HD Formats και ... SACD !!!!!

Μηνύματα
167
Reaction score
0
Εδώ και χρόνια ακούμε για τα νέα HD Formats.
Όταν ετοιμαζόμουν να αγοράσω προτζέκτορα μου έλεγαν όλοι να πάρω κάποιον που να υποστηρίζει ... HD.
Αγόρασα τον Optoma H30A αρχές του 2005.
Έχει κλείσει 3ετία , 1680 ώρες λειτουργίας και ακόμη οι ταινίες που υπάρχουν διαθέσιμες με ελληνικούς υπότιτλους μετριούνται στα δάχτυλα!

Τα νέα φορμάτ σε κατάλληλο εξοπλισμό , τηλεοράσεις και προβολείς HD παίζουν όντως πολύ καλύτερα.
Τι να το κάνεις όμως, όταν δεν υπάρχουν ταινίες;

Οι υπάρχουσες είναι καλές για demo των μηχανημάτων.
Αν κάποιος κινηματογραφόφιλος (όπως εγώ) θέλει να βλέπει και ταινίες σε αυτά, για την ώρα δεν έχει τίποτε να δει.
Γιατί εδώ που τα λέμε ο Spiderman , οι Gay Πειρατές της Καραιβικής και οι ... Fantastic 4 δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η 7η τέχνη ...
Και προσωπικά δεν θα απολάμβανα ιδιαίτερα να στήσω νέο σύστημα σε HD και να κάθομαι κάθε μέρα να βλέπω το ίδιο "δάσος" (ταινία αναφοράς των φανατικών) και να καμαρώνω πόσο ωραία φαίνονται τα δέντρα, οι πευκοβελόνες , τα κουκουνάρια και οι τζίτζικες στα δέντρα ...

Φαντάζομαι είναι και πολλοί άλλοι που θα ήθελαν να βλέπουν και ταινίες , ενδεχομένως και ταινίες που να τους αρέσουν (!) στο νέο "βαρβάτο" φορμάτ.

Από την άλλη δεν ξέρω πόσο εντυπωσιακή ποιότητα έχουν τα νέα φορμάτ στις 32άρες από το σούπερ μάρκετ που αγοράζει μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, οι οποίες όχι Full HD δεν είναι , αλλά πολύ συχνά ούτε καν HD Ready.

Ομολογώ ότι δεν έχω υπόψη μου τι ποιότητα θα βγάζει ένα Blue-Ray ή HD-DVD συνδεδεμένο με ... composite και κατά πόσο θα είναο ρατή η υπεροχή σε σχέση με ένα απλό DVD.

Πολύς ντόρος είχε γίνει και με το SACD. Το οποίο είχε καλύτερη ποιότητα από το απλό CD. Απέτυχε όμως, λόγω έλλειψης δίσκων.
Θα θυμάστε και παλιότερα τα Laser Discs. Κι αυτά είχαν σαφώς ανώτερη εικόνα από το VHS!
Δεν είχαν υπότιτλους όμως και οι περήφανοι κάτοχοι , έβλεπαν και ξαναέβλεπαν το Terminator και την Casablanca ...

Έχω την εντύπωση ότι για μεγάλη μερίδα καταναλωτών , η ανωτερότητα των νέων φορμάτ δεν είναι εμφανής (φανταστείτε 24άρες CRT κρεβατοκάμαρας , τι να δείξει εκεί το HD) και επειδή το dvd έχει ήδη τεράστια υποστήριξη από τίτλους , ίσως τα νέα φορμάτ,στα οποία γίνεται και πόλεμος (όπως ξέρουμε) να έχουν την τύχη τελικά του SACD ...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.271
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top