Harman Kardon HD-970 το έχει ακούσει κανένας?

Reaction score
7
Συγχαρητήρια για το site....μόλις έγινα μέλος και γω σαν τρελός που είμαι με τις συσκευές A/V.
Μπαίνω στο θέμα....
Βασικά θέλω να πάρω ένα καινούριο cd player γιατί το παλιό sony τα εφτυσε (χαλασμένη κεφαλή).
Ψήνομαι για το Harman Kardon HD970.
Η εταιρία υποστηρίζει οτι έχει καλό upsampling dac και επίσης μου αρέσει το γεγονός οτι έχει ψηφιακή είσοδο για χρήση σαν dac και παίζει mp3.
Έχω διαβάσει καλές κριτικές,αλλά θα ήθελα να μου πεί κάποιος απο εσάς αν το έχει ακούσει γιατί γενικά δεν εμπιστεύομαι και πολύ τις κριτικές των περιοδικών και ειδικά των εγχώριων.
Να σας πω επίσης οτι θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο ενισχυτή NAD C-320BEE και ηχεία Wharfedale Diamond 8.4
Ακούω σύγχρονη μουσική απο pop/rock μέχρι trance/techno.
Επίσης είδα οτι αυτό το player έχει οδηγό dvd-rom μέσα και συγκεκριμένα τον dsl-710a της dvs (κορεάτικη που τα drives της τα χρησιμοποιούν και διάφορες εταιρίες hi-end).
http://www.dvs.co.kr/project/english/product/710a.htm
Σίγουρα με κάποια τροποποίηση του firmware της συσκευής θα παίζει και dvd-r με mp3.
Αν τελικά το αγοράσω, σίγουρα θα το ψάξω(σαν κομπιουτεράς που είμαι) σε βάθος το θέμα με το αν είναι ικανό απο softwareική άποψη να παίξει δισκάκια dvd-r με mp3.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει και dvd με mp3 (Μην ξεχνάς ότι δεν έχεις να κάνεις με pc αλλά με μηχάνημα ήχου. Δεν ξερεις τι υποστηρίζει το λογισμικό του π.χ.)

Ξέρω όμως ότι είναι ένα αξιόλογο μηχάνημα με καλές επιδόσεις και καλή ποιότητα κατασκευής. Δυσυτυχώς είναι περίοδος διακοπών και δεν ξέρω να μποεις να το βρεις κάπου στημένο να το ακούσεις εσύ και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Λογικά από Σεπτέμβριο που θα τελειώσουν οι διακοπές στείλε ένα pm στον Νίκο τον Αρβανιτάκη που μπορεί να σε βοηθήσει.

Μια παρατήρηση έχω να κάνω με το system matching. Το υπόλοιπο σύστημά σου μάλλον είναι "λίγο" για το Harman. Πιθανόν να χρειαστεί να το αναβαθμίσεις όλο σε κάποιο βάθος χρόνου. Πιο συγκεκριμένα τα wharfedale είναι καλά budget ηχεία αλλά μέχρι εκεί. Ο Nad αν θυμάμαι καλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προενισχυτής, οπότε μπορείς να προσθέσεις έναν τελικό ενισχυτή πάνω του, και μετά σίγουρα κάποια καλύτερα ηχεία...

Reaction score
7
Σπύρο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.
Το υπόλοιπο σύστημα μου έχει αποδείξει οτι δεν είναι λίγο, αν σκεφτεί κανείς οτι παίζει σε ένα τυπικό υπνοδωμάτιο.Απο εντάσεις δεν έχω κανένα παράπονο,ίσα ίσα παίζει πολύ δυνατά.
Τώρα αν ενοείς οτι είναι λίγο ηχητικά,τι να σου πω,άκουσα πολλά budget ηχεία και πραγματικά τα diamond με εντυπωσίασαν.
Δες και τι έχω γράψει για αυτά στο thread:
Set ενισχυτή και ηχείων entry-level...(λίγα λεφτά δηλαδή)
Εσύ ποια budget ηχεία έχεις στο νού σου?
Όσο για το harman, ενοώ να του hackέψω το firmware.
Αρκεί η εταιρία να βγάλει κάποιο λογισμικό αναβάθμισης να δω λίγο τον κώδικα.
Πάντως απο θέμα hardware έχει τη δυνατότητα να διαβάσει dvd-r.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Αυτό που εννοώ είναι ότι το 970 θα είναι πολύ καλύτερο από το υπόλοιπο σύστημα σου.

Με το Harman ξεφέυγεις από τα budget προϊόντα. Δεν ξέρω αν διάβασες τον "Ήχο" αυτόν τον μήνα όπου το 970 το συνδιάζει με τον ομόσταβλο ενισχυτή ΗΚ970 και τα ηχεία Μ5 της EPOS και στήνει ένα πολύ καλό σύστημα (σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου) σε μια τιμή κοντά στα 1600€.

Αλλά φυσκά το καλύτερο είναι να ακούσεις και μόνος σου το τι μπορεί να κάνει το 970...

Reaction score
7
χμμμ.. μάλιστα.
Βασικά το 970 απο άποψη τιμής θεωρείται budget, αλλά απο αυτά που μου λές πρέπει να έχει επιδόσεις που παραπέμπουν σε ακριβότερο μηχάνημα.
Σε ευχαριστώ Σπύρο, θα προσπαθήσω να το ακούσω.

Reaction score
7
Τελικά δεν άντεξα να περιμένω το harman kardon hd-970 να το φέρει κάποιος εδώ στην πατρα να το ακούσω και έτσι το πήρα απο εξωτερικο. Γενικά δεν αγοράζω κάτι που δεν το έχω ακούσει αλλά με τόσα καλά reviews που διάβασα στο internet σε διάφορα ρώσσικα,ρουμάνικα,γερμανικά forums (έπεσε μετάφραση systran βέβαια...) ψήθηκα και το χτύπησα απο το γερμανικό Technikdirect,330 ευρώ(θα το βρείτε με τιμές απο 300 ευρώ αλλα προτίμησα το technikdirect γιατί είναι αξιόπιστο site).Σε 12 μέρες(ταχυδρομείο) το είχα.Έχω που ασχολούμαι μαζί του 1 εβδομάδα τώρα.
Λοιπόν το player είναι όλα τα λεφτά!!! Απίστευτη μουσικότητα, τρισδιάστατος,γεμάτος ήχος με πολύ γλυκά μεσαία και εντυπωσιακά μπάσα.Δεν χάνει όμως απο ανάλυση.
Ο φόβος μου μήπως δεν ταιριάξει με τον NAD και τα wharfedale μου λόγω παρόμοιου ηχητικού χαρακτήρα,ευτυχώς δεν επαληθεύτηκε.Όπως είπα και πρίν το αποτέλεσμα δεν θυσιάζει τη μουσικότητα σε βάρος της λεπτομέρειας στις υψηλές και δεν ακούγεται στρογγυλεμένο.
Το μηχάνημα είναι πανέμορφο και στιβαρό,αν και θα προτιμούσα το μπροστά ασημί τμήμα να είναι απο αλουμίνιο.Έχει όμως άψογο φινίρισμα.
Το interconnect που δίνει η harman είναι για τα μπάζα και είναι χειρότερο απο αυτό που περιλαμβάνει ένα dvd player των 28 ευρώ. Το έβαλα στην άκρη και το σύνδεσα για αρχή με interconnect eichmann(350 ευρώ!!!...δανεικό φυσικά) και μετά με ένα φτηνό της ecosse (αυτό μου ταιριάζει στο budget και είναι ένα τίμιο καλώδιο).
Το remote control επίσης είναι ένα απο τα πιο άσχημα που έχω δει με κακή αίσθηση στα κουμπιά.(αλλά σε αυτή την τιμή δεν πρέπει να τα θέλουμε και όλα).
Επίσης να μην ξεχάσω να πω οτι η αναπαραγωγή στα mp3 είναι απίστευτη.Ακόμα και με κακοσυμπιεσμένα 128άρια mp3 το player φαίνεται πως κάνει καποιο smoothing και μετριάζει τα ενοχλητικά artifacts στις υψηλές συχνότητες και γενικά μειώνει το warbling effect.Άψογο! ποτέ δεν άκουσα έτσι τα mp3 μου.Επίσης εμφανίζει τα id3 tag και τα κάνει συνεχώς scroll στην ευκρινέστατη dot matrix οθόνη του.
Λοιπόν πάμε και στα ενδότερα που είναι ενδιαφέροντα....
Φυσικά σαν κατσαβιδάκιας δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και το άνοιξα....
Πρώτο λάθος η φάση.... η εταιρία για κάποιο λόγο έχει συνδέσει το καφέ L (live) στην υποδοχή N (neutral) στην πλακέτα. Και όντως το ακουστικό αποτέλεσμα έδειξε το ίδιο. Όταν σύνδεσα το φίς με βάση τα χρώματα η εικόνα χειροτέρεψε και τα χαμηλά έχασαν έκταση και έλεγχο.Όταν το σύνδεσα με βάση αυτά που έχει σημειωμένα η πλακέτα τότε τα πράγματα ήρθαν στη θέση τους.
Το transport του player είναι ένα cd/dvd loader με interface IDE (όπως στους υπολογιστές).Το ερωτημά μου στο πρώτο post αν παίζει dvd-r με mp3 λύθηκε.
Το firmware του dvd-rom του harman του απαγορεύει αν αντιληφθεί dvd με mp3 να τα παίξει.Φυσικά δεν έμεινα στην ανακάλυψη και έσπευσα να το επαληθεύσω.
Ξήλωσα το dvd-rom του υπολογιστή μου και το σύνδεσα στο harman και...voila!!!
Διάβασε κανονικότα DVD με mp3 και όλες οι λειτουργίες δούλευαν υποδειγματικά σαν το δικό του transport.
Το ίδιο transport (dvd-rom στην ουσία) φοράνε και τα dvd-players της arcam (κάποιο diva νομίζω) και ο επόμενος στόχος μου είναι να πάρω το firmware απο εκείνο το drive και να το γράψω στη flash eprom του harman με το mtkflash utility μιάς και το chipset του transport είναι της mtk.
Τέλος πάντων μη σας ζαλίζω με τα κομπιουτεριστικά μου (ο ενθουσιασμός της ηλικίας βλέπετε....:).....)
Θα συνεχίσω την έρευνα και θα σας κρατήσω ενήμερους...
Πάντως το μηχάνημα είναι killer και για τα λεφτά του...μην κάνετε τον κόπο για κάποιο καλύτερο και τόσο έξυπνα σχεδιασμένο μηχάνημα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Ωραία παρουσίαση...

Περιμένουμε εναγωνίως τα αποτελέσματα των "εγχειρήσεων" στον ασθενή, για να προβούμε σε περαιτέρω επεμβάσεις σε ομοιοπαθείς...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Harman Kardon HD-970 το έχει ακούσει κανένας?

Το ξεθαψα το post!!!!!Θελω να ρωτησω αν αξιζει συμφωνα με τη γνωμη σας να επενδυσει ο κατοχος του σε ενα dac σαν και αυτο http://www.head-fi.org/forums/f5/re...ac-headphone-amp-pre-amp-269458/index587.html
Αξιζει γιατι το κοστος ειναι μικρο αν δεν μπλεξεις με τελωνεια.
Απο εκει και περα το συγκεκριμενο παιρνει τοσο "χεριασμα" που το ονομαζουν FrankenZERO πια.
Αν εχεις ορεξη να το πειραξεις και με τα λεφτα που ζηταει θα μεινεις ικανοποιημενος πιστευω.
Τα αρνητικα που εχουν ακουστει/γραφτει για το συγκεκριμενο ειναι οτι σε πολλους σταματησε ετσι απλα μια μερα να δουλευει.

Reaction score
0
Eπειδη ειμαι εντελως αχρηστος στο χεριασμα, οπως ειναι απο τη μανα του καλο ειναι?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Harman Kardon HD-970 το έχει ακούσει κανένας?

Eπειδη ειμαι εντελως αχρηστος στο χεριασμα, οπως ειναι απο τη μανα του καλο ειναι?
Δεν το εχω ακουσει το συγκεκριμενο παντως απο οτι λενε ειναι καλο dac.
Ολες σου οι αποριες παντως θα λυθουν εδω.
http://www.head-fi.org/forums/f5/review-zero-24-bit-192khz-dac-headphone-amp-pre-amp-269458/

Ειναι 600 σελιδες βεβαια αλλα θα το βρεις πολυ ενδιαφερον πιστευω.

Reaction score
0
Απάντηση: Harman Kardon HD-970 το έχει ακούσει κανένας?

Μήπως ξέρει κανείς τίποτα για το επόμενο μοντελο , το HD 980. Υπάρχει σε πολύ καλή τιμή 239 ευρώ και σκέφτομαι να το χτυπήσω για να μην ακούω τα cd μου από το DVD player που ακούω ως τώρα.
Κανένα άλλο καλό Cd σε αυτή την κατηγορία...
Έχω δει κάποια μοντελα yamaha, marantz και NAD. Δεν θα πω συγκεκριμένα μοντέλα. Σε αυτά τα λεφτά είναι πολύ συγκεκριμένα.
Κανείς καμιά ιδέα για καλό budget CD player?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

To HD 980 αντικαθιστα το HD 950 και οχι το 970.

Reaction score
1

Σωστός. Το 970 αντικαταστάθηκε από το 990.

Reaction score
658

μόλις παρέλαβα το HD970 θα χρησιμοποιηθει και σαν DAC.

Aπό το imac υπήρξε διαφορά άμεση στην ανάλυση και στο μπάσο, βελτίψση και στα δυναμικά...
Οπότε τα DAC αξίζουν...

Τώρα ειδικά όταν παίζει το CD:
"Είδωμεν το μπάσο το αληθινο..."

Περισσότερες εντυπώσεις αργότερα.

Reaction score
658

πολύ φυσικές οι φωνές, πιο μελωδικό να πώ; και μεταβατικά...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

πολύ φυσικές οι φωνές, πιο μελωδικό να πώ; και μεταβατικά...
αξιζει να παρεις και ενα καλο καλωδιο απο το Mac στο Dac του 970.

Reaction score
658

αυτό που εχω στοιχιζει 15 ευρώ,
στα πόσα να πάω...

Πάντως ΔΕΝ περίμενα τόση αλλαγή...

Στο starcraft (παιχνιδι) οι φωνές είναι τόσο φυσικές...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ακομα δεν εχεις ακουσει τιποτα. Τι καλωδιο ειναι?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αναλογισου, αν ειχες τροφοδοτησει με ενα τοσο ποιοτικο σημα ολα τα ενισχυτικα κ ηχεια που περασαν απο τα χερια σου τελευταια, τι αποτελεσμα μπορει να ειχες κ τι γνωμη θα ειχες για αυτα..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.470
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo