Ο εξοπλισμός μου είιναι ο εξής:
TV
---
Sony kdl 46w2000 hd 1020p (με 2 hdmi είσοδο-έξοδο)
Προβολέας
-----------
Epson hd ready (με hdmi είσοδο)
PC
---
Ο επεξεργαστής Intel CoreDuo, 2.4
Η κάρτα γραφικών του pc Asus Nvidia 7600 (hd ready).
Έχει εξόδους dvi-i , S-Video& hdmi.
Kάνοντας το τεστ cyberlink bd/hd advisor στον υπολογιστή μου είδα πως σαν hardware (cpu+graphic card+os) υποστηρίζει blue ray & hd-dvd
Σαν software, π.χ. drivers, όχι)
Επιτραπέζιο DVD PLAYER
-----------------------
PIONEER με έξοδο hdmi
ΗΧΟΣ
-----
ΗΧΟΣ ΣΤΟ PC
α) Κάρτα ήχου pc: με μια Creative XF-Extreme, που συνδέεται σε ένα σύστημα ηχείων 5.1 THX της Creative
β) onboard κάρτα ήχου 7.1 (δε θυμάμαι τώρα τη μάρκα της), disabled
ΗΧΟΣ ΣΤΟ επιτραπέζιο dvdplayer
σύστημα ηχείων 5.1 της logitech, νομίζω το 550.... ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!
ΗΧΟΣ ΣΤΗΝ TV
10W+10W
BBE DIGITAL SOUND
SRS TRUSURROUNDXT
Η τηλεόραση sony έχει δικό της σύστημα ήχου, νομίζω
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Με 10μετρο καλώδιο HDMI συνδέεται η έξοδος της κάρτας γραφικών του pc στην είσοδο hdmi της SONY TV
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Μέχρι να φτηνύνουν τα bd/hd dvdplayers (drives ή επιτραπέζια)...
Αν κατεβάζω από το ίντερνετ ταινίες dvd hdtv 720p ή 1020p, μπορούν να παιχτούν στον υπολογιστή μου σαν hd κι όχι με μετατροπή της ποιοτητας της εικόνας σε χαμηλότερη ανάλυση;
(με καλώδιο hdmi συνδεμένο από την κάρτα γραφικών στην είσοδο hdmi της sony tv).
Τα αρχεία αυτά (νομίζω τελειώνουν σε .ts), παίζονται με οποιονδήποτε mediaplayer ή θέλουν ειδικό mediaplayer;
---
Mε το καλώδιο hdmi , από το pc στην tv μεταφέρεται μόνο η εικόνα (όπως έχω κάνει τις συνδέσεις).
Για τον ήχο τι μπορώ να κάνω; Γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος από τον ήχο των creative 5.1 σε σύγκριση με τον ήχο των 5.1 logitech - κι εξαιτίας της θέσης τους. Το βράδυ αργά, ο ήχος των ταινιών (surround) ακόμα και σε ελάχιστη ένταση - ενοχλεί τους γείτονες.
Αν ενεργοποιήσω και την onboard κάρτα ήχου του pc , την 7.1, και με ένα καλώδιο μεταφέρω τον ήχο (μόνο) του mediaplayer που θα παίζονται οι ταινίες στο σύστημα ηχείων του επιτραπέζιου dvdplayer το logitech 5.1, τι καλώδιο πρέπει να χρησιμοποιήσω για ελάχιστη απώλεια ήχου; οπτική ίνα ή ομοαξονικό; Ή είναι καλύτερα να μεταφέρω τον ήχο της 7.1 στην είσοδο ήχου της τηλεόρασης;
TV
---
Sony kdl 46w2000 hd 1020p (με 2 hdmi είσοδο-έξοδο)
Προβολέας
-----------
Epson hd ready (με hdmi είσοδο)
PC
---
Ο επεξεργαστής Intel CoreDuo, 2.4
Η κάρτα γραφικών του pc Asus Nvidia 7600 (hd ready).
Έχει εξόδους dvi-i , S-Video& hdmi.
Kάνοντας το τεστ cyberlink bd/hd advisor στον υπολογιστή μου είδα πως σαν hardware (cpu+graphic card+os) υποστηρίζει blue ray & hd-dvd
Σαν software, π.χ. drivers, όχι)
Επιτραπέζιο DVD PLAYER
-----------------------
PIONEER με έξοδο hdmi
ΗΧΟΣ
-----
ΗΧΟΣ ΣΤΟ PC
α) Κάρτα ήχου pc: με μια Creative XF-Extreme, που συνδέεται σε ένα σύστημα ηχείων 5.1 THX της Creative
β) onboard κάρτα ήχου 7.1 (δε θυμάμαι τώρα τη μάρκα της), disabled
ΗΧΟΣ ΣΤΟ επιτραπέζιο dvdplayer
σύστημα ηχείων 5.1 της logitech, νομίζω το 550.... ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!
ΗΧΟΣ ΣΤΗΝ TV
10W+10W
BBE DIGITAL SOUND
SRS TRUSURROUNDXT
Η τηλεόραση sony έχει δικό της σύστημα ήχου, νομίζω
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Με 10μετρο καλώδιο HDMI συνδέεται η έξοδος της κάρτας γραφικών του pc στην είσοδο hdmi της SONY TV
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Μέχρι να φτηνύνουν τα bd/hd dvdplayers (drives ή επιτραπέζια)...
Αν κατεβάζω από το ίντερνετ ταινίες dvd hdtv 720p ή 1020p, μπορούν να παιχτούν στον υπολογιστή μου σαν hd κι όχι με μετατροπή της ποιοτητας της εικόνας σε χαμηλότερη ανάλυση;
(με καλώδιο hdmi συνδεμένο από την κάρτα γραφικών στην είσοδο hdmi της sony tv).
Τα αρχεία αυτά (νομίζω τελειώνουν σε .ts), παίζονται με οποιονδήποτε mediaplayer ή θέλουν ειδικό mediaplayer;
---
Mε το καλώδιο hdmi , από το pc στην tv μεταφέρεται μόνο η εικόνα (όπως έχω κάνει τις συνδέσεις).
Για τον ήχο τι μπορώ να κάνω; Γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος από τον ήχο των creative 5.1 σε σύγκριση με τον ήχο των 5.1 logitech - κι εξαιτίας της θέσης τους. Το βράδυ αργά, ο ήχος των ταινιών (surround) ακόμα και σε ελάχιστη ένταση - ενοχλεί τους γείτονες.
Αν ενεργοποιήσω και την onboard κάρτα ήχου του pc , την 7.1, και με ένα καλώδιο μεταφέρω τον ήχο (μόνο) του mediaplayer που θα παίζονται οι ταινίες στο σύστημα ηχείων του επιτραπέζιου dvdplayer το logitech 5.1, τι καλώδιο πρέπει να χρησιμοποιήσω για ελάχιστη απώλεια ήχου; οπτική ίνα ή ομοαξονικό; Ή είναι καλύτερα να μεταφέρω τον ήχο της 7.1 στην είσοδο ήχου της τηλεόρασης;