HD 5670 vs GT 430

Reaction score
2
Καλημέρα

θέλω να αγοράσω μία κάρτα γραφικών για το HTPC που να παίζει 3D. Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο:

- HD5670
- GT 430

Δεν παίζω παιχνίδια στο HTPC οπότε δεν με ενδιαφέρει ποια είναι πιο καλή στα παιχνίδια με ενδιαφέρει η εικόνα που αποδίδουν. Προσωπικά είμαι περισσότερο fan της nVidia άλλα ακούω όλες τις προτάσεις. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: την GT 430 την έχω δει και χωρίς τον ανεμιστήρα (έχει κάποιο cooler από κάτω), να το ρισκάρω να το βγάλω ή θα έχω θέμα;

Ευχαριστώ πολύ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: HD 5670 vs GT 430

Αν αφαιρέσεις τον ανεμιστήρα θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, μόλις θα ζεσταίνεται θα κολλάει το PC.
Μπορείς να αντικαταστήσεις το σύστημα ψύξης με κάποιο άλλο ποιο αθόρυβο ή ακόμα και χωρίς ανεμιστήρα.
Δυστυχώς fanless GT 430 δεν υπάρχει στην Ελλάδα και αν θυμάμαι καλά μόνο η Zotac έχει βγάλει.

Reaction score
4.763

αυτό που ζητάς θα στο δώσει το software και όχι τόσο το hardware.

πχ windows 32 ή 64, win media center ή άλλος player , υπότιτλοι ενσωματομένοι ή σε αρχείο? , hardware accel ή software κλπ.

σημειώνω ότι με την ati θα αγανακτήσεις με τους drivers...

Reaction score
2

Αν αφαιρέσεις τον ανεμιστήρα θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, μόλις θα ζεσταίνεται θα κολλάει το PC.
Μου έκανε εντύπωση ότι σε πολλά site την έχω δει και passive, πχ εδώ αν δεις στην πρώτη φωτό την παρουσιάζει σαν passive, εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά.

EDIT: μετά από μία πιο προσεκτική ματιά διαπίστωσα ότι δεν είναι το passive μοντέλο αυτό που έδωσα στο πρώτο post. Στο επίσημο site της Sparkle την έχει με άλλο κωδικό.

Δυστυχώς fanless GT 430 δεν υπάρχει στην Ελλάδα και αν θυμάμαι καλά μόνο η Zotac έχει βγάλει.
Ναι, το ξέρω. Την έχω δει αλλά θα ήθελα να μην πιάνει 2 θέσεις γιατί σκέφτομαι να αλλάξω κουτί και δεν νομίζω να χωράει

αυτό που ζητάς θα στο δώσει το software και όχι τόσο το hardware.

πχ windows 32 ή 64, win media center ή άλλος player , υπότιτλοι ενσωματομένοι ή σε αρχείο? , hardware accel ή software κλπ.
Τι εννοείς ακριβώς;
σημειώνω ότι με την ati θα αγανακτήσεις με τους drivers...
Είχα παλιά μία on-board ati και όντως ήταν μαρτύριο ώσπου κατέληξα να πάρω μία nVidia 9600 και να βρω την υγειά μου. Για αυτό είπα ότι προτιμώ nVidia. Από την άλλη αυτό ήταν πριν 3 χρόνια και θα ήθελα να πιστεύω ότι θα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Έχεις δίκιο, έχει και η Sparkle fanless GT430, βέβαια δεν ξέρω πόσο εύκολα θα την βρεις στην Ελλάδα αν την βρεις τελικά.

Reaction score
2

Μέχρι πρόσφατα υπήρχε στο skroutz.gr αλλά δεν την βρίσκω πια. Θα την παραγγείλω από εξωτερικό αν χρειαστεί αλλά το θέμα είναι μήπως είναι καλύτερη η ΑΤΙ

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δες τα αποτελέσματα δοκιμής με το HD HQV 2.0 μεταξύ GT 430 και HD5570(λογικά και η HD5670 είναι πολύ κοντά).
GT430 148
HD5570 189
Υπάρχει σαφής υπεροχή των AMD στα tests που αφορούν cadence detection, σε όλα τα υπόλοιπα έχουν την ίδια απόδοση, όπως αναφέρει και ο δοκιμαστής υπάρχει περίπτωση στις νέες εκδόσεις των οδηγών να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν δούμε νέα δοκιμή.
Το αδύνατο σημείο των AMD παραμένουν οι οδηγοί τους.

Reaction score
2

Διαβάζοντας το τεστ νομίζω ότι καταλήγω στην ATI. Αν και με φοβίζουν, λόγω προηγούμενης εμπειρίας, θα τους δώσω άλλη μία ευκαιρία. Επίσης είναι καλό ότι πιάνει μία θέση, το οποίο με βολεύει πολύ. Θα την παραγγείλω μάλλον αύριο! Μένει μόνο να τσεκάρω αν υποστηρίζει HDMI 1.4.

Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
2

Μετά από email στην Sapphire η απάντηση είναι αρνητική όσον αφορά το HDMI 1.4 και λίγο που έψαξα από 6xxx και πάνω υπάρχει HDMI 1.4. Οπότε πάμε στην GT 430 και ελπίζουμε σε νέους drivers που θα βελτιώσουν το cadence detection. Αν έχει κάποιος καμία άλλη ιδέα είμαι όλος αυτιά!!!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio