Hd

Reaction score
0
Ποιες ειναι οι ελαχιστες απαιτησεις σε υπολογιστικη ισχυ για να παιξει σωστα HD υλικο ενας υπολογιστης?

NLS

Reaction score
1
3.2GHz και μια αξιοπρεπής VGA
...και όχι πολλά να τρέχουν από πίσω (μην περιμένεις με 10 εφαρμογές στο tray σου να παίζει το 1920x1080 smooth)

Reaction score
0
Mε 2.8 αλλα με σχεδον τιποτα αλλο να τρεχει?
γραφικα απο intel 845gv extreme graphics ή δεν αξιζει και να προτιμησω κατι αλλο?εχω και μια ati 9550 τι λετε?

NLS

Reaction score
1
με το CPU είσαι μάλλον οριακός (μάλλον κάτω από το οριακός)

η intel VGA (όχι η εταιρία, η κάρτα) είναι απλά για ΠΕΤΑΜΑ (τα κεφαλαία δεν φτάνουν για να δείξω το πόσο)

η 9550 επίσης μάλλον δεν σου κάνει

αν ήταν από 9700 και πάνω κάτι γίνεται (αν μάλιστα ήταν από τις νέες "X1xxx" τότε ίσως την γλύτωνες και με τον 2.8 μια και το βάρος θα το σήκωνε η VGA, αλλά τώρα μην ελπίζεις)

σόρρυ αν σε απογοητεύω

Reaction score
0
οχι καθολου,απλα επειδη δεν τα γνωριζω,ρωταω εδω για να δω τι θα κανω.
με Intel® Graphics Media Accelerator 950 της Intel® 945G chipset γινεται τιποτα?
Αλλιως πρεπει να παω σε agp8x ή pci e ?

Reaction score
0
Yπ΄όψην θελω απλα να βλεπω αξιοπρεπως hd και οχι powerstrip κλπ που ακουω εδω αλλα δεν ξερω και τι κανουν ακριβως!!!

NLS

Reaction score
1
το powerstrip είναι απλά για να ρυθμίσει μια VGA να ταιριάζει με περίεργες non-computer-standard οθόνες (πχ. μια PAL TV)

εσύ ΣΕ ΤΙ οθόνη θες να παίξεις;

αλλά πέρα και από την οθόνη, το πόσο αργά θα βλέπεις ότι βλέπεις εξαρτάται από την ΠΗΓΗ - από το αρχείο... οπότε ...τι HD θες να παίξεις;

αν μιλάμε για 720P τότε οκ ίσως τα καταφέρεις (αλλά ΟΧΙ με αυτές τις VGA), αλλά για 1080 δεν το συζητάμε

πάντως ΕΙΔΙΚΑ για VGA με λιγότερα από 100 ευρώ παίρνεις VGA μερικές 10δες φορές καλύτερη από αυτή που έχεις... (αυτή που έχεις απλά δεν κάνει για τίποτα σήμερα)

Reaction score
0
αυτη τη στιγμη εχω την ati 9550 και δεν εχω κανενα προβλημα για τη χρηση που τη θελω,δεν παιζω παιχνιδια,δεν παιζω hd γενικα δεν εχω απαιτησεις απο την καρτα γραφικων τωρα.
Στον προβολεα αυτη τη στιγμη δινω σημα απο dvdp με component ενα φθηνο dvdp το comet 3838.Σκεφτομουν λοιπον να αλλαξω player και ελεγα να παω σε oppo,αλλα ελεγα μηπως ειναι καλλιτερα να δωσω κατι παραπανω και να παρω ενα υπολογιστη αποκλειστικα για dvd player,αλλα να μπορω με την ελευση του hd,blue ray ή οτι αλλο να παρακολουθησω τις εξελιξεις.
Προς το παρον βλεπω αρκετα dvd αγορασμενα,αντεγραμενα,νοικιασμενα κλπ.Και τα βλεπω μερικες φορες και με ικανοποιητικη ποιοτητα και οταν συνδεω το φορητο μου 1ghz απο τη vga στη vga του προτζεκτορα.Δεν εχω δει ποτε hd γιατι ακομα δεν κυκλοφουν ευρεως και δεν ξερω αυτα που κυκλοφορουν αν εχουν ελληνικους υποτιτλους κλπ.
Το ερωτημα ειναι να παρω το oppo ή ενα υπολογιστη για player?
Και ας ξεχασουμε το θεμα hd προς το παρον,τι θα μου δωσει καλη εικονα για κανονικα dvd του videoclub το το oppo με τις upscale δυνατοτητες του ή ενας υπολογιστης στα 2 2,5 3 ghz και μια καρτα επιπεδου 9550 ή μια αλλη οπως μου λες γυρω στα 100 ευρω???

NLS

Reaction score
1
δεν έχεις πρόβλημα με τη χρήση που κάνεις μέχρι ΤΩΡΑ

και αν η απαίτηση σου ήταν να διαβάζεις Word αρχεία, τότε και ότι έχεις είναι ήδη πολύ

αλλά ένας υπολογιστής με τις απαιτήσεις που μου λες (και που δεν είναι ότι έκανες μέχρι τώρα), δεν ταιριάζει με τα μεγέθη του 2.8GHz + 9550

ή πας για μια καλή αναβάθμιση σε κάτι "σημερινό" (3.2 και nVidia 6800 ή ATI X1300 και πάνω) ή βρίσκεις άλλη λύση non-PC

η μικρή ανάλυση του DVD δεν είναι τίποτα τόσο δύσκολο, το HD είναι πολύ μεγαλύτερου bandwidth

ελπίζω να είμαι σαφής

Reaction score
0
Σαφεστατος ησουν,αλλα μηπως εχεις δει το oppo?εχει καλλιτερη εικονα απο ενα μικρο pc σαν αυτο που λεμε?

NLS

Reaction score
1
όχι δεν το έχω δει

γενικά έχω συγκεκριμένες απόψεις για κάποια πράγματα που ίσως να διαφωνούν με την χάιφιντελίστικη άποψη για κάποια πράγματα

σε απλή περίληψη να πω ότι αν ένα σήμα ξεκινά ψηφιακό, συνεχίζει ψηφιακό (αποσυμπίεση κλπ.) όπου γίνεται σωστή επεξεργασία (άρα γρήγορη άρα ισχυρό σύστημα) κάποιων πραγμάτων (πχ. τελικό scaling και motion compensation) και μετά ΠΕΡΝΑ ψηφιακό στον τελικό δέκτη (HDMI connection σε προβολέα ή LCD) τότε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο (στον ίδιο προβολέα ή LCD) - μάλιστα αν δεν υπάρχει καθόλου το scaling μέσα (πχ. πηγή 1920x1080 και τελικό output σε 1920x1080) τότε ένας σοβαρός παράγοντας μείωσης της ποιότητας έχει φύγει

γι'αυτό στο σπίτι μου ΜΑΛΛΟΝ δεν πρόκειται ποτέ να βάλω ΠΟΤΕ κάποιο (αδικαιολόγητες υπάρξεις για μένα) πανάκριβο DVD player κλπ.

but that is just me

Reaction score
0
Για αυτο και εγω λεω αντι για dvd player oppo να παρω ενα pc εστω και πιο ακριβο αποκλειστικα για αυτη τη δουλεια.Αλλα επειδη για hd ανεβαινει αρκετα το κοστος θα αρκεστω προς το παρον σε κατι απλο για απλα dvd.Αργοτερα οταν και τα hd dvd θα ειναι στα videoclub ισως τοτε κανω την αναβαθμιση.

Reaction score
1
Μπορεις να παρεις μια καρτα γραφικων μονο και να "πρεσσαρεις" τον CPU και τις μνημες ειναι μια αρκετα οικονομικη λυση. :D

Reaction score
1
Απο καρτα μια 6800 θα σου ειναι μια χαρα δεν χρειαζετε να πας παραπανω μιας και το MOBO σου δεν νομιζω να εχει PCI-E αλλα και να εχει η καρτα θα περιμενει τον επεξεργαστη να κανει ολους τους υπολογισμους.Με λιγα λογια δεν θα παρεις παραπανω frames.Τωρα για το ποσο παει ο CPU σε αυτο πρεπει να πειραματιστεις.Εγω με ενα prescot στα 2.8 των εχω τωρα στα 3.3.Αλλα ειπαμε θελει πειραματισμο και χρονο.

Reaction score
0
τελικα αγορασα αυτο απο ebay και το περιμενω....
πηρ και μια ati hercules 9800 all in wonder ελπιζω να δω απλα dvd με καλη ποιοτητα και 720p για 1080 δεν το βλεπω αλλα αργοτερα ισως βαλω καλλιτερο επεξεργαστη.
Τι λετε?
Πως μπορω να ανεβασω φοτο?

MSI Motherboard K7N2GM2-ILSR ( mATX, USB2, FIREWIRE, IDE & SATA, RAID, VGA, LAN, 6- channel audio)
2400 AMD XP CPU
1 GB PC3200 DUAL CHANNEL DDR RAM
SLIMLINE PANASONIC MULTIDRIVE( DVD RAM, DVDR/W,DVDR)
SILVER HIPER MEDIA CASE
Akasa AK-350-2 Low Profile Copper Cooler (near silent +- 20 DB)
PCI & AGP RISER CARDS

Reaction score
5
φιλε με το συστημα σου... ψαξε βρες και εναν επεξεργαστη 3200+ και δε θα χρειαστεις κατι αλλο...
μιας και αγοραζεις απο ebay, δε θα σου παει πανω απο 100ευρω!
και εγω ενα αντιστοιχο συστημα εχω και παιζει μεχρι και 2 - 720p ταυτοχρονα!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.549
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος