help ..HOME CINEMA

G

georg9

Guest
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
θελω βοηθεια για αγορα ενισχυτη και ηχειων 5.1 σε ενα χωρο 6.1 μετρα χ 6,75 μετρα =42 τ.μ.
Η χρήση όλων των ηχείων θα είναι 50% για μουσική και 50% για ταινίες!

ενδιαφερομαι για μπροστινα ηχεια δαπεδου και πισω μικρα για να μπουν πανω σε βιβλιοθηκες.σημαντικο θα ηθελα να ειναι σε χρωμα ξυλου (εαν ειναι και wireless καλυτερα λογω WAF)
Θα γινει και αγορα ειτε 37'' η 42'' TV η οποια η θεση τηλεθεασης θα ειναι περιπου στον μεσο.
θα ηθελα να μου προτεινετε τον καλυτερο δυνατο συνδυασμο (ενισχυτη + ηχεια), με κοστος περιπου 800-1000 ευρο (μαζι με τον ενισχυτη)

Και πάλι ευχαριστώ!!

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
1000 για 42 τετραγωνικα...λιγα χρηματα για αυτο το χωρο.Ισως ενας συνδυασμος YAMAHA 657 με ηχεια WHARFADALE,MISSION αλλα και παλι χωρις υπογουφερ.Μαλλον ενα ποσο γυρψ στα 1500 θα ητνα μια πιο ρεαπλιστικλη επιλογη.Βεβαια υπαρχει και η δυνατοτητα αγορας ενισχυτη και ενος ζευγους ηχειων και η αγορα των υπολοιπων σταδιακα.

Reaction score
0
Θα σου πρότεινα να στραφείς σε wharfedale ή Koda που κινούνται σε χαμηλά επίπεδα τιμής και πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους (κάτοχος wharfedale γαρ). Ειδικά για τα wharfedale σειρά 9 όμως να ξέρεις ότι είναι ογκώδη ηχεία και δεν ξέρω αν συμβαδίζουν με το WAF που σε δεσμεύει. Για ασύρματα θα σου έλεγα να τα ξεχάσεις αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα.

Reaction score
0
Ίσως είναι καλή ιδέα να κοιτάξεις και τις αγγελίες των μελών για μεταχειρισμένα ηχεία και ενισχυτές. Πολλές φορές εκεί μπορεί να βρεις λαυράκια!

Reaction score
0
Ίσως είναι καλή ιδέα να κοιτάξεις και τις αγγελίες των μελών για μεταχειρισμένα ηχεία και ενισχυτές. Πολλές φορές εκεί μπορεί να βρεις λαυράκια!

Reaction score
2
Σου προτείνω ένα σύστημα με ενισχυτή της CAV και ηχεία της KODA με πολύ καλές κριτικές, που θα καλύψουν τις ανάγκες σου και είναι μέσα στα όρια του προυπολογισμού σου.

Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω email για περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Όντως τα Koda είναι φθηνά και αν ήθελες σύστημα μόνο για home cinema (και δεδομένου του χώρου και του budget) θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Σε αυτά τα λεφτά δεν έχουν αντίπαλο.

Όμως δεν είναι ότι καλύτερο για μουσικές ακροάσεις. Οπότε καλύτερα να δεις τα wharfedale. Έχω δεί ότι κάποιοι έχουν σ στοκ την προηγούμενη σειρά της wharfedale (σειρά 8) τα οποία θα πάρεις πάρα πολύ φτηνά.

Από ενισχυτές τώρα δες τον denon 2105 και τον Yamaha 457. Αν είσαι τυχερός μπορείς να βρείς τον Yamaha 450 ή τον 550 σε ξεστοκάρισμα (την προηγούμενη βδομάδα τους είχα δει στον Κωτσόβολο σε πολύ χαμηλή τιμή).

Αν τώρα δεν φτάνει το "μαλλί" πάρε καλύτερα τον ενισχυτή και τα 2 μπροστά ηχεία και μετά συμπληρώνεις τα υπόλοιπα...

Πάντως πριν αγοράσεις προσπάθησε να ακούσεις...

Reaction score
0
Καλησπέρα ,

Επειδή και εγώ κατά το Μαιο έψαχνα για παρόμοια λύση home cinema(αν και εμένα με ενδιέφερε περισσότερο να βλέπω ταινίες παρά το να ακούω μουσική) , η γνώμη μου είναι οτι πρακτικα στα λεφτά που διαθέτεις αυτά που μπορείς είναι τα εξής:
α. Να πάρεις έτοιμο πακέτο home cinemα. Υπάρχουν αρκετά καλά στα λεφτά που διαθέτεις και μάλιστα με ασύρματα ηχεία... Οι αλυσίδες ηλεκτρικών διαθέτουν αρκετά μεγάλη ποικιλια.
Φυσικά κανένα μαγάζι ήχου δεν συστήνει τέτοιες λύσεις, εφόσον έχεις απαιτήσεις στην μουσική

β. Να ανέβεις λίγο οικονομικά και να πάρεις κομμάτια. Εκεί οι επιλόγες βέβαια (εφοσον δεν ανέβεις πολύ στα λεφτά) δεν είναι παρά πολλές, όμως σίγουρα αυτό που θα πάρεις θα είναι καλύτερο ακουστικά απο το έτοιμο πακέτο.

Εγώ επέλεξα το (β) και κατέληξα στο εξής πακέτο: μπροστα whaferdale 9.4 με κεντρικο το 9 CC , πίσω τα 9.1 και για sub το yamaha sw515. Για ενισχυτή πήρα τον yamaha 650(που τον συστήνει πολύ κόσμος!!!).

Τα ήχεια βέβαια δεν είναι και ιδιαίτερα μικρά, οπότε δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν τα 9.1 χωράνε σε βιβλιοθήκη!!(εγώ τα έχω σε βάσεις).

Εχε υπόψη πάντος οτι εφόσον υπάρχει ο περιορισμός στο οικονομικο, μπορείς να αναβάλεις την αγορα του sub για αργότερα και να διαθέσεις τα υπάρχοντα χρήματα για τα ηχεία και ενισχυτή.(σημειωτέον οτι τα whaferdale έχουν απο μόνο τους αρκετά καλό μπάσο).

Τα ηχεία πάντος μπορείς να τα ακούσεις στον Νάκα(στο κάταστημα που είναι στο κέντρο) αν είσαι τυχερος(εγώ τότε που έψαχνα υπήρχαν διαθέσιμα μονο της σειράς 8.x!). Για τιμές πάντος ρώτα και αλλού...θα βρεις αρκετά χαμηλότερες...

Α...και να μην το ξεχάσω...Μου είχαν προτείνει και ηχεία της MAGNET τότε , μιας και είναι αρκετά οικονομικά και αυτα. Μάλιστα αυτά διέθεταν και ενσωματωμένο sub, όμως δεν με τράβηξαν...και προτίμησα τα whardefale!! :)

Ελπίζω να βοήθησα.

akops

Reaction score
2
Μαλλον κατεληξα στα whaferdale (τα ακουσα στο ΝΑΚΑ)
Κατέληξα στο εξής πακέτο: μπροστα whaferdale 9.5 με κεντρικο το 9 CC , πίσω τα 9.1 με βασεις (ΧΩΡΙΣ sub ). Για ενισχυτΗ σκεφτομαι ειτε το yamaha 650 η το 457.
κατι αλλο η τιμη των 9.1 με βασεις ειναι σχεδον το ιδιο με τα 9.4 (δαπεδου). τι προτεινεται καλυτερα για πισω?

ξερει κανεις που μπορω να βρω την καλυτερη τιμη για τα ηχεια και τον ενισχυτη (εκτος απο νακα, ηχεια=780 ευρο + 420 ο ενισχυτης). με ενδιαφερουν και τα ξενα siteς εαν οι τιμες ειναι καλες. εαν υπαρχει κανενα μαγαζι στην Αθηνα που εχει καλυτερες τιμες απο του νακα .ΣΤΟ ΜΑΚΡΟ δεν φαιρνουν πια το 650 αλλα τον 657 στα 43ο ευρο

Ευχαριστω

Reaction score
0
Καλησπέρα ,

Τα 9.5 με τι ενισχυτη τα άκουσες στον Νάκα??

Οταν ψώνιζα και εγώ ηχεία το Μαιο, είχα σκεφτει να πάω στα 9.5 όμως ο "ειδικός" του καταστήματος που πήγα με είχε αποθαρρύνει απο την αγορά αυτή με το σκεφτικό οτι ο 650 δεν θα ήταν επαρκής (τουλάχιστον στις μεγάλες εντάσεις) για να οδηγήσει τα ηχεία αυτά(δεδομένου οτι είναι και σχετικά αναίσθητα με μόνο 86db ευαισθησια αν θυμάμαι καλα..).
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του , θα έπρεπε να πάω σε μεγάλυτερο ενυσχυτή(βλέπε 1500), πράγματα που σήμαινε και αρκετα παραπάνω χρήματα..που δεν είχα!!!

Υπόψη οτι δεν είμαι ειδικος επι του θέματος... απλα μεταφέρω οτι έχω ακούσει.. :)

akops

PS: Μα καλα..τι βάσεις..θα πάρεις και η τιμή τους + τα 9.1 πλησιάζει τα 9.4??

Reaction score
2
Ta 9.5 τα άκουσα με ton rxv650 (oπως μου ειπe και ο "ειδικος" στον νακα και ο RXV450 τα σηκωνε)

τα 9.1 εχουν 190 ευρο και οι βασεις δαπεδου ειναι απο 100-170 ευρο.εαν υπολογισεις οτι τα 9.4 ειναι στα 350 ερχεται σχεδον μια η αλλη.

εαν υπαρχει καποιος να προτεινει κατι που ειναι πιο οικονομικο απο τον νακα ευπροσδεκτο

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
στα λεφτά που σου είπε για τα wharfedale δεν νομίζω να βρεις κάτι καλύτερο...

όσο για βάσεις δαπέδου μπορείς να βρεις και φθηνότερες...

Reaction score
2
Μεταξυ των wharfedale και των TANNOY SENSYS ποιο προτεινεται.???
Βρηκα και αυτη την προσφορα
Η Adamco ανακοίνωσε την διάθεση του πλήρους set ηχείων Sensys της Tannoy σε τιμή προσφοράς. Tο set αποτελείται από ένα ζεύγος Sensys 2, ένα ζεύγος Sensys 1 και το κεντρικό ηχείο της σειράς Sensys C. Τα ηχεία της σειράς Sensys διαθέτουν
superweeter με θόλο τιτανίου και μαγνήτη νεοδυμίου, με απόκριση ως τα 51 kHz κατάλληλο για αναπραγωγή SACD και DVD Audio, γούφερ
χάρτινου κώνου με επικάλυψη ακουστικά ουδέτερου συνθετικού υλικού, μαγνητική θωράκιση, διπλοκαλωδίωση και επίχρυσες μπόρνες σύνδεσης Διατίθενται σε χρώμα Maple, Rosewood και Black Ash. Η λιανική τιμή προσφοράς του set διαμορφώνεται στα 799 Ευρώ μετρητοίς από 1.604 Ευρώ (τιμή καταλόγου).

Reaction score
2
Η Adamco ανακοίνωσε την διάθεση του πλήρους set ηχείων Sensys της Tannoy σε τιμή προσφοράς. Tο set αποτελείται από ένα ζεύγος Sensys 2, ένα ζεύγος Sensys 1 και το κεντρικό ηχείο της σειράς Sensys C. Τα ηχεία της σειράς Sensys διαθέτουν
superweeter με θόλο τιτανίου και μαγνήτη νεοδυμίου, με απόκριση ως τα 51 kHz κατάλληλο για αναπραγωγή SACD και DVD Audio, γούφερ
χάρτινου κώνου με επικάλυψη ακουστικά ουδέτερου συνθετικού υλικού, μαγνητική θωράκιση, διπλοκαλωδίωση και επίχρυσες μπόρνες σύνδεσης Διατίθενται σε χρώμα Maple, Rosewood και Black Ash. Η λιανική τιμή προσφοράς του set διαμορφώνεται στα 799 Ευρώ μετρητοίς από 1.604 Ευρώ (τιμή καταλόγου).

Reaction score
0
Έχοντας ακούσει στο παρελθόν τα Tannoy Sensys 2DC θα έλεγα Tannoy. Στα DC, τα ομοκεντρικά, όμως χρειάζεται ρεύμα που δεν νομίζω ότι ο Yamaha που επέλεξες θα στο δώσει. Για τα απλά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο...
’κουσέ τα με τον Yamaha αν μπορείς, το θεωρώ πολύ σημαντικό, μια και τα Tannoy είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τα Wharfedale και δεν αποκλείετε ο συγκεκριμένος Yamaha να τους πέφτει λίγος, όχι μόνο στα ρεύματα.

minas

Πισιά
Reaction score
4.426
Αν δεν απατώμαι, μόνο τα Sensys DC έχουν το supertweeter. Τα σκέτα Sensys δεν πρέπει να φτάνουν τόσο ψηλά. Είμαι πολύ κουρασμένος για να ψάξω, οπότε αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος... Επιπλέον, την προσφορά που λες θυμάμαι να την κάνει η Adamco από την τελευταία A/V έκθεση που είχα πάει (αν θυμάμαι καλά Intercontinental?) εδώ και ένα χρόνο :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Τα Sensys DC χρησιμοποιούν τις ομοαξονικές μονάδες της Tannoy και super tweeter, ενώ τα απλά Sensys συμβατικά ηλεκτροδυναμικά woofer και tweeter.

Οι διαφορές στον ήχο είναι δραματκές όσο αναφορά τον χρονισμό αλλά και την στερεοφωνική εικόνα, αλλά και την ομοιογένεια του ήχου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα απλά Sensys είναι άσχημα ηχεία. Είναι κατά πολύ καλύτερα από τα wharfedale κλπ κλπ.

Reaction score
2
Συγνωμη εαν το κουραζω το θεμα, αλλα το Σαββατο εκανα μια βολτα απο ΑΘΗΝΑ (Στοα Φεξη) και σε ενα μαγαζι ρωτησα τι προτεινουν απο τα WHARFEDALE 9.5/9CC/9.1 ΕΙΤΕ TANNOY SENSYS 2/1/CC. Εκει ανεπιφυλκτα μου προτειναν τα
WHARFEDALE 9.5/9CC/9.1 οτι ειναι πολυ καλυτερα απο τα συγκεκριμενα tannoy sensys (οχι τα dc), οχι σαν εταιρεια αλλα σαν ηχεια. Επειδη δεν ειχα δυνατοτητα να τα ακουσω , θα ηθελα μια συμβουλη ποιο εινα καλυτερο. σημειωτεον ο ενισχυτης θα ειναι μαλλον ο yamaha rxv650 (δεν θα προβω σε αγορα sub).
δεν ξερω εαν συγκρινευαι με τον marαnz 4500?
Eυχαριστω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.473
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO