόδου 1080p.


Αμέσως μετά τοποθέτησα το μικρόφωνο στην θέση ακρόασης και πήγα στο αντίστοιχο μενού του EZset-EQ για το αυτόματο Calibration των ηχείων. Αφού περίμενα 5 λεπτά ακούγοντας τα test tones του ενισχυτή σε κάποια φάση τελείωσε και μου είχε επιλογή να δω τα Settings που είχε κάνει ή και να αλλάξω κάτι.
Απ’ότι είδα είχε αναγνωρίσει σωστά τα μεγέθη των ηχείων και είχε τις σωστές αποστάσεις από τη θέση ακρόασης. Ωραία είπα, το σύστημα δουλεύει σωστά…

Επιτέλους έφτασε η στιγμή που περίμενα! Να δω πως ακούγεται ο καινούριος μου ενισχυτής…
Ξεκίνησα με πολυκάναλο πρόγραμμα και στην αρχή με ταινία.
Βάζω στο PS3 το Blu-ray Casino Royale και ρυθμίζω το PS3 να βγάζει Multichannel PCM ήχο.



Πατάω Play, επιλέγω 5.1 Uncompressed ήχο, και η ταινία αρχίζει! Από τις πρώτες σκηνές κιόλας αρχίζω και καταλαβαίνω τις διαφορές με τον παλιό ενισχυτή και το απλό Dolby Digital. Στη συνέχεια όταν άρχισε η δράση στην ταινία μένω έκπληκτος από τον ήχο! Δεν περίμενα ποτέ τέτοια Surround αίσθηση από τέτοιο στήσιμο στα ηχεία (τα πίσω ηχεία κολητά στον τοίχο να γυρισμένα στο πλάι του ακροατή) καθώς και ειδικά από Budget ηχεία. Τέλεια αίσθηση διαλόγων με πολύ καλή εστίαση, άψογος διαχωρισμός τον καναλιών και δυναμικά που ειλικρινά ΔΕΝ περίμενα.

Ο ενισχυτής έχει «τσαμπουκά» και αυτό γίνεται αισθητό στα απότομα ξεσπάσματα του Soundtrack της ταινίας που ακούς κάτι εκρήξεις (και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο LFE track) με απίστευτη ατάκα και έλεγχο ακόμα και σε υψηλές εντάσεις. Επίσης στις υψηλές συχνότητες είναι πλούσιος και αναλυτικός χωρίς να κουράζει ή να "ξυρίζει" προκειμένου να εντυπωσιάσει σε σκηνές δράσης. Πραγματικά η Surround εικόνα που φτιάχνει είναι απίστευτη και συνάμα τονικά ισορροπημένη.


Δεύτερη δοκιμή σε πολυκάναλο ήχο έγινε με το SACD των Pink Floyd (Dark Side Of The Moon) μέσω της HDMI και με μετατροπή από το PS3 του DSD σήματος σε πολυκάναλο PCM 5.1 ανάλυσης 24Bit /176KHz.
H ακρόαση ξεκινάει με το γνωστό χτύπο της καρδιάς του πρώτου κομματιού (Speak to me) όπου για ακόμα μια φορά καταλαβαίνεις το χαμηλό να σε χτυπάει στο στομάχι με ατάκα και έλεγχο…μετά μπαίνει το Breathe σαν συνέχεια του Speak to me και αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν αυτός ο δίσκος είναι δυνατόν να έχει ηχογραφηθεί το 1973 (άσχετα με το remaster του SACD) …Ακούγοντας το "Time" των Floyd με την ατμοσφαιρική εισαγωγή σου κάνει εντύπωση για ακόμα μια φορά το άριστο Surround Feeling που δίνει ο ενισχυτής, τα πρίμα που δεν έχουν ίχνος σκληράδας και το μπάσο όπως πάντα γεμάτο και στακάτο...μέχρι που ακούς τον Gilmour να λέει..."Ticking away the moments that make up a dull day, you fritter and waste the hours in an off hand way..." και εντυπωσιάζεσαι ακόμα μια φορά από την καθαρότητα και γλυκύτητα της φωνής καθώς και από τις κιθάρες και τον τρόπο που ακούγονται...δεν ξέρω ίσως είναι και ο εντυπωσιασμός από την αίσθηση που δίνουν τα πολυκάναλα προγράμματα.
 

Attachments


Μηνύματα
2.227
Reaction score
7
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Γι’αυτό λοιπόν ήρθε η ώρα να δούμε και τι λέει το μηχάνημα σε Stereo πρόγραμμα…
Έχοντας λατρέψει στην κυριολεξία τον χαρακτηριστικό ήχο των NAD που υπάρχει έντονα και στο Budget και Best Seller μοντέλο C-320BEE, είχα λίγο αγωνία να δω πώς θα τα πάει ο 255 σε test που θα του έκανα σε γνώριμα κομμάτια που ακούω συχνά.


Απενεργοποιώ λοιπόν τα Tone Controls του ενισχυτή για να μην παρεμβαίνει ο DSP, επιλέγω το Stereo Mode και ξεκινάω λοιπόν την ακρόαση με Rock κυρίως ακούσματα όπως Dire Straits (Best Of), REM (Out Of Time), Patti Smith (Twelve), Fleetwood Mac (Best Of) Porcupine Tree (In Absentia) και πιο σκληρά όπως Metallica (Black Album), καθώς και Pop ακούσματα όπως οι αγαπημένοι μου Depeche Mode από διάφορα Albums μέχρι το χαρακτηριστικό Tango/electronica/breakbeat άκουσμα των Gotan Project (la revancha del tango) και τις βαριές μπότες από samplers από Psychedelic Trance σχήματα όπως οι Infected Mushroom (B.P. Empire).


Το Volume δυναμώνει και μπαίνουν οι Metallica με το Enter Sandman με τη χαρακτηριστική μπότα των Drums του Ulrich… βαθύ μπάσο με ρυθμό και έλεγχο ακόμα και σε υψηλές εντάσεις. Όσο ανέβαινε η ένταση ο ήχος δεν σκλήραινε…το χαμόγελο πλατύ στο προσωπό μου…επόμενο κομμάτι το Trains των Porcupine Tree. Πεντακάθαρη κιθάρα και πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα όπως ακριβώς είχα διαπιστώσει και με το Down to the Waterline των Dire Straits.
Θέλοντας να ξανατεστάρω τα χαμηλά, αποφάσισα να τον ζορίσω με Infected Mushroom και το κομμάτι Never Ever Land που έχει χαμηλά «θανατο» για τα Woofer των ηχείων…και εδώ ο 255 αποδίδει απρόσμενα καλά τις πολύ χαμηλές συχνότητες βλέποντας τα Woofer των 8.4 να κάνουν τρελές διαδρομές.
Μετά σειρά πήραν οι Gotan Project και το κομμάτι El Capitalismo Foraneo…
Breakbeat ρυθμοί με βαρβάτο χαμηλό και πινελιές Tango με το Bandonion ακορντεόν που στο ακουσμά του ανατριχιάζεις.
Μπάσο εκπληκτικό και εδώ που κατεβαίνει χαμηλά και ακορντεόν που σε εντυπωσιάζει με την γλυκύτητα κανοντάς σε να κλείσεις τα μάτια για να το απολαύσεις καλύτερα.
Μετά για να τεστάρω φωνές (μεσαίες) βάζω Patti Smith να ακούσω κομμάτια από το τελευταίο της Album με τις διασκευές, το οποίο έχει και πολύ καλή ηχογράφηση. Ξεκινάω με το Gimme Shelter μια διασκευή από Rolling Stones…


Oooops! Εδώ εντόπισα την πρώτη διαφορά από τον NAD… Λιγότερος όγκος στα μεσοχαμηλά με αποτέλεσμα πιο «λεπτός» συνολικά ήχος. O NAD πιο μουσικός γενικά με καταπληκτικές μεσαίες και λίγο «στρογγυλά» πρίμα που πολλές φορές (τις περισσότερες) τον έκανε ευχάριστο και ξεκούραστο. O Harman από την άλλη, έχει πιο λαμπρές υψηλές αλλά καθόλου σκληρές, ελάχιστα καλύτερη στερεοφωνική εικόνα, ενώ δεν έχει τις μεσαίες του NAD που δίνουν ένα πολύ μουσικό αποτέλεσμα. Συνολικά σε μουσική μου αρέσει περισσότερο ο NAD αν και η διαφορά στο συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα δεν είναι χαοτικό ούτε καν μεγάλο όπως με άλλους A/V που έχω ακούσει (βλέπε Pioneer).

Τελευταίο test….Ο Harman σαν προενισχυτής!


Βγάζω τους βραχυκυκλωτήρες του NAD και συνδέω το Front Pre-Out του Harman στην είσοδο του τελικού του NAD.
Ξανατεστάρω τα παραπάνω tracks…και…!!!!!!!
Ότι μου έλειπε από πρίν, ξαναήρθε! Και όχι μόνο αυτό, τα καλά στοιχεία του Harman είναι ακόμα εδώ!
Το συνολικό αποτέλεσμα πλέον έχει κρυστάλλινες υψηλές, πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, Punch στα χαμηλά (λίγο καλύτερο τώρα) και γεμάτες μεσαίες με όγκο. Επίσης τεχνικά το matching ήταν πολύ καλό με σωστές στάθμες (αν και με το volume στην ίδια θέση έπαιζε ελάχιστα δυνατότερα…σε καμία περίπτωση υπεροδήγηση) και καθόλου φύσημα με το αυτί κολλημένο στο tweeter.
Συμπέρασμα ότι ο Harman δουλεύει καλά σαν προενισχυτής. Και σίγουρα κάποιοι χρήστες θα του κοτσάρουν πάνω καμιά καλή τελικούρα σε περίπτωση που θέλουν καλύτερο ήχο ή να καλύψουν μεγάλα δωμάτια με πολλά Watts.
Μετά έκανα ξανά Calibration με το μικροφωνάκι αφού τα δεδομένα είχαν αλλάξει. Και με τον NAD πολύ καλή εμπειρία πολυκάναλου ήχου σε Home Cinema.
Οπότε ο NAD θα μείνει μόνιμα συνδεδεμένος πάνω στον 255 κυρίως για τις χαρακτηριστικές μεσαίες που προσφέρει στο αποτέλεσμα.


Τώρα για τον τομέα Scaling δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο…δεν με προβλημάτισε πουθενά στα σήματα χαμηλής ανάλυσης που του έδωσα (π.χ. όχι Upscale μέσω του PS3 αλλά από τον 255)…δεν είδα καθόλου artifacts, είχε συμπαγή εικόνα με σωστά χρώματα και γενικά είναι μια χαρά. Αν και αυτό δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου και δεν το ξεψάχνισα. Απλά υπάρχει το γνωστό Bug που δεν καταλαβαίνει τη συχνότητα του εισερχόμενου σήματος (50/60Hz) και πρέπει κάθε φορά να το αλλάζεις χειροκίνητα για να μην σπάει η εικόνα. Αυτό θα διορθωθεί με το Firmware Upgrade πολύ σύντομα (28/10 λέει η Harman).
Επίσης πολύ σπαστικό είναι το Bug με τον ήχο που χάνει 1 δεπτερόλεπτο περίπου κατά την αλλαγή των tracks όταν έχεις συνδέσει την πηγή ήχου ψηφιακά και από ότι διάβασα και σε ξένα Forums συμβαίνει γιατί όταν έστω για λίγο χάσει το σήμα ψάχνει αμέσως όλες τις εισόδους μήπως εντοπίσει σήμα.
Επίσης και αυτό επίσημα θα διορθωθεί με το νέο Firmware.
Επιπλέον να αναφέρω και να επιβεβαιώσω για όσους τους ενδιαφέρει, ότι έχει και πολύ καλό δέκτη FM όπως ανέφερε και ο φίλος m@th3m@t1k@ με πολύ χαμηλό θόρυβο και καλή ευαισθησία.

Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον ενισχυτή και από τις επιδόσεις του και πόσο μάλλον στα χρήματα αυτά.
Τα Software Bugs βέβαια είναι ιδιαίτερα σπαστικά, αλλά από την στιγμή που υπάρχει επίσημη θέση από την εταιρία ότι θα διορθωθούν με το επόμενο σύντομο (28/10) Firmware Upgrade δεν έχω λόγο να μην τον προτείνω σαν μια άριστη αγορά.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τα βασικά μενού του ενισχυτή…
 






Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Άτσα, ενισχυτή που αγόρασα! :142:

Πολύ καλή παρουσίαση! Σε ευχαριστούμε!
 

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Μπραβο Τασο για την σουπερ παρουσιαση !!!! :607:

Ερωτησουλες τωρα.
Δουλευοντας τον HK σαν προενισχυτη μπορεις να πειραξεις τα tone control του ή ακομη και το EQ ?
Μπηκες καθολου στις επιλογες του crossover του να δεις τι ρυθμισεις εχει?

PS
Πολυ μου αρεσουν τα μενου του!!!
 

Μηνύματα
2.227
Reaction score
7
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Thanks Guys :126:

Κώστα, ναί μπορείς να πειράξεις τα Controls της τονικότητας αλλά και να τα απενεργοποιήσεις...Και το EZ-EQ δουλεύει κανονικότατα...γενικά δεν αλλάζει κάτι όταν δουλεύει σαν Pre-amp.

Τα Crossover Points του ενισχυτή είναι 40Hz, 60Hz, 80Hz, 100Hz, 120Hz και 200Hz.
 

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Thanks Guys :126:

Κώστα, ναί μπορείς να πειράξεις τα Controls της τονικότητας αλλά και να τα απενεργοποιήσεις...Και το EZ-EQ δουλεύει κανονικότατα...γενικά δεν αλλάζει κάτι όταν δουλεύει σαν Pre-amp.

Τα Crossover Points του ενισχυτή είναι 40Hz, 60Hz, 80Hz, 100Hz, 120Hz και 200Hz.
Thanks :615:
 

platon

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.494
Reaction score
1.526
Eυχαριστουμε πολυ για την παρουσιαση.
1-2 μερες μεινανε για το φιρμγουερ, οποτε θα λυθουν ολα τα θεματα.
Αν το ψαξεις καλα, στο θεμα της εικονας, πες μας εντυπωσεις.
 

Μηνύματα
2.227
Reaction score
7
Απάντηση: Re: Harman/Kardon AVR-255 Review

Eυχαριστουμε πολυ για την παρουσιαση.
1-2 μερες μεινανε για το φιρμγουερ, οποτε θα λυθουν ολα τα θεματα.
Αν το ψαξεις καλα, στο θεμα της εικονας, πες μας εντυπωσεις.
Μετράω μέρες σαν το φαντάρο για το Firmware :116: ξέθαψα και ένα καλώδιο serial από ένα πανάρχαιο modem να είμαι σε ετοιμότητα. Όταν αξιωθώ και βρώ χρόνο να δώ κάμποσα DVD θα κάνω και Update στο reviewδάκι για τον Scaler. Πάντως το Chip Torino είναι καινούριο και για αρχή το φοράνε οι Harman, κάποιοι Emotiva και ο ONKYO 706 που αναμένεται σύντομα. Οπότε υποθέτω ότι σαν καινούριο Chip δεν θα πάσχει από το Macroblocking Effect του προγενέστερου Chip. Στο λίγο που είδα και σε σκοτεινές σκηνές δεν παρατήρησα τίποτα από το φαινόμενο αυτό.
 

Μηνύματα
132
Reaction score
2
Υπάρχει κάποιος τρόπος να κανείς δίενισχυση σε 5.1 mode για τα μπροστινά?Κάτι διάβασα στο site της Harrman γιαυτό.Υφίσταται όντως τέτοια επιλογή?
 

Μηνύματα
2.227
Reaction score
7
Απάντηση: Re: Harman/Kardon AVR-255 Review

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κανείς δίενισχυση σε 5.1 mode για τα μπροστινά?Κάτι διάβασα στο site της Harrman γιαυτό.Υφίσταται όντως τέτοια επιλογή?
Όχι δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στον Harman. Μόνο να χρησιμοποιήσεις τα επιπλέον κανάλια σε δεύτερο δωμάτιο (Multiroom)
 


Μηνύματα
2.227
Reaction score
7
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Πού είναι το firmware; Οέο!
Ε μα και σύ, χρονιάρα μέρα! Σήμερα στη Harman γιορτάζουν το OXI...δεν θα σας δώσουμε το firmware σήμερα :137:

Υποθέτω μέχρι το τέλος του μήνα θα το βγάλουν...αλλιώς θα πέσει μεγάλο κράξιμο από όλα τα Forum... Γιατί εδώ που τα λέμε αυτά τα Bugs είναι σπαστικά. Κάθε φορά πρέπει να ξέρω τα fps της ταινίας που θα δώ για να αλλάζω χειροκίνητα τα Hz (50/60) για να μη σπάει η κίνηση;
BTW, χτες είδα το Beowolf σε BR και εκτός από την εικόνα που είναι άριστη, ο ήχος Dolby TrueHD που έχει, ΤΑ ΣΠΑΕΙ!
 

Μηνύματα
2.227
Reaction score
7
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Μόλις έλαβα το παρακάτω mail από το Support της Harman. Ο τύπος αναφέρει ότι το νέο Firmware θα μπεί στο Site τους την επόμενη εβδομάδα :108:...υπομονή λοιπόν :121:

Hi

You are correct that our AVR 255 has some problems playing 60Hz content
when it is in EU mode as we only have 50Hz TV signals in Europe. Also
not all Screens in Europe can handle 60 Hz.

We will launch a new firmware update within the next week
include a 50/60 Hz detector to chose the right processing.
Untill then you can manually setup your AVR to US mode by doing below
actions:

In cases where the input signal is 60Hz you might see some picture
judder as the AVRs by default have 50Hz output frame rate.
- in standby mode, press the "Back/Exit-" button on the front panel,
until the unit switches on and shows "PAL TO NTSC" on the front panel
display. The AVR will now output a 60Hz frame rate.
For correct playback of any 50Hz frame rate source material (normal
European DVD, Blu-ray) the AVR needs to be reset to output 50Hz:
- in standby mode, press the "Back/Exit-" button on the front panel,
until the unit switches on and shows "NTSC TO PAL" on the front panel
display. The AVR will now output a 50Hz frame rate.


Best regards Steen Clausen

harman consumer group
international
 

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Μακαρι ολοι οι κατασκευαστες να ειχαν τετοιες αμεσες αντιδρασεις.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.737
Μηνύματα
3.025.796
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab
Top