Hdmi arc ενισχυτη, τηλεοραση χωρις arc, πολλες συσκευες προς συνδεση.

Reaction score
0
Καλησπερα σας,
Θα θελα τα φωτα σας..
Εχω μια plasma lg 50pg7000 συμβατη στο hmdi 1.3.
Ετοιμαζομουν να αγορασω a/v receiver με 4 θυρες hdmi για να συνδεσω επανω (mac mini,ps3,tv και μια spare για το μελλοντικο ps4.
Ανακαλυψα ομως οτι για να απαλλαγω απο τα καλωδια η τηλεοραση πρεπει να εχει θυρα arc, που δεν εχει...
Τι κανω σε αυτην την περιπτωση;;;
Πως μπορω να εχω ολες μου τις συσκευες επανω στον ενισχυτη και να παιρνουν ηχο απο αυτον;; Η λυση ειναι η οπτικη;;; Αν ναι το θεμα ειναι οτι δε βρισκω ενισχυτη με περισσοτερες απο 2 οπτικες...
Συσκευες οπως το ps3 που μεταφερουν ηχο και εικονα μεσω του hdmi, δεν δουλευουν κανονικα οταν συνδεδει το καλωδιο στον ενισχυτη και το hdmi out του receiver στην τηλεοραση;

Ευχαριστω πολυ για καθε συμβουλη-πληροφορια.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Το arc χρησιμεύει για να στέλνετε ήχο από κάποια συσκευή προς την τηλεόραση.
Απ την στιγμή όμως που θα υπάρξει Α/V ενισχυτής,άρα και ηχεία,ποιός ο λόγος να σταλεί ο ήχος στα ηχεία της τηλεόρασης;

Reaction score
0
Το arc χρησιμεύει για να στέλνετε ήχο από κάποια συσκευή προς την τηλεόραση.
Απ την στιγμή όμως που θα υπάρξει Α/V ενισχυτής,άρα και ηχεία,ποιός ο λόγος να σταλεί ο ήχος στα ηχεία της τηλεόρασης;
σε ευχαριστω πολυ για την επεξηγηση, ειχα μαλλον μπερδευτει στην κατανοηση του arc και νομιζα οτι επηρεαζει ολες τις συσκευες που συνδεονται στον receiver, αλλα το εψαξα λιγο πιο σωστα και μου λυθηκε εντελως η απορια-απειρια.

Reaction score
3.341
θα έλεγα οτι το ARC είναι πολύ χρηστικό για ένα σύστημα ΑV
καταρχήν έχεις λιγότερα καλώδια πχ δεν συνδέεις την ΤV και με οπτική ίνα
γιατί παίζει με το Audio Return Chanel
πλεονεκτήματα
δεν χρειάζεσαι πολλα τηλεκοντρόλ volume play pause menu και άλλες εντολές με το χειριστήριο της TV
λιγότερα καλώδια
οι συσκευές με καλό μενού ρυθμίζεις τις λειτουργείες για ταυτόχρονο άνοιγμα και κλείσιμο των συσκευών

παράδειγμα
οππο 95 πιονερος λχ 83 σονυ ΗΧ 850

ένα κουμπάκι ανοίγω ένα κλέινω και όλες τις εντολές

ΒΑΣΙΚΟ HDMI with ETHERNET απαραίτητο

νομίζω ότι χωρίς μόνο HDMI γίνετε και pass through ο LX83

Τα έγραψα γρήγορα εάν κάτι δεν έιναι κατανοητό
συνέχισε το τοπικ καλή έρευνα !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members