HDMI Extender Over Ethernet

Μηνύματα
904
Reaction score
239
Απλά ήθελα να μοιραστώ μια λύση μαζί σας σε περίπτωση που κάποιος την χρειαστεί.

Όταν έφτιaχνα το home cinema πριν 13 χρόνια δεν μερίμνησα να περάσω HDMI στην τηλεόραση. Πέρασα HDMI/Component στον προβολέα και component στην τηλεόραση. Ο λόγος ήταν η τιμή γιατί χρειάζομαι 15μ καλώδιο, αν και εκ των υστέρων μου στοίχισε περισσότερο γιατί το component της τηλεόρασης εχει αφαιρεθεί και μπήκε το extender.

Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα καθώς βολευόμουν με τον προβολέα για ταινίες. Με την αγορά του PS4 Pro τα πράγματα άλλαξαν και ήθελα αναγκαστικά HDMI για την τηλεόραση. Ηλεκτρικός σωλήνας υπήρχε όμως δεν μπορούσαν να περάσουν οι ακροδέκτες.

Έτσι επέλεξα τη χρήση ενός extender. Από ότι έχω δει έχουν κυκλοφορήσει και κάποια connectors όπου συνδέεις τον ακροδέκτη με το καλώδιο αλλά προτίμησα την λύση του extender.

Πήρα λοιπόν ένα φίλο επαγγελματία και μου έφερε τρία extender. Τα 2 ήταν 1080p και το τρίτο 4Κ. Με το play station ta πρώτα δυο δεν δούλεψαν, παρόλο που η τηλεόραση μου είναι μέγιστα 1080i. Ίσως και λόγω της απόστασης. Με το πρώτο η τηλεόραση δεν έπαιρνε καθόλου σήμα και με το δεύτερο υπήρχαν τεράστια pixel όπως dot matrix εκτύπωση προ εικοσαετίας. Επίσης τα πρώτα δυο μοντέλα ήθελαν ρεύμα και στις δυο πλευρές ενώ το τρίτο μόνο στην είσοδο. (Ο φίλος επαγγελματίας προτιμά να χρειάζονταί ρεύμα και στις δυο πλευρές). Το τρίτο ΗDV-BE50 κλείδωσε από την πρώτη. Το μόνο μειονέκτημα είναι όταν αλλάζω πηγή χρειάζεται να κάνω reset στο extender.

Συμπέρασμα, αν θα πάρετε extender δοκιμάστε πρώτα, απ την δική μου εμπειρία δεν δουλεύουν όλα. Προτιμάται πάντα την μεγαλύτερη ανάλυση, Πάντα επιπλέον σωλήνες ηλεκτρολόγου, δεν είναι ποτέ αρκετές. Αυτές που έχω στην τηλεόραση είναι 3 με διάμετρο 2εκ και δεν βόλεψαν ενώ στον προβολέα είχα περάσει και επιπλέον μια των 4εκ. Απο αυτή περνάς ότι θέλεις


IMG_2321.jpg
IMG_2322.jpg

75111469-0850-4608-8613-B3429053501D.jpeg
 

Attachments

Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.866.961
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top