Harmank Kardon HK-990 Room correction?

Reaction score
460
Καλησπέρα σε όλους,

θα θελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για τον ισοσταθμιστή χώρου που χει ο ενισχυτής. Να πω οτι δεν έχω υπογούφερ αλλά δύο ηχεία μόνο.
Οταν κάνω την ρύθμιση με το μικρόφωνο που είχε μέσα παρατηρώ οτι στα χαμηλά (lf) το μπάσο ακούγεται αλλά χαμηλότερα, στα μεσαία+χαμηλά (lf+mf) το μπάσο ελαχιστοποιείται και στα μεσαία+χαμηλά+ψηλά(lf+mf+hf) το μπάσο είναι απλά απών, σαν να εξαφανίζεται ένα πράγμα!

Είναι λογικό αυτό; Καπου διάβασα σε κάποια fora στο internet οτι πολλοί που χαν παρόμοιο πρόβλημα σημαίνει οτι έχει πρόβλημα firmware ο ενισχυτής. Ισχύει;

Επίσης, πίσω έχει μια θύρα rs-232 για σύνδεση old school με τον υπολογιστή. Παίζει αμα το συνδέσω να κάνω κανα firmaware update ή μπα;

Γενικότερα όλοι λένε οτι με τον ισοσταθμιστή ο ενισχυτής γίνεται καλύτερος. Εγώ έχω να πω οτι αλλάζει δραματικά και εξαφανίζει το μπάσο. ίσως στα χαμηλά να γίνεται λίγο πιο αναλυτικός αλλά χάνει αυτό το in your face του direct mode. Σχεδόν πάντα παίζω κατευθείαν από cd player πηγή και σπάνια από υπολογιστή.

Και κάτι τελευταίο, στο dsp mode δε βλέπω διαφορές ως προς τον ήχο με το direct. Είναι κι αυτό λογικό;

I

iason

Guest
Απάντηση: Harmank Kardon HK-990 Room correction?

Φίλε καλησπέρα εχω και εγώ τον ίδιο ενισχυτή εδώ και εναμιση χρόνο πολύ καλός και μέχρι τώρα αξιόπιστος ο δικός μου παίζει περίπου 6 ώρες την ημέρα σε καθημερινή βάση.
Επειδή ψιλοασχολήθηκα και εγώ λιγάκι στήν αρχή με τίς ρυθμίσεις η γνώμη μου είναι ότι οτι καλύτερο έχει να δώσει ο ενισχυτής το δίνει στο Direct mode,το Dsp είναι για να κάνεις ρυθμίσεις σε μπασα πρίμα και στο gain +6db .
Εγώ τόν δουλεύω με Quadral m4 και cd player Vincent s2 ο ηχος τους είναι ζεστός το quadral με πάρα πολύ μπάσο απόσταση από τον πίσω τοίχο 55 εκατοστά ,τελαιταία εχω δοκιμάσει καλώδιο ηχείων Kimber 8tc και κατά την γν΄μη μου πάντα ταιρειάζει υπέροχα μετά τον -25 στο ποντεσιόμετρο γεμίζει τα ηχεία τρομερά με πολύ μπ'ασο και καθαρές μεσαίες και γλυκά πρίμα.Ο ενισχυτής για την κατηγορία τιμής πού κινείται είναι πολύ καλός τώρα το καλό βέβαια δεν τελειώνει ποτέ ,και τελικά οτι δίνεις παίρνεις.
Ελπίζω να βοήθησα εστω και λίγο.

Φιλικά ΙΑΣΩΝ

Ακούγοντας την αλήθεια οι ανθρωποι τρελαίνονται.

Reaction score
460
Απάντηση: Harmank Kardon HK-990 Room correction?

Καλησπέρα Ιάσωνα και ευχαριστώ για την απαντησή σου. Και γω από τότε που τον πήρα τον έχω και παίζει καθημερινά σχεδόν 4 με 5 ώρες. Θα συμφωνήσω οτι ο ενισχυτής δίνει τα καλύτερα στο direct mode αλλά και στο dsp όταν παίζει από υπολογιστή. Εγώ τον έχω με ηχεία Audiovector M3 signature και δεν έχω κανέναν παράπονο, τα οδηγεί άψογα από πολύ χαμηλά έως και πολύ πολύ ψηλά :)

Απλά διερωτώμουν για τον ισοσταθμιστή χώρου γιατί από παλιότερα ποστς παιδιών διαβάζω οτι με το room correction ο ενισχυτής παίζιε καλύτερα και στην δική μου περίπτωση αυτό δε συμβαίνει γιατί εξαφανίζει το μπάσο εντελώς. Επίσης διάβασα και στο νετ οτι καμιά φορά παίζει πρόβλημα firmware και γι αυτό ρώτησα εαν μπορώ να κάνω update μόνος μου.

Παιδιά όποιος άλλος ξέρει κάτι παραπάνω ας πει!

Ευχαριστώ!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON