HDMI Over Ethernet

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους, θα κάνω μια εγκατάσταση στην οποία θα πρέπει να στείλω σήμα HD 1080p σε 4 τηλεοράσεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η μέγιστη απόσταση μαζί με τα πάνω κάτω των καλωδίων θα είναι 40 - 50 μέτρα. Για αγορά HDMI μου φαίνεται μάλλον χλωμό, όχι μόνο εξαιτείας του κόστους (που θα είναι πολύ μεγάλο) αλλά και εξαιτείας των στροφών που θα πρέπει να κάνει το καλώδιο. Σκεφτόμουν λοιπόν HDMI over Ethernet. Το καλώδιο θα είναι αρκετά ποιό φθηνό είτε είναι cat5e είτε cat5. Δεν ξέρω αν θα είναι οι αντάπτορες τόσο ακριβοί που τελικά να μην συμφέρει, αλλά με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα της εικόνας. Θα κλειδώνει στα 1080p ? Δεν με ενδιαφέρει να μεταφέρω ήχο αλλά με ενδιάφερει να μπορεί να μεταφέρει και εικόνα 3D.

Έχει εγκαταστήσει κανείς τίποτα τέτοιο ? Κανένα σχόλιο για ποιότητα εικόνας ...?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Reaction score
50
Απάντηση: HDMI Over Ethernet

Υπάρχουν τέτοιο converters αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά να σου πω τι έχω κάνει εγώ για μοίρασμα εικόνας

όλη η λύση στηρίζεται σε Media players με σύνδεση μέσω δικτύου
- Στο κέντρο ένα Mede8er με εσωτερικό δίσκο + usb δίσκο + dvd rom
- περιφερικά ένα playon με σύνδεση UTP και
- άλλο ένα με ασύρματη σύνδεση σε άλλο άροφο (με τοπικό Access Point ορόφου)

Και τα 2 δουλεύουν μια χαρά και κλειδώνουν σε 1080p, με το ασύρματο όμως (σε g) να κάνει σπασίματα σε κάποια αρχεία mkv.

Το κόστος για κάθε media player είναι σχεδόν διπλάσιο από τα hdmi converters αλλά έχεις πάντα το πλεονέκτημα να κάνεις αναπαραγωγή τοπικά σε καθένα από αυτά με εξωτερικό μέσο (usb stick, sd card κλπ)
Επίσης παράλληλα τραβάω μουσική με το laptop από το mede8er για μουσικούλα σε άλλο δωμάτιο.

Αντί για media player στο κέντρο μπορείς να βάλεις κάποιο δικτυακό δίσκο

Reaction score
0
Το ζητούμενο είναι να μπει ένα rack σε κεντρικό σημείο του σπιτιού (για να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στα καλώδια) και στα δωμάτια να πηγαίνει μόνο καλώδιο εικόνα ή και ήχου. Στο rack θα υπάρχει hdmi switch για να μοιράζει την εικόνα και τον ήχο (όπου θα υπάρχει εγκατάσταση ήχου).

Επομένως δεν έχει νόημα να υπάρχει media player σε κάθε δωμάτιο γιατί θα απαιτείται και αντίστοιχα ενισχυτής με καλώδια κλπ.

Επειδή ακριβώς είναι ποιό εύκολο να τραβήζω καλώδια δικτύου για αυτό και ρωτάω.
Αν βέβαια δεν υπάρχει άλλη λύση ίσως τελικά παίξω με media player κλπ. θα δούμε.

Reaction score
50
Απάντηση: Re: HDMI Over Ethernet

Το ζητούμενο είναι να μπει ένα rack σε κεντρικό σημείο του σπιτιού (για να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στα καλώδια) και στα δωμάτια να πηγαίνει μόνο καλώδιο εικόνα ή και ήχου. Στο rack θα υπάρχει hdmi switch για να μοιράζει την εικόνα και τον ήχο (όπου θα υπάρχει εγκατάσταση ήχου).

Επομένως δεν έχει νόημα να υπάρχει media player σε κάθε δωμάτιο γιατί θα απαιτείται και αντίστοιχα ενισχυτής με καλώδια κλπ.

Επειδή ακριβώς είναι ποιό εύκολο να τραβήζω καλώδια δικτύου για αυτό και ρωτάω.
Αν βέβαια δεν υπάρχει άλλη λύση ίσως τελικά παίξω με media player κλπ. θα δούμε.
Ίσως δεν το εξήγησα σωστά
Δεν χρειάζεται ενισχυτής, το media player παίρνει σήμα μέσω UTP από το δίκτυο (κεντρικός mdp ή hard disk) το επεξεργάζεται και το στέλνει στην TV μέσω HDMI.
Θα ρίξεις δλδ μόνο UTP από το Rack μέχρι κάθε TV
Μάλιστα με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεσαι καν HDMI switch αφού όλη η επικοινωνία συσκευών γίνεται με ethernet μέσω UTP.
Θα χρειαστείς βέβαια ένα Ethernet switch που έχει αστείο κόστος.

δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι εύκολη στο στήσιμο και σχετικά φτηνή με αρκετές επιπλέον δυνατότητες.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: HDMI Over Ethernet

και πως θα έχω 5,1 στο δωμάτιο που θα είναι ο media player?

Στην περίπτωση του rack στα δωμάτια θα είναι εγκατεστημένα τα ηχεία και το σήμα θα έρχεται απο τον ενισχυτή του rack. Στο δικό σου setup πως θα γίνεται αυτό ?

Reaction score
50
Απάντηση: HDMI Over Ethernet

όντως δεν γίνεται χωρίς ενισχυτή, νόμιζα ότι θα έχεις μόνο TV στα δωμάτια :110:
αλλά αυτό που θες νομίζω δεν το κάνει ούτε ο hdmi converter

πως σκέφτεσαι να στείλεις σήμα σε πολλά δωμάτια από έναν μόνο 5.1 ενισχυτή? με switcher για ηχεία?

αν βρεις λύση ποσταρέ το please, με ενδιαφέρει και μένα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound