HD Radio!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Ενώ ακόμα δεν έχει φτάσει στην Ελλάδα πλην Αθήνας το DAB (ψηφιακό ραδιόφωνο) τα "αμερικανάκια" από την άλλη πλευρά προχωρούν την υπόθεση ραδιόφωνο ένα βήμα παραπέρα.

Έτσι λοιπόν στις ΗΠΑ υπάρχει πλέον high definition digital radio!!! Και μάλιστα έχουν αρχίσει οι μεταδόσεις. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη του HD Radio είναι η εταιρία iBiquity η οποία κατέχει και τις περισσότερες πατέντες που το αφορούν. Για περισσότερα δείτε στο www.iBiquity.com.

Την όλη υπόθεση υποστήριξαν τρία ραδιοφωνικά δίκτυα το Cox Radio, το Clear channel, και το Enteron networks. Έτσι μέχρι στιγμής 300 ραδιοσταθμοί έχουν άδεια χρήσης του νέου συστήματος.

Τι γίνετε όμως με τις συσκευές??? Ήδη οι πρώτες έχουν βγεί στην αγορά, ενώ πολλές εταιρίες ετοιμάζουν τα μοντέλα τους.

Μια από τις πρώτες είναι δέκτης αυτοκινήτου KTC HR100 της Kenwood, o οποίος κοστίζει περίπου $500 στις ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες για τον δέκτη εδώ

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ένας από τους κατασκευαστές που ενεργοποιήθηκε είναι η θρυλικη Day Sequerra και ποιο συγκεκριμένα ο σχεδιαστής των καλύτερων -ίσως- ραδιοφονικών δεκτών στον κόσμο ο David V. Day. O Day σχεδίασε έναν high-end ψηφιακό-αναλογικό δέκτη ο οποίος θα μπορεί να αναπαράγει FM stereo, FM HD, AM/FM, και δορυφορικό ραδιόφωνο!!!



Ο δέκτης θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις με την βασική (Μ1) να κοστίζει περί τα $3000. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο δέκτης θα μπορεί να δέχετε και να διανέμει σε διαφορετικές ζώνες, μέχρι και 10 διαφορετικά σήματα (HDTV, FM, FM HD, AM, αναλογική TV και ότι άλλο προκύψει). Η συσκευή θα μπορεί να αναβαθμίζει τις δυνατότητές τις προσθέτωνατας modules.

Προς στιγμήν η συσκευή θα κατασκευάζεται κατά παραγγελία στο site της εταιρίας ( www.daysequerra.com )

Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα δουν μπροστά και θα προωθήσουν αυτή την τεχνολογία και εδώ, πριν να περάσει καμμιά 20ετία...
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Κάποια στιγμή δεν πρέπει όμως να αλλάξει η κατάσταση???

Αντι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να σκορπάνε λεφτά σε "happenings" και χωρούς δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να επενδύσουν σε εξοπλισμό???
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.677
Μηνύματα
2.869.782
Members
37.944
Νεότερο μέλος
MORPH
Top