HDMI

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673
Απάντηση: HDMI

Απο την αφή και μόνο νομίζω οτι τα Hdmi εμπορίου ανεξαρτήτου τιμής δεν χρησιμοποιούν αγωγούς καλ. Δικτύου, ετσι λέω εγώ τώρα..Οπότε μπας και ξέρουν κατι παραπάνω ή έχουν πειραματιστεί περισσότερο?
προσωπικά, όχι από την αφή, άνοιξα ένα HDMI του εμπορίου, τιμής >700 ευρώ, κι έχει μέσα καλώδιο δικτύου.

Reaction score
0
Απάντηση: HDMI

Τότε μιλάς σωστά και συγνώμη...Απλά μου φαίνεται πολύ μαλακό σαν καλώδιο ενω του δικτύου...Ξέρεις...ΤεςΠα, η απόσταση είναι μικρή οπότε....Απλά μαθαίνουμε όσοι δεν ξέρουμε απο τις πολύτιμες γνώσεις σας...

Reaction score
10
Γιατρε μου,

μερικα σχολια :
1. το τοπικ αυτο το εχεις δει. Οι φωτο δεν δειχνουν κανενα CAT5/6 καλωδιο. Αν οι καλωδιακιδες ( κατασκευαστες ) καθονται και μαζοχιζονται για να βαλουν τοσες θωρακισεις στους αγωγους και παχυτερα καλωδια στα μεγαλα καλωδια που πανε πολλα μετρα, μονο για να μας τα αρπαζουν, τοτε τι να πω....με δουλευουν και μενα.

2. το ''Runs of up to 50 meters can be achieved by sending the HDMI signal over a run of Cat 5/6 networking cable'' εχει και συνεχεια :
HDMI over Cat 5/6
Runs of up to 50 meters can be achieved by sending the HDMI signal over a run of Cat 5/6 networking cable, using special adapters designed for this purpose. As with the active cable solutions discussed above, they incorporate booster and equalization electronics at each end of the path, and require external power. Because of its tighter manufacturing tolerances, Cat 6 cable is generally preferred over Cat 5 in these applications.

Τα special adapters ειναι τα γνωστα baluns, που ναι μεν δουλευουν αλλα με απλα και αλλα με θωρακισμενα CAT 5e/6/7 καλωδια, αλλα τα εχουν και τα λεφτα τους και τα κουσουρια τους.

Αλλο παλι :
Running Long Cable Lengths
Like all HDMI-enabled components, cables must be tested to meet the Compliance Test Standards set by the HDMI Licensing, LLC. Cables must successfully pass a signal of a certain strength (Standard cable must deliver a signal of 17Mhz; High Speed must deliver a signal of 340Mhz) to pass compliance.
The HDMI specification does not dictate cable length requirements. Different cables can successfully send HDMI signals various distances, depending on the quality of the design and construction. As well, HDMI compliance testing assumes “worst case” scenarios – testing with components who have minimally performing HDMI electronics. That is why you may see cables in the market that claim to successfully pass an HDMI signal at very long lengths. This may be true using certain quality CE components on each end, but may not work in every case. It is best to test entire systems before installing.

Τριτο και καλυτερο : μια δοκιμη θα μας πεισει....
Δηλωνω παρων με μια αρμαθια καλωδια, να κανουμε ενα ζωντανο τεστ στο Avsite, να δουμε επιτελους αν υπαρχουν ορατες διαφορες.
Εγω τις εχω δει, γιαυτο επιμενω, αλλα ειπαμε... η δικη μου γνωμη τελευταια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673
Απάντηση: Re: HDMI

Γιατρε μου,

μερικα σχολια :
1. το τοπικ αυτο το εχεις δει. Οι φωτο δεν δειχνουν κανενα CAT5/6 καλωδιο. Αν οι καλωδιακιδες ( κατασκευαστες ) καθονται και μαζοχιζονται για να βαλουν τοσες θωρακισεις στους αγωγους και παχυτερα καλωδια στα μεγαλα καλωδια που πανε πολλα μετρα, μονο για να μας τα αρπαζουν, τοτε τι να πω....με δουλευουν και μενα.
Αγαπητέ μου,

όλες οι φωτό που έκανες την καλοσύνη να μας δείξεις, δείχνουν ένα CAT7 καλώδιο δικτύου.

Στο CAT6 βγήκε η έκδοση α όπως και στο CAT7. ΙΜΗΟ, μικρές λεπτομέρειες που δε θα απασχολήσουν ποτέ τον μέσο καταναλωτή.

προσεξε: καλώδιο δικτύου. κόστος 1 ευρώ το μέτρο κι άν...

φωτό:

και λίγα λόγια για το cat7.

Μπράβο για την πρόταση πάντως του "συγκριτικού" καλωδίων HDMI.

Reaction score
10
Να πω οτι εχεις αδικο , ψεματα θα πω.

Τα καλωδια CAT εχουν 4 ζευγη καλωδιων, ενω τα HDMI 19 καλωδια, 4 τριπλα και 7 μονα.

Αν λοιπον ενα καλωδιο HDMI φιαχνεται απο περιπου 2,5 καλωδια CAT, τοτε εχουμε θεμα.....:203:.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.503
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus