HD 160XT ρύθμιση οθόνης.

Reaction score
12
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=923214

Μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνεται να κλείνει η οθόνη του κουτιού κατά τη διάρκεια προβολής μιας ταινίας;

Τί πρέπει να επιλέξω κλωνοποίηση της κύριας οθόνης ή επέκταση. Ή μήπως κάτι άλλο που δεν έχω ανακαλύψει;

Κάπου έχω διαβάσει οτι υπάρχει η δυνατότητα να βλέπω ταινία στον προβολέα και ταυτόχρονα η οθόνη του κουτιού να δείχνει το περιβάλλον των Windows media center ή το περιβάλλον των XP. Πως γίνεται αυτό;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=923214

Μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνεται να κλείνει η οθόνη του κουτιού κατά τη διάρκεια προβολής μιας ταινίας;

Τί πρέπει να επιλέξω κλωνοποίηση της κύριας οθόνης ή επέκταση. Ή μήπως κάτι άλλο που δεν έχω ανακαλύψει;

Κάπου έχω διαβάσει οτι υπάρχει η δυνατότητα να βλέπω ταινία στον προβολέα και ταυτόχρονα η οθόνη του κουτιού να δείχνει το περιβάλλον των Windows media center ή το περιβάλλον των XP. Πως γίνεται αυτό;
Kαλημερα Thomas!!!!!!
Ναι η οθονη μπορει να απενεργοποιειται με ενα κουμπακι ακριβως δεξια απο αυτην την ωρα που βλεπεις μια ταινια(εχω το ιδιο κουτι).
Την ωρα που βλεπεις ταινια στην οθονη εχεις περιβαλλον Windows αλλα δεν λειτουργει αν θες να κανεις μια οποιαδηποτε κινηση .Αλλωστε στην καρτα γρφικων επιλεγεις ως monitor 1 την οθονη του προβολεα και monitor 2 αυτην του κουτιου.Οποτε αναγκαστικα αυτη που εχεις ως ενα ειναι αυτη που θα βλεπεις ταινιες οποτε και το λειτουργικο των windows.
Mazi με το κουτι υπαρχει ενα CD με λογισμικο παρομοιο που λεγεται zini με διαφορες λειτουργιες ακομα και ρυθμιση των ανεμιστηρων εσωτερικα .
Στο cd αυτο θα βρεις και το Mbay που ειναι κατι αναλογο με το media player.
Eπισης να πω οτι πρεπει να δωσεις στα monitor τις αναλογες αναλυσεις αναλογα με την αναλυση του προβολεα σου.Στην αναλυση του 2ου monitor βαζεις 800χ600.
Οτι αλλο θες ρωτα!!!!!!!

Reaction score
12
Να΄καλά ρε Βλάση. Έχω απελπιστεί μ΄αυτό το HTPC που έφτιαξα. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Δεν βλέπω να υπάρχει τέτοιο κουμπί δεξιά από την οθόνη. Τα μόνα κουμπιά που έχει είναι από κάτω , δυο σειρές και αριστερά το on/of.
Μήπως δεν είναι ακριβώς το ίδιο;
Κοίτα το λίνκ που έδωσα είναι αυτό ακριβώς που έχω.

Θα κάνω μερικούς πειραματισμούς αργότερα και βλέπουμε.
Αν έχω να ρωτήσω λέει κι΄άλλα; Όρεξη να έχετε να απαντάτε.

Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
0
Το κουτί που έχεις είναι το HD160XT PLUS. Νομίζω ότι μπορείς να κάνεις μια ρύθμιση στο software (imon) ώστε η οθόνη να σβήνει όταν παρακολουθείς κάποια ταινία.

Το συγκεκριμένο κουτί το έχω παραγγείλει και εγώ από το Πλαίσιο και περιμένω να μου έρθει. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από ποιότητα κατασκευής και ευκολίες;

Reaction score
12
Η ποιότητα κατασκευης κατά τη γνώμη μου είναι άριστη.
Όσο για τις ευκολίες δεν μπορώ να πω ακόμα γιατί έχει αρκετές ρυθμίσεις και επιλογές που μάλλον είναι για να διευκολύνουν το χρήστη στην επιλογή μιας τανίας ή για τη μουσική αλλά χρειάζεται εξοικίωση με αυτό για να εκμεταλευτείς τις ευκολίες αυτές.

Ακόμα είμαι στο ψάξιμο για να δω πως λειτουργεί το όλο σύστημα.

Για την ώρα αντιμετωπίζω διάφορα άλλα προβλήματα. Σήμερα διαπίστωσα οτι αυτοί που το έστησαν παρέλειψαν να βάλουν μέσα το φαν κοντρόλ της ψύκτρας του επεξεργαστή με αποτέλεσμα να γυρίζει όλη την ώρα με τέρμα τα γκάζια και να έχει πολύ θόρυβο.

Περιμένω να το παραλάβεις κι εσύ και να λύνει ο ένας τις απορίες του άλλου.
Με το καλό, καλορίζικο!

Reaction score
0
Η ποιότητα κατασκευης κατά τη γνώμη μου είναι άριστη.
Όσο για τις ευκολίες δεν μπορώ να πω ακόμα γιατί έχει αρκετές ρυθμίσεις και επιλογές που μάλλον είναι για να διευκολύνουν το χρήστη στην επιλογή μιας τανίας ή για τη μουσική αλλά χρειάζεται εξοικίωση με αυτό για να εκμεταλευτείς τις ευκολίες αυτές.

Ακόμα είμαι στο ψάξιμο για να δω πως λειτουργεί το όλο σύστημα.

Για την ώρα αντιμετωπίζω διάφορα άλλα προβλήματα. Σήμερα διαπίστωσα οτι αυτοί που το έστησαν παρέλειψαν να βάλουν μέσα το φαν κοντρόλ της ψύκτρας του επεξεργαστή με αποτέλεσμα να γυρίζει όλη την ώρα με τέρμα τα γκάζια και να έχει πολύ θόρυβο.

Περιμένω να το παραλάβεις κι εσύ και να λύνει ο ένας τις απορίες του άλλου.
Με το καλό, καλορίζικο!
Για να βλέπεις ταινίες και να ακούς μουσική χρησιμοποιείς το πρόγραμμα που σου δίνει το κουτί (βλ. iMedian) ή μέσα από το Media Center των Vista?

H soundgraph έχει βγάλει την καινούργια έκδοση του προγράμματός της iMedian HD σε beta έκδοση, μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό.
http://www.soundgraph.com/Eng_/main.aspx

Σχετικά με την ψύκτρα, είδα σε άλλο ποστ ότι έχεις την 9500 LED. Η συγκεκριμένη έχει κανονικά στην συσκευασία της fan controller, σε αντίθεση με την 9500 ΑΤ, η οποία υποστηρίζει PWM. Νομίζω όμως ότι μπορείς μέσα από το BIOS να ρυθμίσεις την τάση που δίνεις στον ανεμιστήρα της CPU.

Reaction score
150
Το κουτί αυτό το είχα (όχι το plus με το Imedian) και μόλις το πούλησα γιατί ήθελα αυτό με την 12" οθόνη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=990868

Μπορώ να πώ όμως οτί ήταν πολύ καλό. Όσον αφορά την οθόνη εγώ χρησιμόποιούσα το Display Fusion (freeware) πατώντας ένα hotkey μου έβγαζε στην μικρή οθόνη ότι ήθελα και το έκανε αυτόματα resize σε 800χ600 μιας και το desktop που ήταν 1920χ1080. Οπότε όταν ήταν σβηστή η τηλεόραση μπορούσα να έχω το Vista Media Center στην μικρή οθόνη, η Clone DVD, η Winamp etc.

Με το Origen απλά χρησιμοποιώ Clone Mode 1920x1080.

Reaction score
12
Παιδιά γεια σας!
Ξαναεπανέρχομαι στο θέμα για βοήθεια αφού δεν μπόρεσα να βρω ικανοποιητικές λύσεις.

Κατ΄αρχην να σας πω οτι το HTPC το έχω συνδεμένο μόνο πάνω στον προβολέα και έτσι είμαι αναγκασμένος όταν θέλω να κάνω ρυθμίσεις να ανοίγω τον DILA και δεν μου πολυαρέσει αυτό.
Αυτό που επιδιώκω να κάνω είναι να έχω κανονικά το περιβάλλον των vista στη μικρή οθόνη και στη μεγάλη (στον προβολέα δηλ.)να έχω μόνο τα προγράμματα αναπαραγωγής εικόνας.
Να πατάω το εικονίδιο του PDVD ή του MPC που θα είναι στην οθόνη του προβολέα και να βλέπω τις ταινίες μου. Για όλες τις άλλες εργασίες να μην χρειάζεται να ανοίγω τον προβολέα και να τις κάνω από την οθόνη του κουτιού.

Η κάρτα γραφικών μου είναι ATI 3870.
Έχω ρυθμίσει από το κatalist τις οθόνες σε επέκταση έχω δώσει τις σωστές αναλύσεις ξεχωριστά για την κάθε μία και βλέπω στην οθόνη του κουτιού κανονικά τα vista.
Οι οθόνες επικξοινωνούν η μια με την άλλη σαν να είνα η μία προέκταση της άλλης. Μόλις βγεί το ποντικάκι από τη μία μπαίνει στην άλλη.
Βάζω τα προγράμματα που θέλω στην οθόνη του προβολέα (τα εικονίδια δηλ.) αλλά μόλις ανοίγω το PDVD για παράδειγμα, η ταινία παίζει στην μικρή οθόνη του κουτιού.
Πρέπει να το τσιμπήσω με το ποντίκι και να το σύρω στην οθόνη του προβολέα για να δω την ταινία. Στην οθόνη του HTPC μετά σε όλη τη διάρκεια της ταινίας φαίνονται τα vista.

Πως γίνεται να παίζουν τα προγράμματα αυτά στην οθόνη του προβολέα χωρίς να πρέπει να τα σέρνω με το ποντίκι κάθε φορά;
Καλύτερα μάλλον είναι να παίζουν και στις δύο οθόνες αν δεν γίνεται να σβήνει τελείως.

Εγκατέστησα και το Display Fusion αν μπορείτε να δώσετε μερικές οδηγίες και γι' αυτό.

Περιμένω με αγωνία καμιά ιδέα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.693
Members
38.735
Νεότερο μέλος
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΕΛΒΗΣ