Hd Και 4805

Reaction score
1
Καλημέρα.

Θα μπορεί να υποστηρίξει ο 4805 HD εικόνα σε 720p ή ακόμα και 1080i/p μέσω της DVI από ανάλογο HD Player με εξοδο HDMI/DVI?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι εννοάς κανονικότατα?
Με οτιδήποτε και να τον ταϊσουμε αυτός θα το κάνει downgrade στην ανάλυσή του. Θα το παίξει δηλαδή αλλά όπως γουστάρει αυτός.
- Σωστά? :roll:

Reaction score
1
Με οτιδήποτε και να τον ταϊσουμε αυτός θα το κάνει downgrade στην ανάλυσή του. Θα το παίξει δηλαδή αλλά όπως γουστάρει αυτός.
Το θέμα είναι αν κάνοντας downgrade, θα εχουμε την ποιότητα της εικόνας των 720 ή 1080 γραμμών;

Με λίγα λόγια πάμε για προβολέα με native ανάλυση στα 1080i/p?

Reaction score
53
Νομίζω πως 720 γραμμές σημαίνει ανάλυση 1280pixel οριζόντια και 1080ι σημαινει 1920pixel οριζόντια.
Ο 4805 με 800pixel θα μετατρέψει (shrink) την ανάλυση κοντά στις 450!!??
Πείτε μου αν κάνω λάθος! :!:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το 2ο συνθετικό της ανάλυσης ενός προβολέα είναι οι οριζόντιες γραμμές.

Reaction score
1
ο θέμα είναι αν κάνοντας downgrade, θα εχουμε την ποιότητα της εικόνας των 720 ή 1080 γραμμών;

Με λίγα λόγια πάμε για προβολέα με native ανάλυση στα 1080i/p?

Reaction score
453
Μήπως δεν έγινα κατανοητός.
Ο 4805 μπορεί να υποστηρίξει hd, αλλά πολύ λογικά θα δεις 480 όσο η ανάλυση του πάνελ.
Η εικόνα θα είναι σαφώς ανώτερη από sd, αλλά δεν θα έχει την ευκρίνεια (βάθος) του hd.
Εγώ που έχω προβάλει στον 4805 hd, παρά το μικρό πάνελ, η εικόνα δεν παίζεται σε σχέση με το dvd.

GTX

Reaction score
39
Ο 4805 μπορεί να υποστηρίξει hd, αλλά πολύ λογικά θα δεις 480 όσο η ανάλυση του πάνελ.
Η εικόνα θα είναι σαφώς ανώτερη από sd, αλλά δεν θα έχει την ευκρίνεια (βάθος) του hd.
Εγώ που έχω προβάλει στον 4805 hd, παρά το μικρό πάνελ, η εικόνα δεν παίζεται σε σχέση με το dvd.
Στον Χ1 πάντως εμένα φαίνεται χειρότερο απο το dvd.

minas

Πισιά
Reaction score
4.415
Εκεί ήθελα να σταθώ κι εγώ: Ανάλογα με τον προβολέα και το scaler που έχεις υπάρχει κίνδυνος το downscaled HD να φαίνεται χειρότερο από το progressive (native) SD.
Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις HD υλικό και συσκευή για να το παίξεις στον 4805, τι χάνεις να το δεις? HD δεν θα είναι, αλλά μέχρι να πάρεις άλλο προβολέα, είναι καλύτερο από το να το παίζεις σε TV.
Γεγονός είναι ότι με έναν 720p θα έβλεπες μεγάλη διαφορά, αλλά μπορείς κάλλιστα να περιμένεις για έναν 1080, κάνοντας εν τω μεταξύ τη δουλειά σου υπέροχα με το "μικρό"

Reaction score
0
Εάν δοκιμάσεις να πάρεις σήμα HD από player αυτό που θα πάρεις είναι διπλά "ψευτο-HD". Αφενός γιατί η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζεται από τα DVD είναι τα 576ρ (ή 480ρ στο NTSC). Άρα όταν το player λέει ότι σου βγάζει 720ρ ή 1080i από την DVI, ουσιαστικά ο scaler του player παίρνει τις 576 ή 480 γραμμές (οριζόντιες) και με κάποιον αλγόριθμο "φαντάζεται" πώς θα ήταν οι ενδιάμεσες μέχρι τις 720 ή 1080. Αφετέρου, φτάνοντας το σήμα στο DCDi του 4805 αυτό με έναν άλλο αλγόριθμο το κατεβάζει στην φυσική ανάλυση του πάνελ του (480).

Αν παίξεις από PC υλικό 720 ή 1080 "από τη μαμά του", παραλείπεται το πρώτο στάδιο του upscaling στο player, αλλά και πάλι ο Faroudja του 4805 το κατεβάζει στος 480 γραμμές. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι ανώτερο του πρώτου παραδείγματος, αλλά και πάλι δεν είναι HD.

Από την άλλη, επειδή το true HD σήμα είναι 1080ρ (και όχι 720), κανείς από τους γράφοντες σε αυτό το φόρουμ δεν έχει δει true HD εκτός κι αν κάποιος αγόρασε αυτά τα νέα θηρία με πάνελ 1080ρ και δεν μας έχει φωνάξει ακόμα για τα καλορίζικα!

Reaction score
0
Θοδωρής Ραδιώτης @ Mon 17 Oct said:
Από την άλλη, επειδή το true HD σήμα είναι 1080ρ (και όχι 720), κανείς από τους γράφοντες σε αυτό το φόρουμ δεν έχει δει true HD εκτός κι αν κάποιος αγόρασε αυτά τα νέα θηρία με πάνελ 1080ρ και δεν μας έχει φωνάξει ακόμα για τα καλορίζικα!
Χμμμ...κολλημένος με τους προβολείς! Δεν σκέφτηκα καθόλου ότι όσου έχουν HD ready plasma και LCD τηλεοράσεις με οριζόντια ανάλυση 1080 γραμμών βιώνουν κανονικότατο HD. Προφανώς στο παραπάνω μήνυμά μου αναφερόμουν σε προβολείς μόνο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θοδωρη, μαλλον πρεπει να σου εχει ξεφυγει το thread με τον Sony Qualia.... :wink:

minas

Πισιά
Reaction score
4.415
Θοδωρη, μαλλον πρεπει να σου εχει ξεφυγει το thread με τον Sony Qualia.... :wink:
Χεχε... και σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος ρώτησε για τον 4805 κι εμείς τον φτάσαμε σε Qualia!! :mrgreen:

Edit: Λέτε αν πάρουμε κι εμείς κανένα από τα αντιγριππικά που κυκλοφορούν να μας φύγει το "μικρόβιο"?

Reaction score
453
Μάλλον κάτι λάθος πρέπει να κάνεις, γιατί και στον Χ1 έχω δει clips hd και η εικόνα είναι μακράν ανώτερη του dvd.
Αναφέρω ότι η προβολή έγινε απλά με το windvd.

GTX

Reaction score
39
Μάλλον κάτι λάθος πρέπει να κάνεις, γιατί και στον Χ1 έχω δει clips hd και η εικόνα είναι μακράν ανώτερη του dvd.
Αναφέρω ότι η προβολή έγινε απλά με το windvd.
Μακάρι να κάνω κάτι λάθος γιατί αυτό σημαίνει οτι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Αλλά το βλέπω πολύ χλωμό. Το HTPC μου είναι συνδεδεμένο και με 32" LCD και εκεί μου δίνει φοβερή εικόνα πολλές σκάλες πάνω απο το dvd. Δε βλέπω λοιπόν πως γίνεται να έχω κάνει κατι λάθος μόνο στον προβολέα αφού με την ίδια πηγή παίρνω φοβερά αποτελέσματα στην LCD και όχι στον προβολέα. Δεν είπα οτι στον προβολέα δε βλέπεται η εικόνα αλλά καλύτερη απο progressive dvd δεν είναι. Μήπως η σύγκριση που είχες κάνει δεν ήταν με progressive dvd?

Reaction score
0
minas @ Tue 18 Oct said:
Χεχε... και σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος ρώτησε για τον 4805 κι εμείς τον φτάσαμε σε Qualia!! :mrgreen:
Δεν καταλαβαίνω, γιατί είναι τόσο μεγάλη η απόσταση??? Δε νομίζω ότι οι διαφορές του Qualia με τον 4805 να είναι πολύ μεγάλες....

Μην βιαστείτε να με μαστιγώσετε, αστειεύομαι! Επίσης πριν γράψω Qualia έπλυνα το πληκτρολόγιο με αγιασμό 3 φορές.

Reaction score
453
GTXTC
Βλέπω με το 1910 μέσω dvi στα 720.
To hd είναι πολύ ανώτερο σε μένα από τα dvd.
Το hd σήμα δεν έχει να κάνει μόνο με την ανάλυση, αλλά έχει καλύτερα χρώματα, εικόνα χωρίς θόρυβο, καλύτερη κίνηση κλπ.
Υπόψιν, τα παραπάνω συμπεράσματα βγήκαν, όταν το clip είναι τραβηγμένο με hd κάμερα και όχι ταινία όπου είναι γυρισμένη σε φίλμ και έχει υποστεί μετατροπή σε hd.
Σ΄αυτή την περίπτωση πάλι βλέπω καλύτερη εικόνα από dvd, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis