hd formats.

Reaction score
29.546
Μήπως ξέρει κανείς να μου πει ποιά είναι η επίσημη συχνότητα αποκοπής του lfe καναλιού στα dolby true hd , dts hd ma .?Ενοοώ το πάνω όριο . 100hz η 120hz?

Reaction score
1
Και τα δύο είναι full-band encoded. Στο DTS-HD MA, όμως, ο decoder εφαρμόζει low-pass filter στα 100Hz.

Οι μη HD εκδοχές τους είναι 120Hz encoded.

Reaction score
29.546
Απάντηση: hd formats.

Οκ άρα είναι 100hz αμφότερα. Για να ξέρω που να κόψω τα παθητικά σαμπς που εχω , απο τον προ. Ευχαριστώ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εχει ιδαιτερη σημασια, απο την στιγμη εμεις κοβουμε οπως εμεις κρινουμε?

Reaction score
29.546

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς , αλλά ήθελα να ξέρω αν είναι 120 η 100.
Το thx το κόβει στους 80 , αλλά εγω δεν παίζω με thx.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Γιάννη μιας και τα ηχεία σου κατεβαίνουν χαμηλά κρόσσαρε όσο πιό χαμηλά σε παίρνει.Τα σαμπ θα δουλεύουν πιό άνετα.
Το όντισι τι σου βγάζει;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.624
Απάντηση: Re: hd formats.

Γιάννη μιας και τα ηχεία σου κατεβαίνουν χαμηλά κρόσσαρε όσο πιό χαμηλά σε παίρνει.Τα σαμπ θα δουλεύουν πιό άνετα.
Ναι αλλά έτσι δεν θα έχει ένα σχετικό ζόρι ο ενισχυτής;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οταν το σαμπ-ενισχυτης-ηχεια
δουλευουν μεσα στο επιπεδο που δεν βγαζουν παραμορφωση ειναι ολα ok
αν κατι δεν ζοριζεται αυτο δεν ειναι αναγκη να ειναι σε βαρος κατι αλλου

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.624

οταν το σαμπ-ενισχυτης-ηχεια
δουλευουν μεσα στο επιπεδο που δεν βγαζουν παραμορφωση ειναι ολα ok
αν κατι δεν ζοριζεται αυτο δεν ειναι αναγκη να ειναι σε βαρος κατι αλλου

Πολύ ωραία απάντηση!:444:

Καλά δεν έχει 30 βατ στο κανάλι:137:
Γι αυτό είπα σχετικό ζόρι!:145:

Reaction score
150
Μιας και μελετούσα το θέμα και πειραματιζούμουν αρκετά πριν λίγο καιρό ας πω μερικά πραγματά που έμαθα.

Κατ'αρχήν υπάρχει μεγάλη σύγχυση περι του LFE των Crossovers των ηχείων και του LPF (Low Pass Filter) του LFE.

Η Κατάσταση έχει ως εξής

Α) Το LFE channel δέχόταν έως την έλευση των HD Formats επίσημα έως 120Hz και είναι εντελώς ξεχωριστό κανάλι αυξημένο κατά 10dB όπως ξέρουμε. H THX ως προδιαγραφή (εαν ενδιαφέρεστε) δεν επιτρέπει περιεχόμενο στο LFE πάνω από 80Ηz και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό! Σπανίως θα βρείται περιεχόμενο πάνω από τα 80Hz στο LFE πάντως ασχέτου THX.

Από την άλλη και θα συμφωνήσω με το zoglair, tα νέα formats είναι full bandwidth αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι χρησιμοποιείται για τους ίδιους λόγους που έτσι ορίζει και η THX ασχέτου στάμπας.

Ο σημαντικότερος λόγος είναι διότι κατα 99% το LFE οι περισσότεροι το αναπαράγουν μέσω Subwoofer το οποίο είναι συνήθως ένα και σε συγκεκριμένη θέση. Από μελέτες που έχουν γίνει έχει διαπιστωθεί ότι απο τους 80Hz και πάνω ο ήχος γίνεται κατευθηντικός και το sub προδίδει τη θέση του. Οι περισσότεοι δεν καταλαβαίνουν ούτε την κατεύθηνση των 100Hz.

O λόγος που ίσως που γυρνούν σε full bandwidth το LFE είναι ίσως για μελλοντική χρήση ή για αυτούς που έχουν 7 Grand Utopia.

B) Tο Low Pass Filter του LFE αφορά MONO το LFE και δεν έχει καμία σχέση με τα crossovers των ηχείων ενώ η πληροφορία του είναι αυξημένη κατά 10db.

Γ) Εκτός από το LFE βέβαια έχουμε και τα Crossed Frequencies από τα άλλα κανάλια οι οποίες ανάλογως που έχουμε βάλει τα crossovers στο κάθε ηχειο πάνε ή δεν πάνε στο σαμπ ασχέτου LPF.

Αν χρησιμοποιούμε Audyssey η προτεινόμενη ρύθμιση του LPF είναι 120Hz και πρέπει να το βάλουμε χειροκίνητα! Τα υπόλοιπα τα κάνει το εργαλείο!

Γιαννη,

Θα σου πρότεινα να βάλεις το LPF είται 100 ή 120Hz και να μην ασχοληθείς ξανά αφού δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχεση με τα Cross των ηχείων αλλά μόνο με το εύρος συχνοτήτων του LFE που "συνήθως"
κινείται γύρω στα 80Hz.

Δεν υπάρχει με άλλα λόγια κροσσαρισμα του sub και τι να κροσάρεις τι στιγμή που αυτό το κάνεις με τα cross των ηχείων.

Reaction score
29.546

Κύριοι ο zoglair και ο Σωτήρης έπιασαν το θέμα.
Το θέμα δεν είναι που κροσάρω τα ηχεία μου , αυτό το ξέρω και τα κόβω χαμηλά στους 40 κύκλους τα souround και στους 60 το κεντρικό οχι γιατί δεν κατεβαίνει χαμηλά (το audyssey το βγάζει large) αλλά για να δέχεται λιγότερη ισχύ μιας και το μέγιστο που μπορεί να φάει είναι 120watts.Και επειδή αυτά τα 120 σε ταινία τύπου salvation βγαίνουν απο νωρίς και πολύ εύκολα , είναι επίσης πολύ εύκολο να το σκίσω και να το πάρω στο χέρι , κάτι που δεν θα ήθελα επ'ουδενί.Απλά για τους τύπους είπα να κόψω το σαμπ με το lpf στους 100 η 80 ανάλογα με το ποιό είναι το πάνω όριο του lfe.
Oπως πολύ σωστά λέει ο zoglair είναι μεν full band encoded αλλά το dts hd ma βάζει φίλτρο στους 100 , ενω οι παλιές εκδόσεις των κλασσικών dd, dts , απο οτι θυμάμαι ήταν 120 για το dd, 80για το dts.Αρα αν θέλω να παίζω και legacy περιεχόμενο πρέπει το σαμπ να εχει 120 κύκλους lpf.

Reaction score
150
Γιάννη όσον αφορά το legacy περιεχόμενο το Dolby Digital που έφερε και το LFE βάζει έναν τοίχο στα 120HZ και μετά τίποτα - κόψιμο με digital wall.

Για αυτό το λόγο ξεκινάει το roll-off από τα 80Hz.

Αυτό που δεν ξέρω είναι το πως δουλεύει το LPF η DENON και ο δικός σου.

Δηλαδή το περιγράφει ως LPF of LEF ή σκέτο subwoofer LPF?

Αν ισχύει ας πούμε το δευτερο τοτε το LPF δεν αφορά μόνο την πληροφορία LFΕ αλλά ότι πάει στο SUB ακόμα και τα crossed frequencies.

Για πες μας πως το αναφέρει?

Το DTS HD MA από μόνο του πως βάζει φίλτρο αφού αυτό το ορίζεις εσύ στο LPF?

Δες λίγο αυτό που ρωτάω για το πως λειτουργεί το LPF σου και πως ακριβώς το αναφέρει στο μενου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis