HDDVD Essentials και Bluray.

Reaction score
6
<o:p></o:p> Ας υποθέσουμε πως εχουμε ένα Hddvd και ένα Bluray player.

Ρυθμίζοντας to brightness contrast του προβολέα σας με το HDDVD Essentials , πιστεύετε πως με το Bluray player θα παρετε την ιδια ποιότητα brightness contrast στον προβολέα σας;

Προς το παρόν BR-Essentials δεν υπαρχει για να γινει αντίστοιχη ρύθμιση όπως γινετε με τα hddvd player , και η ερώτηση εχει να κάνει με το αν πιστεύετε πως μονο με τα ρυθμιστικά τους ενός φορματ εχετε λύσει το προβλημα ρύθμισης του προβολέα σας σε High Definition.

Στον παραπάνω προβληματισμό προσθέστε και το DVE του SD .<o:p></o:p>

Reaction score
1
Αντρέα, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα πράγματι. Επειδή έχω ελάχιστη εμπειρία από γνήσια Bluray δισκάκια, είμαι πολύ επιφυλακτικός.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Βλέποντας πάντως το The Patriot από Bluray των 50GB με τις ρυθμίσεις που έχω για τα HD-DVD, θα έλεγα ότι τουλάχιστον οι ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης πρέπει να είναι αρκετά κοντά, δεν μπορούσα δηλαδή να αντιληφθώ καμένα λευκά ή κρασαρισμένα μαύρα. Παίζει βεβαίως το ενδεχόμενο να χρειάζεται π.χ., περισσότερο contrast η εικόνα, το λευκό δηλαδή να παίζει πάνω από το digital 235.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Οι μεγαλύτερες διαφορές πρέπει να εστιάζονται στις χρωματικές ρυθμίσεις, αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος, μια και το The Patriot είχε ελαφρά υπερκορεσμένα χρώματα και στο απλό dvd…

Reaction score
1
<?xml:namespace prefix = o /><o:p></o:p> Ας υποθέσουμε πως εχουμε ένα Hddvd και ένα Bluray player.

Ρυθμίζοντας to brightness contrast του προβολέα σας με το HDDVD Essentials , πιστεύετε πως με το Bluray player θα παρετε την ιδια ποιότητα brightness contrast στον προβολέα σας;

Α, και επειδή το ξέχασα, αναφέρομαι πάντα σε κοινή πηγή αναπαραγωγής και για τα δύο format, όπως είναι το HTPC μου και το Powerdvd.<o:p></o:p>
Αν κάποιος χρησιμοποιεί ξεχωριστά HD-DVD και Bluray players, τα πράγματα αλλάζουν δραματικά και σίγουρα θα υπάρχουν μεγαλύτερες διαφορές…

Reaction score
6
Απάντηση: HDDVD Essentials και Bluray.

Σωστα ξεχασα να το αναφέρω.
Μιλάμε για universal player ( είτε software ειτε stand alone) χωρις βέβαια να αποκλείετε και η χρήση διαφορετικών player.

Reaction score
63
Πιστεύω ότι σε ένα Universal player, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Τώρα σε διαφορετικά players, ακόμα και του ίδιου φορμά, πολύ πιθανόν να υπάρχουν διαφορές. Αν υπάρχουν διαφορές σε 2 διαφορετικά DVD players με το SD DVE, δεν βρίσκω το λόγο, γιατί να μην υπάρχουν σε στα HD..

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
<?xml:namespace prefix = o /><o:p></o:p> Ας υποθέσουμε πως εχουμε ένα Hddvd και ένα Bluray player.

.<o:p></o:p>
Δεν εχω κανει την συγκριση με καποιο universal player
Την εχω κανει ομως με διαφορετικα HD-DVD/Blu Ray players.
Εν ολιγοις εγιναν οι ρυθμισεις επανω στο HD-DVD και κατοπιν συνδεσα το Blu Ray αφηνοντας τις ιδιες ρυθμισεις στον βιντεοπροβολεα.
Οι συντελεστες φωτεινοτητας και αντιθεσης ηταν εντελως διαφορετικες.
Αυτο ομως μπορει να οφειλεται και στο οτι υπηρχαν 2 διαφορετικα players, διαφορετικων τεχνολογιων...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245

Εγώ θα πω μόνο ότι φαντάζομαι κάποιον να παρακολουθεί το θέμα με σαρδόνιο χαμόγελο! :happy_9:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.159

Εγώ πάντως θα πω για τα δικά μου.
Και στον Επσον 1000 και στον σόνυ τοπάζ οι ρυθμίσεις έχουν διαφορά από το HD-DVD Toshiba E1 και από το PS3.
Τον τοπάζ όπως τον ρυθμίσαμε με το Toshiba, με τον Βογιατζάκη όταν ήρθε, δοκιμάσαμε μετά εμείς με το PS3 και ήταν αλλού οι ρυθμίσεις.

Reaction score
15.548
To 16-235 ισχυει για SD-HD-BR
Για SD-HD ειναι ιδια η τιμη τους(Brig-Cont)με την ιδια πηγη....
Με BR δεν εχω ασχοληθει καθολου οποτε δεν γνωριζω...
Το ποιο πιθανο παντος ειναι να εχουν ιδιες τιμες ολα οταν υπαρχει μια πηγη.
Αυτο που αλλαζει κατα βαση(και εκει θα υπερισχυει το BR πιστευω)ειναι στην υφη της εικονας η οποια θα ειναι λιγοτερο αγρια.....ισως και γι'αυτο να αντιλαμβανεστε μια ελαφρια πτωση αντιθεσης.....που φυσικα δεν εχει να κανει με ρυθμισεις(το ποιο πιθανο)αλλα με την αλλαγη υφης της εικονας....
Το προβλημα ειναι στους προβολεις που ακομα δεν μπορουν να αποδωσουν πολυ καλα...και οχι στην κοπια.....
Προσωπικα πιστευω οτι το BR ειναι καλυτερο σαν πηγη εστω και ελαφρα....
....ειδωμεν βεβαια..

Reaction score
15.548
Τέτοια να λες στον Αντρέα (Cinemusic) και θα σε αποκληρώσει, δεν θα θέλει να σε ξαναδει ούτε ζωγραφιστό!!!
:cool_11:
Δεν νομιζω ......

Γιατι ο Αντρεας ειναι υπερ του HD ντε και καλα...?δεν νομιζω...

Απο την στιγμη που δεν υπαρχει αναφορα ρυθμισεων δεν μπορεις να εισαι απολυτος σε κατι.....

Και εγω αυτα που λεω ειναι με βαση την διαφορετικοτητα της εικονας στα ματια μου....ισως και να κανω λαθος...
Δεν σημαινει οτι ντε και καλα ειναι οπως το λεω...
Οπως και να εχει και οι δυο πηγες παιζουν μια χαρα....
Μολις ειδικα παμε στην διπλασια αναλυση !!!!!! θα ειμαστε οκ για το σπιτι.

Reaction score
0
Αν υπαρχει διαφορα στις ρυθμισεις μεταξυ HDDVD και BluRay δεν ξερω, αλλα χθες που εβλεπα τα πρωτα μου BluRay (Τριλογια Spiderman), αλλαξα σχεδον ολες μου τις ρυθμισεις στον προβολεα. Προηγουμενα ηταν ρυθμισμενος με το Denon 1920, χθες με το PS3 εκανα αρκετες αλλαγες. Χαμηλωσα λιγο την αντιθεση (ηταν στο max), αυξησα ελαχιστα την φωτεινοτητα και επανεφερα τα χρωματα στο default (αυτα στην θερμοκρασια λευκου ομως, οχι στο απλο colour). Εχω την εντυπωση οτι ηταν καπως υπερβολικο το κοκκινο. Μπορει να κανω λαθος, αλλα μου φανηκε οτι εκτος απο την αναλυση ,το BluRay εχει και πιο εντονα χρωματα σε σχεση με το dvd.
Α, επισης το sharpness το εβαλα στο max, ενω πριν ηταν στην μεση - μου φανηκε οτι αυξανοταν η ευκρινεια χωρις να δημιουργει αλλα προβληματα στην εικονα. Επισης εντυπωση μου κανει που κατεληξα το χρωμα στο 75 (απο 100). Δεν θυμαμαι ποσα το ειχα πριν αλλα ακουγεται υπερβολικο το νουμερο, ομως η εικονα ειναι καλη. Πιο κατω απο τα 70 - 65 αρχιζει και φαινεται μαυροασπρη. ???

Reaction score
6
Απάντηση: Re: HDDVD Essentials και Bluray.

Τέτοια να λες στον Αντρέα (Cinemusic) και θα σε αποκληρώσει, δεν θα θέλει να σε ξαναδει ούτε ζωγραφιστό!!!
:cool_11:
Δεν ντρέπεσαι να με συκοφαντείς.
Εγω ειμαι υπερ γενικότερα της υψηλής ανάλυσης
Δηλαδή του HDDVD :cool_11::cool_11::cool_11:<o:p></o:p>

Reaction score
2
Δισκάκια ρυθμίσεων δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, άλλα η εικόνα σε hd dvd μου φαίνεται ελαφρώς φωτεινότερη και πιο δυναμική σε κάποια δισκάκια σε σχέση με την αντίστοιχη του ps3, με τις ίδιες ρυθμίσεις στον προβολέα. Αν έχει να κάνει με διαφορετικές ρυθμίσεις σε μηχανήματα, στο μάστερινγκ του δίσκου, είναι απλώς ιδέα μου ή όλα αυτά μαζί, δε γνωρίζω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.481
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid