hdmi καλωδίωση

Reaction score
0
καλησπέρα σε όλους.
θα περιγράψω μια καλωδίωση που θεωρητικά "δουλεύει" και θα εκτιμούσα απόψεις ή προτάσεις!
λοιπόν...
α. από ps3 φεύγει καλώδιο hdmi το οποίο συναντά καλωδίωση hdmi 2 σε 1. η μια έξοδος δίνει σε είδοδο tv hdmi (ολα οκ)

β. από hddvd φεύγει καλώδιο hdmi το οποίο συναντά καλωδίωση hdmi 2 σε 1. η μια έξοδος δίνει σε είδοδο tv hdmi (ολα οκ πάλι...)

γ. τα δύο καλώδια hdmi που περίσσεψαν συναντόνται σε hdmi switch (και ενώνονται σε "σάρκα μία")

δ. το καλώδιο hdmi που φεύγει από το swith προχωρά για 6 μέτρα και συναντα hdmi repeater (γιατί; επειδή το έχω το 6μετρό)

ε. από το hdmi repeater φεύγει καλώδιο hdmi 10 μέτρων και...καταλήγει στον βιντεοπροβολέα!

η απλή ερώτηση, με μία μόνο λέξη...γίνεται;
μήπως υπάρχει κάτι παρασάγκας απλούστερο και ξόδεψα τόση φαιά ουσία τζάμπα;
ευχαριστώ

Reaction score
5.722
θεωρητικα δουλευει . αλλα με τα ψηφιακα κλειδωματα ποτε δεν ξερεις ...
εαν εχεις τα καλωδια και οτι αλλο χρειαζεται δοκιμασε το .
εαν δεν τα εχεις βρες καποια αλλη λυση πχ av για το swithing .

Reaction score
0
Απάντηση: Re: hdmi καλωδίωση

θεωρητικα δουλευει . αλλα με τα ψηφιακα κλειδωματα ποτε δεν ξερεις ...
εαν εχεις τα καλωδια και οτι αλλο χρειαζεται δοκιμασε το .
εαν δεν τα εχεις βρες καποια αλλη λυση πχ av για το swithing .
μπορεις να δώσεις λίγες λεπτομέρειες αναφορικα με το av switching;

Reaction score
164
Απάντηση: hdmi καλωδίωση

Κατά 99% δεν θα δουλέψει ή θα δουλέψει με προβλήματα.

Οι διακλαδώσεις και το switcing πώς γίνονται;

Reaction score
0

Κατά 99% δεν θα δουλέψει ή θα δουλέψει με προβλήματα.

Οι διακλαδώσεις και το switcing πώς γίνονται;
ήδη στην αγορά είναι διαθέσιμα διακλαδωτές hdmi , switch για hdmi καθώς και repeater. An δεις τις προδιαγραφές του καθέ κομματιού ξεχωριστά είναι απλό.
όταν όμως σχεδιάσω όλο το "δίκτυο hdmi" που θέλω να στήσω δείχνει πολύ φιλόδοξο!
γι αυτό αναζητώ κάποιον που έχει δοκιμάσει κάτι παρόμοιο

Reaction score
164

Αν αγοράσεις επώνυμα και πανάκριβες συσκευές (πχ Gefen) τότε ίσως να κάνεις κάτι.
Ίσως θα αρκούσε και ένα 4Χ2 matrix και καλά καλώδια.

Reaction score
0

τα gefen είναι κάτι σαν την πορσε... πολύ θα ήθελα να έχω μια αλλά μπορώ να αγοράσω μόνο το μπρελόκ!
σε σχέση με τα matrix 4x2 έχεις υπόψη σου κάτι ποιό... γήινο?

Reaction score
164

Δυστυχώς το HDMI είναι περίεργο... Υπάρχουν πολλές κινέζικες, ανώνυμες συσκευές, αλλά έχεις μεγάλες πιθανότητες να μην σου δουλέψουν στις δικές σου συσκευές.

Reaction score
0

εάν υπάρχει και άλλος φίλος με προτάσεις ή σχετική εμπειρία, παρακαλώ!

Reaction score
0

εάν υπάρχει και άλλος φίλος με προτάσεις ή σχετική εμπειρία, παρακαλώ!
για να προχωρήσω λίγο τις ανυσηχιες μου να γράψω ότι το bitrate του ps3 είναι 12, του bluray 8
αυτός είναι επιπλεόν λόγος που ψάχνω κάποιον που νά έχει δοκιμάσει hdmi "συνδυασμούς" ! (δείτε αρχικό κείμενο)

Reaction score
5.722
av swithing εννουσα να παρεις εναν av προενισχυτη για να σου κανει την δουλεια που θες ...
θα δουλεψει καλυτερα ...
οσο για τα gefen για αυτα που κανουν ειναι σχεδον τσαμπα ...

Reaction score
4

και εγώ με την σειρά μου νομίζω ότι τζάμπα παιδεύεσαι...

Παίρνεις έναν ενισχυτή με δύο εξόδους HDMI (έναν που κοιτούσα πρόσφατα είναι ο Pioneer LX81), συνδέεις όλες τις πηγές HDMI εκεί και απο τις δύο εξόδους του, οδηγείς την TV και τον προβολέα.
Νομίζω σαν συνολική υλοποίηση είναι περισότερο τακτοποιημένη, και θα σου στοιχίσει λιγότερο σε χρόνο και μπέρδεμα... Ισως είνια περισότερο ακριβή, αλλά με ένα καλό καλώδιο 15 HDMI μπορεί να γλυτώσεις και τον repeater.

Reaction score
164

Μιλάμε αυτή τη στιγμή για ενισχυτή που κοστίζει 2000...

Reaction score
4

Μιλάμε αυτή τη στιγμή για ενισχυτή που κοστίζει 2000...
Κάνει τόσο? :111: έχω ξεφύγει τελευταία...... :121:

Εμείς οι Canon-άκηδες είμαστε Large βρε Βασίλη! :135:

Reaction score
0

αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι οι λύση του ενισχυτή φαντάζει πιο "δόκιμη" ωστόσο πρέπει να ενημερώσω ότι η πρόταση που έχω παρουσιάσει στην αρχική μου τοποθέτηση έχει εκτιμώμενο κόστος μικρότερο από 200 ευρώ!
βέβαια συμμερίζομαι απόλυτα το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα "αιρετική" και αυτό είναι ο λόγος που αναζητώ εάν έχει κάποιος άλλος τρέξει παρόμοιες δοκιμές

Reaction score
0

επιπλέον παίρνω το θάρρος να πειράξω λίγο τον unforgiven και να του γράψω ότι δεν δικαιούται να γράφει στον nikosK ότι η λύση του είναι ακριβή(2000 ευρώ) όταν ο ίδιος έχει κάνει πρόταση για λύση των 5000 ευρω!
βέβαια εάν επιστρέψει με πρόταση των 500 ευρώ θα το πάρω πίσω!

Reaction score
4

Νικόλα,

Φαντάζομαι ότι ο Βασίλης σου πρότεινε αυτή την λύση παο την Gefen

http://www.gefen.com.gr/hdmi-switchers/switchers/switchers-hdmi/4x2-hdmi-switcher.html

η τιμή της οποίας είναι 650€ και είσαι σίγουρος 100% ότι θα δουλέψει.... :126:

Πάντως θα έψαχνα για ενισχυτή... καλά ο Pioneer κάνει όντως κανα 1800άρι αλλά πρέπει λογικά να υπάρχουν και άλλοι...

Reaction score
0

Νικόλα,

Φαντάζομαι ότι ο Βασίλης σου πρότεινε αυτή την λύση παο την Gefen

http://www.gefen.com.gr/hdmi-switchers/switchers/switchers-hdmi/4x2-hdmi-switcher.html

η τιμή της οποίας είναι 650€ και είσαι σίγουρος 100% ότι θα δουλέψει.... :126:

Πάντως θα έψαχνα για ενισχυτή... καλά ο Pioneer κάνει όντως κανα 1800άρι αλλά πρέπει λογικά να υπάρχουν και άλλοι...
οκ! πάω πάσο για τον κύριο ...unforgiven!
και ευχαριστώ και τους 2 γιατί είχα κάνει κακή έρευνα και είχα αποκλίσει την λύση του 4χ2 switcher, ενώ τώρα αποκτά νέο ενδιαφέρον

Reaction score
5.722
τσεκαρε και πλαισιο μπορει να βρεις .
νομιζω κατι ειχα παρει το ματι μου ...

Reaction score
164

Το Πλαίσιο έχει Κινέζικες συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να παίζουν, μπορεί και να μην παίζουν. Το καλό είναι ότι αν μιλήσεις μαζί τους εκ των προτέρων, θα δεχθούν τη συσκευή πίσω αν δεν παίζει (δίνοντας πιστωτικό συνήθως).
Ευτυχώς, ή δυστυχώς, η Gefen (αλλά όχι μόνο η Gefen, και η Oppo, και η Real Cables και μερικές άλλες) είναι εγγύηση. Θα το πληρώσεις όμως...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.159
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound