HDV ή απλή και φτηνιάρικη;

Μηνύματα
98
Reaction score
3
Ενδιαφέρομαι να παρω μια ψηφιακή βιντεοκάμερα. Για αρχή ξέρω πως σίγουρα θα πάρω minidv. Σκληροί δίσκοι και dvd δεν βολεύουν και έχουν τα προβλήματά τους.

Τώρα σκέφτομαι, να πάρω την sony hc3 που τραβάει HDV και βέβαια κοστίζει 1200-1300Ε ή να προτιμήσω μια απλή και φτηνιάρικη sony ή άλλη μάρκα minidv με 300-400Ε;

Θα μου πείτε, ρε φίλε εμείς θα σου πούμε; Έχω μπλεχτεί όμως. Την κάμερα την θέλω για ερασιτεχνική χρήση. Ξέρω να κάνω στοιχειώδες μοντάζ με το pc. Στην προκειμένη φάση δεν έχω hdtv τηλεόραση αλλά προφανώς σε 2-3 χρόνια θα πάρω. Δεν με ενδιαφέρει να τραβάω φωτογραφίες με την κάμερα, έχω πολύ καλή ψηφιακή φωτογραφική.

Μήπως είναι καλυτερα να παρω τώρα την φτηνή 1ccd; Έτσι κι αλλιώς μόνο σε τίποτα διακοπές τραβάω βίντεο και θα νιώθω καλύτερα ξέρωντας πως δεν έχω ένα πανάκριβο μηχάνημα δίπλα στην θάλασσα κλπ. Πιθανώς σε λίγα χρόνια να ωριμάσει καλύτερα η τεχνολογία στις HDV κάμερες (αλλά αυτό συνέχεια δεν συμβαίνει με τα ηλεκτρονικά;).

Φανταζομαι και άλλοι θα εχουν πέσει στο ίδιο δίλλημα. Ακούω απόψεις...
 

Μηνύματα
4.830
Reaction score
3
Re: HDV ή απλή και φτηνιάρικη;

Δίλλημα. Πολύ σωστά το είπες.
Κι εγώ  το είχα αυτό, αν και έχω miniDV.
Αν θες τη γνώμη μου, πάρε καλύτερα την HC3.
Δεν θα χρειαστείς να ξανααγοράσεις για 3-4χρόνια άλλη, γιατί θα διαθέτεις ήδη μια HD κάμερα.
Όταν θα πάρεις HD TV, τότε θα έχεις ήδη υλικό από την κάμερα να δεις. Και μέχρι να πάρεις τέτοια TV θα μπορείς να βλέπεις σε οποιαδήποτε TV, θυσιάζοντας βέβαια την ανάλυση.
Τώρα, όσον αφορά την επεξεργασία, σίγουρα θες δυνατό PC.
Οπότε έχεις 2 επιλογές:
1. Ή κρατάς τις κασέτες με HD υλικό και τις βλέπεις όπως είναι χωρίς μοντάζ στην TV.
2. Ή τις κρατάς, αλλά ταυτόχρονα μετατρέπεις το HD video σε 720x576 και τις κάνεις σε DVD. Ναι μεν θα χάνεις σε ανάλυση, αλλά θα μπορείς να τις αναπαράγεις σε οποιοδήποτε Player.
Όταν με το καλό γίνουν προσιτά τα HD εγγραφής, και καταλήξουν οι εταιρείες σε κάποιο κοινο φορμά δίσκου, τότε θα μπορείς να κάνεις ότι και τώρα με τα DVD.
Εγώ πάντως, αν δεν είχα την miniDV, αυτό θα έκανα, προκειμένου να έχω από τώρα HD λήψη από κάμερα.
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Μηνύματα
3.030.316
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera
Top