Hdmi χαζοερώτηση

Reaction score
453
Λοιπόν, εγώ που θέλω να φτιάξω ένα htpc, θα πρέπει να πάρω hdmi κάρτα γραφικών ή να χρησιμοποιήσω motherboard με hdmi;

Γιατί λέω hdmi και όχι dvi;
Γιατί με ενδιαφέρει να έχω και ήχο, εφόσον θα συνδεθεί και στην tv.
Αλλά η κάρτα γραφικών με hdmi θα βγάζει και ήχο; Χλωμό το κόβω.
Η motherboard μήπως;

Φυσικά θα μου πείτε να χρησιμοποιήσω το audio left-right και πάπαλα.
Επειδή όμως θα υπάρξει switcher ενδιάμεσα, δεν θέλω να προβώ σε τέτοιου είδους σύνδεση.

Reaction score
2
Απ'όσο γνωρίζω δεν μπορείς να έχεις ήχο μέσω hdmi σε κάρτα γραφικών...Για την motherboard νομίζω πως ισχύει το ίδιο,εγώ δεν έχω στήσει ακόμα την δικιά μου για να σου πω σίγουρα.

Δυστυχώς νομίζω πως μόνη λύση είναι να πάρεις ήχο από την mobo ή την κάρτα ήχου σου...

Reaction score
2
Σαφως και μπορεις να εχεις ηχο απο DVI καρτας γραφικων. Οι σειρες 2xxx και 3xxx της ΑΤΙ εχουν τετοιο feature, χρησιμοποιωντας τον παρελκομενο dvi/hdmi ανταπτορα. Επισης εχουν ανακοινωθει add-ons (τα οποια βεβαια δεν εχουμε δει ακομα στην αγορα) για modules καρτων ηχου που θα φερουν hdmi και decoding chip για να περνανε τα καινουρια φορματ και απο τις αναλογικες.

Reaction score
0
Απάντηση: Hdmi χαζοερώτηση

Και η sapphire ΗΔ 3650 που πηρα εχει ηχο απο dvi. Στο dvi σου εχει ανταπτορα που το κανεισ HDMI.
Προσεξε ομως τωρα γιατι λες και για διακοπτη και να επιλεγεις:
Οταν Θα βαλεις το pc, και θα συνδεσεις το HDMI απο την καρτα γραφικων, ο υπολογιστης αυτοματα θα δωσει ηχο με το HDMI (τουλαχιστον ο δκος μου ετσι εκανε). Οταν θα συνδεσεις και τα ηχεια σου η τον ενισχυτη σου μεσω καποιας θυρας της καρτας ηχου, θα πρεπει να πας στις ρυθμισεις της καρτας ηχου (καπως βαθια) και να αλλαξεις την ρυθμιση για το που θες να σου βγαινει ο ηχος!! Εγω δεν μπορω να εχω και μεσω hdmi αλλα και μεσω ηχειων ηχο!! Πρεπει να επιλεξεις μεσα απο τον υπολογιστη σε ενα απο τα δυο.
Διατηρω την επιφυλαξη μηπως σε αλλες καρτες ηχου μπορεις ή σε άλλο λειτουργικο, καθοτι εγω εχω βιστα.
Αυτα απο μενα.

Reaction score
0

Τι θες να κανεις δηλαδη και δεν μπορεις?

Reaction score
5

Αν δε μπορεις να περιμενεις για motherboard με το G45... μια με το G35 με hdmi θα κανει την δουλεια που θες χωρις χρηση εξτρα καρτας γραφικων...
Περναει απ'οτι ξερω ηχο μεχρι 7.1 απο την hdmi της... (LPCM)

Απλα θελει εναν επεξεργαστη 2Ghz και πανω για HD (μιας και δεν θα εχεις καρτα που αποκωδικοποιει το video και θα το κανει ο επεξεργαστης-με ιδιο οπτικο αποτελεσμα φυσικα)... μια καλη προταση ειναι ο intel 8200.

(Σε περιπτωση παλι που θα περιμενεις... το G45 θα αποκωδικοποιει και HD)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
[ Επισης εχουν ανακοινωθει add-ons (τα οποια βεβαια δεν εχουμε δει ακομα στην αγορα) για modules καρτων ηχου που θα φερουν hdmi και decoding chip για να περνανε τα καινουρια φορματ και απο τις αναλογικες.[/QUOTE]

Γιατρε μου μολις το μαθεις ΡΙΧΤΟ κατευθειαν περικαλω μιας και παιζω αναλογικα ...οποτε μην μας ξεχασεις κυριε συντονιστουκο μου !!!!!!!!!!!

Attachments

Reaction score
453
Re: Απάντηση: Hdmi χαζοερώτηση

Αν δε μπορεις να περιμενεις για motherboard με το G45... μια με το G35 με hdmi θα κανει την δουλεια που θες χωρις χρηση εξτρα καρτας γραφικων...
Περναει απ'οτι ξερω ηχο μεχρι 7.1 απο την hdmi της... (LPCM)

Απλα θελει εναν επεξεργαστη 2Ghz και πανω για HD (μιας και δεν θα εχεις καρτα που αποκωδικοποιει το video και θα το κανει ο επεξεργαστης-με ιδιο οπτικο αποτελεσμα φυσικα)... μια καλη προταση ειναι ο intel 8200.

(Σε περιπτωση παλι που θα περιμενεις... το G45 θα αποκωδικοποιει και HD)
Για να καταλάβω επειδή δεν έχω τις γνώσες πάνω στο θέμα.
Με την G35 δηλαδή θα μπορέσω να έχω ήχο στην tv (stereo μιλάμε πάντα) και παράλληλα όταν επιλέγω στο switcher τον projector, θα μπορώ να παίρνω το 5.1 (DD ή DTS αναλόγως τι θα υποστηρίζει η ταινία) από την έξοδο οπτικής ίνας η οποία θα οδηγείται στον ενισχυτή.
Όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιήσω κάρτα γραφικών, αλλά με την προυπόθεση να αγοράσω καλύτερο επεξεργαστή.
Μία η άλλη δηλαδή. Τα λεφτά για την κάρτα γραφικών, να τα δώσω στον επεξεργαστή.
Σωστά;

Το G45 όταν λες θα αποκωδικοποιεί και HD τι εννοείς;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.653
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale