hd 970 λειτουργία ως dac

Reaction score
119
καλησπέρα σε όλο το foroum έχω και εγώ μια ερώτηση για τους γνώστες.έχει χαλάσει η κεφαλή του hd 970 και έχω κάνει το εξής έβαλα το dvd yamaha s661 ως σι ντι και με ομοαξονικό καλώδιο το έχω συνδέσει στο hd 970 και από εκεί στον ενισχυτή με rca .η ερώτηση μου έχει ως εξής έχω χάσει σε ποιότητα σε σύγκριση αν έπαιζε μονο το hd 970; δηλαδή αξίζει να δώσω 50ευρω να αλλάξω κεφαλή η το αφήνω ως έχει;

Z

Zdimis

Guest
κατευθειαν αναπαραγωγη τα cd σου απο υπολογιστη μεσω foobar και το 50αρικο για αυτο
Musiland Monitor 01 usb to spdif.
ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ CD?ΤΟ DAC ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΧΑΜΗΛΟΥ ),ΤΟ TRANSPORT TOY ΗHD970 ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΣΩ FOOBAR .

Last edited by a moderator:

Reaction score
119
dear zdimis ευχαριστώ για την απάντηση σου καλή η λύση που μου δίνεις αν και μόλις τώρα είδα τι ακριβώς εννοείς ( με ψάξιμο στο νετ ) .το πρόβλημα στη πρόταση σου είναι ότι το pc είναι σε διαφορετικό δωμάτιο.οποτε προς το παρών είμαι εντάξει με το yamaha καλά κατάλαβα; (ναι είμαι του μεσοχαμηλου). δεν με επηρεάζει κάπου σαν μηχάνημα (το yamaha εννοώ επειδή είναι dvd).

Z

Zdimis

Guest
ειχα το cd σου (με χρηση ως dac κυριως) και δεν ειχα διαπιστωσει ακουστες διαφορες σε σχεση cd -dac-συνδεση με dvd,ενω τις ....εψαχνα.Αυτο που θυμαμαι καλά και το διαπιστωνω οποτε επισκεπτομαι σπιτι φιλου που πηγε ειναι αυτη η μαγεια του hd970 στο ποσο δεν παιζει σαν ....cd ,αλλα σαν κατι πιο γεμάτο.(δε τολμω να πω πικαπ γιατι δεν πολυκατεχω αλλα αυτο το cd dac το λεω εγω αφου αυτο κανει την δουλεια μου θυμιζει πικαπ απο την πρωτη νοτα.)
Αυτος ηταν και ο λογος που το αγορασα οταν πισωστο 2007to ακουσα με κατι τσακιρηδηδες και κατι qln k μπηκα στο τριπακι του hfi.

Last edited by a moderator:

Reaction score
119
ευχαριστώ φιλε zdimis με κάλυψε η απάντηση σου άρα προς το παρών κάθομαι στα αυγά μου. γνωρίζεις μήπως υπάρχει κάτι που να παίρνει σκληρό δίσκο με οθόνη για να σκεφτώ καμιά αναβάθμιση; το λέω πατώντας πάνω στην πρόταση σου δηλαδή να περάσω τη μουσική μου σε ένα μηχάνημα και να ελευθερώσω χώρο στο rak;

Z

Zdimis

Guest
λαπτοπ του πεταματου κανει δουλεια με την καρτα που σουπα η την behringer 202 των 30 ευρω.(συνδεση οπτικης ινας).

Reaction score
119
αν ακολουθήσω τις οδηγίες σου η ποιότητα του ήχου θα είναι σε καλό επίπεδο έτσι; αυτό με το ότι νάνε λαπ τοπ είναι πολύ προκλητικό ( ανάβεις φωτιές και όλα τα καις) που λέει και το άσμα.

Reaction score
11.856
αν ακολουθήσω τις οδηγίες σου η ποιότητα του ήχου θα είναι σε καλό επίπεδο έτσι; αυτό με το ότι νάνε λαπ τοπ είναι πολύ προκλητικό ( ανάβεις φωτιές και όλα τα καις) που λέει και το άσμα.
Το φτηνό λάπτοπ δε νομίζω να είναι παράγοντας στην ποιότητα του ήχου. Αντίθετα η κάρτα ήχου με βάζει σε σκέψεις.

Z

Zdimis

Guest
τι ναπω φιλε μου δεκα χρονια εχω σαν δευτερο χομπυ ακροασεις μουσικης με μηχανημαα των 500 -3000 ευρω πάντα με ενα lennovo 5ετιας και το foobar πισω απο οποιοδηποτε dac δεν ....με εφεραν πίσω ....Τωρα ,αν εισαι "ψυχακιας "φτιαξε η κεφαλη για να προστεθει στην αναπαραγωγη θορυβος περιστροφης κολληματα και ολιγωριες του lazer και klp προβληματα που εχει το cd :) ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ CD ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Η DVD ΜΕ το hd970.Παχουλουτσικη σωματώδης σκοτεινη παρουσιαση ειχα εξαιτιας του πετυχημενου dac του 970 ανεξαρτητως .
[DOUBLEPOST=1471816660][/DOUBLEPOST]
Το φτηνό λάπτοπ δε νομίζω να είναι παράγοντας στην ποιότητα του ήχου. Αντίθετα η κάρτα ήχου με βάζει σε σκέψεις.
Καλυτερο θαταν ενα ασυγχρονο dac αλλα δεν ακουσα και καμμια ζημια με την behringer που χρησιμοποιυσα στο hd970 στην συνδεση με laptop σε 16/44 θεματα.

Reaction score
119
μάλιστα σήμερα ξεκινάω το ψάξιμο και βλέπουμε θα κοιτάξω τα μοντέλα που μου είπες θα επανέλθω μάλλον με καινούργιες ερωτήσεις να ψάξω και τι είναι το ασυχρονο dac η προτάσεις που μου είπες τις βρισκω Ελλάδα;

Reaction score
7.194
καλησπέρα σε όλο το foroum έχω και εγώ μια ερώτηση για τους γνώστες.έχει χαλάσει η κεφαλή του hd 970 και έχω κάνει το εξής έβαλα το dvd yamaha s661 ως σι ντι και με ομοαξονικό καλώδιο το έχω συνδέσει στο hd 970 και από εκεί στον ενισχυτή με rca .η ερώτηση μου έχει ως εξής έχω χάσει σε ποιότητα σε σύγκριση αν έπαιζε μονο το hd 970; δηλαδή αξίζει να δώσω 50ευρω να αλλάξω κεφαλή η το αφήνω ως έχει;
θεωρητικα ναι,μιας και εχει μεγαλωσει η διαδρομη του σηματος,πρακτικα ( και με ενα συστημα χαμηλης-μεσης τιμης) οχι. Αν η επισκευη της κεφαλης κοστιζει 50 ευρω,τοτε με αυτα τα χρηματα μπορεις να αγορασεις μια συσκευη που θα συνδεει ασυρματα τον υπολογιστη και το smartphone-tablet σου (υποθετω πως εχεις....ολοι εχουν) και με αυτο να στελνεις σημα στο dac του 970. Αρα μενεις οπως εισαι για τα cd σου και ψαχνεις να συμπληρωσεις το συστημα με μια τετοια συσκευουλα,που θα προσθεσει απειρες δυνατοτητες επιλογης μουσικης (δικτυακο ραδιοφωνο κλπ).

Reaction score
119
έχω μόνο smart phone που είναι Windows και ένα λαπτοπ απλά μου άρεσε η ιδέα του φίλου zdimis να συνδέσω το λαπτοπ στον ενισχυτή με κάποια κάρτα ήχου αν κατάλαβα καλά.απλώς αυτό το στικακι one for all μάλλον δεν είναι τόσο ποιοτικό ψάχνω να βρω χαρακτηριστικά αλλά τζίφος. όσο για την διαδρομή που μεγάλωσε έχεις δίκιο όπως και έχεις δίκιο στο ότι μάλλον δεν θα ακούσω καμία διαφορά. απλές σκέψεις που δεν πάει το μυαλό σου και τραβάς κουπί τζάμπα. τώρα ψάχνω μια αντίστοιχη οικονομική κάρτα σε usb να εκμεταλλευτώ την μουσική που έχω και στον σκληρό δίσκο σαν εξτρά επιλογή.είμαι στο ψάξιμο μέχρι 50€ άντε 70€
[DOUBLEPOST=1471858421][/DOUBLEPOST]έχω μόνο smart phone που είναι Windows και ένα λαπτοπ απλά μου άρεσε η ιδέα του φίλου zdimis να συνδέσω το λαπτοπ στον ενισχυτή με κάποια κάρτα ήχου αν κατάλαβα καλά.απλώς αυτό το στικακι one for all μάλλον δεν είναι τόσο ποιοτικό ψάχνω να βρω χαρακτηριστικά αλλά τζίφος. όσο για την διαδρομή που μεγάλωσε έχεις δίκιο όπως και έχεις δίκιο στο ότι μάλλον δεν θα ακούσω καμία διαφορά. απλές σκέψεις που δεν πάει το μυαλό σου και τραβάς κουπί τζάμπα. τώρα ψάχνω μια αντίστοιχη οικονομική κάρτα σε usb να εκμεταλλευτώ την μουσική που έχω και στον σκληρό δίσκο σαν εξτρά επιλογή.είμαι στο ψάξιμο μέχρι 50€ άντε 70€

Reaction score
5.923
τι λέτε για αυτό https://www.reevoo.com/p/one-for-all-sv1740-wireless-digital-audio-sender το βρήκα κοτσοβολο στοκ στα 19€ αλλα δεν έχει κάποια χαρακτηριστικά .
Aν θες να στειλεις μεσω wifi την μουσικη σου απο το pc στον ενισχυτη,θα παρεις αυτο.
http://www.avsite.gr/forum/threads/chromecast-audio.147187/
Θα το ριξεις πανω στο dac του 970 με οπτικη και καθαρισες. Θα εχεις και ιντερνετικο ραδιοφωνο με χρηση απο την ταμπλετα σου,κινητο σου.:D

Z

Zdimis

Guest
ασε τα wi fi.Yπολογιστης foobar -behringer 202 απο κει -οπτικη ινα στο harman kardon κτλπ.
ο τροπος για να ευχαριστηθεις την μουσικη του δισκου σου και να την παιξεις εφαμιλα με το σιντι σου ειναι Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ DAC TOY HD970 ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ SOY.

Reaction score
119
behringer και chrocast πάω για ψάξιμο ο nad έχει πολλές εισόδους όποτε θα δεκτά και τα δύο απλώς να δω από ποιο θα αρχίσω

Z

Zdimis

Guest
ρε φιλε τι ψαξιμο και ιστοριες για το nad ?Tιποτα δεν ψαχνεις -αγοραζες αυτο http://www.odes.gr/shop/epaggelmatika-dj/eksoplismos-studio/kartes-ixou/behringer-uca202-timi.html
μαζι με μια οπτικη ινα .Συνδεεις την καρτα στο usb του υπολογιστη σου και πανω στην καρτα οπτικη ινα ,την συνδεεις με την εισοδο οπτικης του hd970.

Κ

κιμωνhifi

Guest
Αν με 50 αλλάζεις την κεφαλή με καινούργια κάνε το και άσε τα υποθετικά και μη σενάρια, :idk:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan