Help!!!

Reaction score
63
Παιδιά τη βοήθειά σας για τον χώρο, που θα βάλω τον προτζέκτορα:Στο πάρακάτω , το πανί θα μπεί από την πάνω μεριά του σχεδίου και ο καναπές στην πίσω στην εσοχή. Ξέρω ότι δεν είναι ιδανικός χώρος, επειδή κάνει γωνία, αλλά αυτόν έχω διστυχώς:(!! Θα ήθελα να μου πείτε πώς θα τον κάνατε εσείς home cinema και τί ηχεία θα βάζατε πίσω και πώς. Για πίσω έχω σκεφτεί τα FX της Monitor Audio, που γίνονται και dipole και bipole. Ευχαριστώ!!

Attachments

Reaction score
4
Aμα παρεις κανα κασμα και ανοιξεις την γωνια θα βγεις σε κανα διπλανο διαμερισμα?
Η γωνια στην χαλαει την δουλεια... :(

Για τα ηχεια που λες θα τα βαλεις στον τοιχο πισω σου η οπως εγω εδω http://i42.photobucket.com/albums/e340/skatare/piso.jpg
Η βαλτα στις γωνιες.
Μην σκεφτεις ποτε για βασεις δαπεδου για τα πισω.
Και τα flat ηχεια που μπαινουν στο τοιχο ειναι και αισθητικα και ακουστικα καλυτερα!

Αυτο που θα πρεπει να κανεις, αφου θα παιξεις με ανοιγμα 2,20 για τα πισω θα πρεπει να κανεις το ιδιο και για τα μπροστα ηχεια. Μην τα ανοιξεις περισσοτερο απο 2.20 γιατι εχεις χωρο. Δεν θα ακους καλα το δεξι μετα που το φασμμα του ηχου θα σκαει πανω στον τοιχο της γωνιας ετσι οπως το φανταζομαι. :rolleyes: Θα ακους αλλα φοβαμαι θα χασεις την στερεοφωνικη αισθηση.

Αλλα και παλι ποιος την εχασε για να την βρουμε εμεις?
Δεν ξερω κανενα που να εχει σωστη στερεοφωνικη εικονα απο τα ηχεια του στο σαλονι του η στο δωματιο του. (δεν μιλαω για τα dedicated rooms που εκει μπορεις να το επιτυχεις λογω σχεδιου χωρου εξ αρχης για αυτη την δουλεια χωρις επιπλα και κτλ που σου ακυρωνουν πολλες συχνοτητες στον ηχο)

Και βλεπω οτι και με το πανι ισως να εχεις προβλημα εκτος και αν πας σε 92''

Τον προβολεα ταβανι θελει και ρωτημα?
Η πισω στον τοιχο σε καμια βαση οπως εκανα εγω...

Το οτι δεν σου ειχε απαντησει κανεις μεχρι αυτη την ωρα ειναι γιατι ανεβασες μονο το σχεδιο του δωματιου και οχι του μπουφε που θα φαμε.

Reaction score
63
Thanks φίλε!! Βασικά, αμα πάρω γκασμά θα το κάνω κάμπριο!!! Όσο για τον μπουφέ, μόλις φτιαχτεί το σπίτι, θα έχουμε πανηγύρια!!!

Reaction score
4
Καθομαι και μελετω το σχεδιο σου ξανα και ξανα και αυτη η γωνια...
Αχ αυτη η γωνια...

Το φαρδος του τοιχου μπροστα ειναι 2,80.
Θα πρεπει να τον εκμεταλλευτεις ολο! Αν βαλεις πανι και ηχεια left right μπροστα το 2.20 φαρδος δεν θα σε φτασει με τιποτα. Και 92΄΄ πανι να να βαλεις αφου μονο η δοκος του πανιου θα ειναι τουλαχιστων 2 μετρα και...

Οποτε οπως ειπα εκμεταλλευεσαι τα 2.80 για να βαλεις το πανι και να εχεις και χωρο για να ανοιξεις τα δυο ηχεια μπροστα...
Εκτος και αν δεν θες χωρο και βαλεις μικρα ηχεια τοιχου για μπροστα... (αν και δεν σε κοβω για μικρα...););)

Οποτε θα κεντραρεις το πανι σου στα 2.80.

Το ερωτημα ειναι τι γινετε με την <<γουβα πισω?>>
Θα βαλεις τα surround πισω στο τοιχο και ψηλα. Βαλτα οσο ποιο πολυ γινετε στις γωνιες για να εκμεταλλευτεις τα 2.20.

Τωρα για να μην καθεσε στην γουβα πισω και χανεις την στερεωφονικη αισθηση απο τα μπροστα λογω τοιχου δεξια, θα σου προτεινω οταν θα βλεπεις ταινιες να τραβας τον καναπε λιγο μπροστα ετσι ωστε να ακους τα μπροστα καλυτερα.

Καλυτερα να εισαι κεντραρισμενος με τα μπροστα παρα με τα surround.
To μονο προβλημα με αυτη την λυση ειναι οτι θα βλεπεις την οθονη του προβολεα σου απο τα 2,90 μετρα και οχι απο τα 3,40 στην περιπτωση που θα ειχες τον καναπε σου πισω στο τοιχο.

Και τα 2,90 δεν ειναι απαγορευτικα... Ειναι βεβαια καπως οριακα...

Κατι αλλο δεν μπορω να βρω να σου πω...

Εγω ετσι θα επαιζα μπαλα με τον χωρο σου...:D

Reaction score
51
Κατ' αρχήν χρόνια πολλά και καλά..... :)

Να ρωτήσω κάτι βρε Δημήτρη??
Γιατί πρέπει ντε και καλά ο καναπές να μπει στο στενό τμήμα (2.20) ?
Έχεις δυνατότητα να βάλεις εκεί το πανί με τα mainL & R και πίσω (στο φαρδύ τμήμα των 2.80, στο πάνω μέρος της φωτό) να μπει ο καναπές.....

Γνώμη μου είναι ότι θα φαίνεται και αισθητικά καλύτερα να μπαίνει κανείς στο δωμάτιο και να βλέπει καναπέ αντί για ηχεία και πανιά.....

Reaction score
4
Kαι πως θα παιξει με τα μπροστα ηχεια? 2,20 ειναι αρκετα για να μπουν μπροστα ηχεια δεξια και αριστερα μαζι με πανι?

Reaction score
51
Kaι βέβαια είναι αρκετά τα 2.20μ
Ένα πανί 16:9 των 92" έχει πλάτος 203,7 εκατοστά (και ύψος 114,6 εκατ)
Αντίστοιχα, πανί 100" έχει πλάτος 221,4 εκατ. & ύψος 124,5 εκατ

Υποθέτω ότι ο Δημήτρης θα βάλει πανί 100"
Το ότι το πανί θα πηγαίνει από πλάτος σε πλάτος δεν σημαίνει ντε και καλά ότι και τα ηχεία θα πρέπει να είναι έξω από το πανί.....

Με απλά λόγια: το πανί μπορεί να έχει πλάτος 2.2μέτρα αλλά τα ηχεία μπορούν πχ να απέχουν μεταξύ τους 1,90μέτρα. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η κατεύθυνση των tweeter να δείχνει την θέση μας στον καναπέ (αφού οι υψηλές συχνότητες είναι κατευθυντικές).

Οπότε που ακριβώς υπάρχει δυσκολία??

Αααα.....για την απόσταση καναπέ - πανιού πιστεύω ότι ο Δημήτρης ΔΕΝ πρέπει να ανοίξει την οθόνη πάνω από τις 92".
Είναι παραπάνω από αρκετές για απόσταση γύρω στα 3 μέτρα.

Reaction score
63
Γιάννη το σκέφτηκα και αυτό και ίσως γίνει κι έτσι. Θα κάνω κάτι μετρήσεις , που θέλω και θα δώ, αν με παίρνει!

Reaction score
4
Κατέληξα σε αυτά!!Τί λέτε ποιό από τα 2?? Αξίζει τον κόπο?? Θα έχει αποτέλεσμα ή δεν αξίζει να ασχοληθώ???

Εγω θα το εφτιαχνα συμφωνα με το πρωτο σχεδιο...
Θεωρω οτι τα μπροστα ηχεια πρεπει να εχουν ανοιγμα παραπανω απο 2 μετρα για να εχεις σωστο στερεωφονικο ηχο...
Τα surround ας φανε στριμωγμα πισω..
Και θα τραβαγα τον καναπε λιγο ποιο μπροστα για να βλεπω ταινιες.

Και το δευτερο ειναι λειτουργικο και ποιο ωραιο στο ματι...
Αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα σου αρεσει ακουστικα...

Reaction score
63
Εγω θα το εφτιαχνα συμφωνα με το πρωτο σχεδιο...
Θεωρω οτι τα μπροστα ηχεια πρεπει να εχουν ανοιγμα παραπανω απο 2 μετρα για να εχεις σωστο στερεωφονικο ηχο...
Τα surround ας φανε στριμωγμα πισω..
Και θα τραβαγα τον καναπε λιγο ποιο μπροστα για να βλεπω ταινιες.

Και το δευτερο ειναι λειτουργικο και ποιο ωραιο στο ματι...
Αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα σου αρεσει ακουστικα...
Κι εγώ σ' αυτό καταλήγω τελικά. Μου φαίνεται το καλύτερο. Κα ιστα 2 θα κάνω συμβιβασμούς, αλλά στο πρώτο θα κάνω λιγότερους. Αντε να ξεκινήσουν σιγά σιγα τα έργα!! Ευχαριστώ για τη βοήθεια και καλή χρονιά σε όλους!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid